Una catedral pel Pilar i para de comptar

Avui ha estat un dia estrany, laborable per qui ha volgut, amb part del comerç obert i amb bona part de la ciutadania convençuda que no hi ha res a celebrar el 12 d’octubre. Tot i això s’han celebrat algunes diades castelleres en el marc de festivitats locals. El 5de8 dels gausacs ha estat la millor construcció d’un dia que no passarà a la història castellera ni en tindrà de venidora si el 12 d’octubre cau entre setmana.

L’actuació més destacada, de les poques celebrades avui dia del Pilar, ha tingut lloc a Caldes. Els Castellers de Sant Cugat completen el segon 5de8 de l’any i cinquè del seu historial. La catedral  arriba després d’un intent desmuntat i és el millor castell del dia. Els gausacs signen el dotzè 3de8, que d’aquí deu dies voldran pujar un pis més a Tarragona. En canvi avui no han pogut sumar el setè 2de8f de l’any i l’han hagut de desmuntar en dues ocasions. Els Minyons de Terrassa fan la clàssica de 8 i coronen l’espadat de 6, lluny del resultat de l’any passat on van fer 3de9f; reserven forces per l’exigent calendari que els espera i que s’inicia diumenge a Sants. Els escaldats locals estrenen el 3de7 amb l’agulla i signen per primer cop aquest any tres castells de 7 pisos.

En un altre ordre de coses s’ha celebrat la diada castellera de dones a Bellprat. Les xicotes de Vilafranca fan doblet de 7, el 7de6 i el pilar de 5: resultat amb el que igualen el millor registre femení (2015) –l’any passat van fer el mateix però deixant el pilar de 5 carregat–. La Joves de Valls planta castells de 6.

Resultats del dia del Pilar:

Festa Major de Caldes de Montbui

 • Castellers de Caldes de Montbui: 3de7, (id)3de7a, 3de7a, 4de7
 • Castellers de Sant Cugat: (id)5de8, 5de8, 3de8, (id)2de8f, (id)2de8f
 • Minyons de Terrassa: 3de8, 2de7, 4de8, Pde6(c)

Diada de Sant Rarimi a Sant Feliu de Llobregat

 • Castellers de l’Alt Maresme: 3de6, 3de6a, 2de6
 • Castellers de Sant Feliu: (id)3de7, 3de7(c), 4de6a, 3de6a
 • Castellers del Prat de Llobregat: 4de6, 3de6, 4de6a

VIII Diada de castelleres, Memorial Nativitat Yarza a Bellprat

 • Colla Joves Xiquets de Valls: 3de6, 4de6, 3de6a
 • Xicots de Vilafranca: 3de7, 4de7, 7de6

Diada Castellera a Miravet

 • Castellers de Tortosa
 • Laietans de Gramenet
 • Muixeranga de Vinaròs

Fira del Bolet de Llagostera

 • Castellers de les Gavarres: 2de6
 • Vailets de l’Empordà

Foto: 5de8 dels Castellers de Sant Cugat a Caldes