A Terrassa, o caixa o faixa

Darrera jornada de grans castells de la temporada 2017. La Diada de Minyons promet i les tres colles convocades aniran al màxim. Els Minyons de Terrassa es juguen la temporada amb un programa ambiciós que els pot posar a lloc, els Capgrossos de Mataró volen tornar a fer història i els Castellers de Sants volen superar-se.  Serà el més destacat d’un cap de setmana de final de curs que manté obert el desenllaç de la temporada.

Els Minyons tenen l’oportunitat diumenge de completar la feina feta a l’assaig. Al juliol van coronar el 3de10 amb folre i manilles i el 5de9 amb folre, però el 2de9 amb folre i manilles i el pilar de 8 emmanillat han estat els seus dos millor castells descarregats en el que va temporada. El repte de la seva diada és tornar-hi amb el 3de10fm i completar-lo: els malves ho han fet en les dues darreres edicions i des del 2014 que el finalitzen cada any –en tenen nou descarregats en el seu historial–. Les altres dues rondes serien per a dues torres: els Minyons volen provar per tercer cop el 2de8 sense folre i és un dels moments més esperats –és l’as que els falta en el seu currículum–. L’altre castell apunta que serà el 2de9fm que enguany ja han fet en sis ocasions. També porten en cartera el pilar de 8 amb folre i manilles, que han finalitzat dos cop i coronat un més. Primer, però, faran assaig avui. Demà migdia faran vigília en la que prepararan la gran diada que hauran d’afrontar sense l’enxaneta titular del pilar i acotxador de la resta de castells per una lesió patida a l’escola –tot i la baixa sensible, tenen recanvi amb garanties–. Els Capgrossos volen portar-ho tot a Terrassa. Volen completar el programa que van dur a Tots Sants, on van tornar a descarregar els seus tres millors castells i van coronar el pilar emmanillat. Si fan bones proves avui, volen tornar-hi amb el 5de9f –que han completat tres cops–, el 2de9fm –en porten quatre descarregats– i el 3de9f –n’han fet setze–. La gran novetat podria arribar si descarreguen el pilar de 8 amb folre i manilles, que van coronar per segon cop l’1 de novembre i que mai han completat. Seria la seva millor diada en la ja consolidada millor temporada blava. Els borinots volen tancar l’any confirmant la tripleta de 9 que van fer el passat octubre a casa i que se’ls va escapar a Vilafranca en deixar en intent el 4de9 amb folre. A Granollers s’ho van prendre amb calma i diumenge volen cloure la temporada amb un somriure.

L’agenda dona fe del final de curs i l’activitat a la plaça va minvant. Diumenge tanquen l’any al Poble Sec amb la pèrdua dels castells de 8 dels bandarres i en presència de dues colles de 8 emergents: els Castellers d’Esplugues i els de la Sagrada Família. Un altre punt d’interès serà dissabte al migdia a Andorra on la colla local vol descarregar el seu primer castell de 7 –diumenge passat van coronar el 3de7 per primer cop–.

Agenda del cap de setmana:

DISSABTE

Actuació a Bodegues Torres per a recaptar fons per a La Marató de TV3
11h. Centre de Visites de Torres

 • Xicots de Vilafranca

Vigília de la diada dels Minyons de Terrassa
12h. Plaça Salvador Espriu

 • Castellers de Caldes de Montbui
 • Minyons de Terrassa

Diada dels Castellers d’Andorra
13:30h. Avinguda Verge de Canòlich

 • Castellers d’Andorra
 • Sagals d’Osona

Aniversari dels Castellers de les Gavarres a Llagostera
17h. Plaça de l’Ajuntament

 • Castellers de les Gavarres
 • Colla Castellera de Figueres
 • Esperxats de l’Estany

 

DIUMENGE

Diada Airenovenca a Baó
11h. Plaça de l’Església

 • Castellers de Castelldefels
 • Castellers del Riberal
 • Pallagos del Conflent

Diada dels Minyons de Terrassa
12h. Plaça Vella

 • Capgrossos de Mataró
 • Castellers de Sants
 • Minyons de Terrassa

Diada de Tardor dels Castellers del Poble Sec a Barcelona
12h. Carrer de Blai

 • Castellers d’Esplugues
 • Castellers de la Sagrada Família
 • Castellers de Santa Coloma
 • Castellers del Poble Sec

Diada dels Castellers de Viladecans
12h. Plaça de la Vila

 • Castellers de Sant Adrià
 • Castellers de Viladecans
 • Colla Jove de l’Hospitalet

Diada dels Vailets de Gelida
12h. Plaça de la Vila

 • Castellers de Rubí
 • Castellers del Prat de Llobregat
 • Vailets de Gelida

Foto: Intent de 2de8 sense folre dels Minyons, a la seva Diada l’any passat

Articles relacionats:

Hora de desfolrar la torre malva

Els de Molins de Rei també se superen

Andorra fa el cim i entra en l’univers de 7

El nivell del 7de8

“Aquest 2017 ha estat l’últim que he fet el pilar”