Tornen els castells a Reus i Sarrià

Els castells tornaran a omplir les places del país després d’uns dies convulsos. S’espera normalitat en aquest cap de setmana de treva política. Dissabte, el Mercadal de Reus espera veure una gran collita de gamma extra. El diumenge hi ha dues diades especialment interessants a Sarrià (Barcelona) i l’Arboç .

El dissabte a la tarda, la immensa plaça del Mercadal de Reus s’omplirà per veure una de les millors diades programades de l’any. Els objectius són ambiciosos i el cartell espectacular. Castellers de Vilafranca i Colla Vella tenen posada la mirada amb el 3de10 emmanillat que podria arribar per primer cop a Reus. Els de Vilafranca han anunciat a més la torre sense folre i el castell total. El mateix programa que van deixar coronat a Tarragona fa tres setmanes –ara volen descarregar-ho tot i fer la diada més valorada de la història–. Els vallencs també tenen tota l’artilleria preparada i podrien buscar el 3de9 amb folre i pilar que no han fet mai. La Jove de Tarragona vol fer el 5de9f que no s’ha vist mai a Reus i té pendent completar el 3de9fa –mentre tant els liles segueixen assajant els castells de 10 i el 4de9 sense folre–. Els Capgrossos volen portar gamma extra a Reus i assagen el 5de9f i 2de9fm que van fer el juliol a Mataró. Els Minyons també portaran manilles, amb la torre i sense descartar el pilar. Finalment, els amfitrions buscaran la seva primer tripleta màgica: l’any 2015 van deixar el 4de9f carregat al Mercadal –castell que van coronar dos cops aquell any–. Els avellana també han d’estrenar el 3de9 amb folre.

El diumenge, a Sarrià hi ha una altra cita destacada. Els Castellers de Barcelona hi volen fer castells de 9 i no es descarta res. El 3de9f hi anirà segur i pendent del que passi a l’assaig es podrien atrevir per primer cop amb el 5de9 amb folre. La colla degana de la ciutat està en un gran moment de forma i vol assaltar la gamma extra amb la supercatedral. Els vermells de Barcelona han fet en els darrers anys cinc 9de8 i ara pujarien un esgraó més si confirmen aquest castell. Anteriorment també han provat castellassos com el 3de8 per sota i el 4de9sf. En aquest diada reapareixeran els Castellers de Sarrià, la colla grana va actuar dels anys 2000 al 2004 i va aconseguir fer el 2de6 i el pilar de 5 carregat. També hi seran els de Gràcia, que podrien dur el 4de9f, i els de Sabadell amb la tripleta de 8 o quelcom més.

A l’Arboç hi haurà una altra gran cita amb sis colles. Els Castellers de Sants hi volen fer doblet de 9 bàsic i l’acompanyaran d’un dels dos castells candidats a pujar un pis més: 5de8 o 2de8f. La Joves de Valls també vol fer-hi castells de 9 i dependrà de l’assaig si van a més: el 2de8sf és una opció però podrien reservar el cartutx a una setmana de Santa Teresa i a quinze dies de Santa Úrsula. La Jove de Tarragona hi anirà més relaxada després del compromís de dissabte a Reus. Completen el cartell els Bordegassos de Vilanova, la Jove de Sitges i els Minyons de l’Arboç. Els vilanovins podrien buscar la primera torre de 8 amb folre de l’any.

A part d’aquestes diades caldrà estar atents a d’altres cites que poden oferir grans moments. A Figueres hi seran els Marrecs i a Tarragona els Xicots, ambdues colles amb ganes de seguir sumant: els de Salt amb el 5de8 i els de Vilafranca amb ganes de provar per primer cop el 4de8 amb l’agulla. Al Pla de la Seu també hi seran els Xiquets de Tarragona i els de Sant Pere i Sant Pau amb castells de 8.

Agenda del cap de setmana:

DISSABTE

Diada del Mercadal a Reus
17h. Plaça del Mercadal

 • Capgrossos de Mataró
 • Castellers de Vilafranca
 • Colla Jove Xiquets de Tarragona
 • Colla Vella dels Xiquets de Valls
 • Minyons de Terrassa
 • Xiquets de Reus

Fira Mediterrània a Manresa
17.30h. Plana de l’Om

 • Castellers de Berga
 • Castellers de la Vila de Gràcia
 • Moixiganguers d’Igualada
 • Tirallongues de Manresa

IV Aniversari dels Castellers de Viladecans
18h. Plaça de la Vila

 • Castellers d’Esplugues
 • Castellers de Viladecans
 • Margeners de Guissona

Fira de Bandolers a Alcover
18.30h. Plaça del Portal

 • Torraires de Montblanc
 • Xiquets d’Alcover
 • Xiquets de Cambrils

DIUMENGE

Festa Major de Sarrià
11h. Plaça del Consell de la Vila

 • Castellers de Barcelona
 • Castellers de la Vila de Gràcia
 • Castellers de Sabadell
 • Castellers de Sarrià

Diada de la Tardor a Castelldefels
11h. Plaça del Castell

 • Castellers d’Andorra
 • Castellers de Castelldefels
 • Xiquets de Vila-seca

Diada dels Angelets del Vallespir a Sant Joan Pladecorts (Catalunya Nord)
11h. Plaça de l’Ajuntament

 • Angelets del Vallespir
 • Castellers de Cerdanyola

XXI Aniversari de la Colla Castellera de Figueres
11.30h. Plaça de l’Ajuntament

 • Colla Castellera de Figueres
 • Marrecs de Salt
 • Xerrics d’Olot

Diada Manxaire a Súria
11.30h. Plaça de la Serradora

 • Castellers d’Esparreguera
 • Castellers de Sant Vicenç dels Horts
 • Castellers de Santpedor
 • Salats de Súria

Diada del 15è aniversari de la represa dels Minyons de l’Arboç
12h. Carrer Major

 • Bordegassos de Vilanova
 • Castellers de Sants
 • Colla Jove de Castellers de Sitges
 • Colla Jove Xiquets de Tarragona
 • Colla Joves Xiquets de Valls
 • Minyons de l’Arboç

Diada final de temporada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau
12h. Pla de la Seu

 • Castellers de Sant Pere i Sant Pau
 • Xicots de Vilafranca
 • Xiquets de Tarragona

X Diada de Tardor a Badalona
12h. Passeig Marítim

 • Castellers de Badalona
 • Sagals d’Osona
 • Xics de Granollers

XVII Aniversari de la Colla Jove de l’Hospitalet
12h. Plaça de l’Ajuntament

 • Colla Jove de l’Hospitalet
 • Encantats de Begues
 • Vailets de l’Empordà

III Diada dels Castellers de Montcada i Reixac
12h. Plaça de l’Església

 • Castellers de les Gavarres
 • Castellers de Montcada i Reixac

Centenari de la Societat Coral La Diadema de Corbera de Llobregat
12h. Carrer Sant Antoni, 32

 • Castellers d’Esplugues
 • Matossers de Molins de Rei

1r Memorial Jordi Calatayud Sanchís a Gavà
12h. Plaça Josep Tarradellas

 • Castellers de Gavà
 • Xiquets del Serrallo

XVII Fira Artesana de Llucmajor (Mallorca)
12h. Plaça d’Espanya

 • Al·lots de Llevant

Jornades Europees del Patrimoni a Gelida
12h. Plaça del Pedró del Castell de Gelida

 • Colla Jove Xiquets de Vilafranca
 • Laietans de Gramenet
 • Vailets de Gelida

Festa Major del barri d’El Congrés de Barcelona
12.45h. Plaça del Congrés

 • Castellers de la Sagrada Família
 • Castellers de Sant Adrià
 • Colla Castellera Jove de Barcelona

Foto: 4de9f dels Xiquets de Reus, el 2015 al Mercadal

Articles relacionats:

Els millors castells se citen al Mercadal

Reus es reivindica els anys imparells

Valls programa la Santa Úrsula més intensa

Doble triomf al Pla de l’Estany

 

 

1 comentari

 1. Pingback: 3n9ct5mwn9cwntctvbyb3vebce