Barcelona vol una supercatedral vermella

L’activitat castellera es concentrarà diumenge al migdia –el dissabte a la tarda moltes colles castelleres participaran a la gran manifestació a favor de la llibertat convocada a l’avinguda Marina de Barcelona–. Serà un cap de setmana per reivindicar i els Castellers de Barcelona ho volen fer diumenge al Clot amb el 5de9 amb folre: volen la primera supercatedral vermella i confirmar que són de gamma extra, al seu costat els Castellers de Sabadell volen estrenar el 5de8. També s’esperen castells de 9 a Granollers on hi seran els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sants,  a Mataró amb els Capgrossos i a Gràcia amb la colla local.

Diumenge serà dia de Twitter (dels que se’n deia de transistors abans) perquè són diverses les diades destacades que se celebraran diumenge al migdia i algunes amb reptes de temporada. Al Clot, els Castellers de Barcelona volen plantar a casa seva la seva primera supercatedral: fa un més van fer un intent desmuntat de 5de9 amb folre a Sarrià i hi tenen totes les esperances dipositades. Seria un castell que els confirmaria a la gamma extra després de fer cinc cops el 9de8 –el darrer carregar fa dos anys– i d’haver fet un bon intent de 4de9 sense folre el 2014. La intenció dels vermells seria fer per primer cop tres castells de 9 –és la seva darrera actuació del curs–. Al seu costat hi seran els saballuts que que tancaran la seva millor temporada amb opcions de 3de9 amb folre i pendents d’estrenar el 5de8. També hi seran els Bordegassos de Vilanova, que hi van tocats després de l’intent de 5de8 de diumenge passat.

Hi haurà dues diades destacades i en clau de prèvia de la jornada final de la setmana vinent. A Granollers, els Minyons seguiran rodant el 3de9f i el Pde7f per tal de pujar-los un pis més la setmana vinent a la seva diada. Els Castellers de Sants hi aniran amb ganes de fer un castell de 9 i recuperar les bones sensacions de cara a Terrassa. Els Xics de Granollers volen completar per primer cop el 7de8. A Mataró, els Capgrossos han programat els dos bàsics de 9 i la torre i pilar folrats que els mantingui en forma. Minyons, Capgrossos i borinots es donaran cita la setmana vinent a Terrassa en la darrera gran diada del 2017.

On tanquen temporada és a Gràcia i ho fan amb ganes de treure a la plaça la feina feta a l’assaig. Els castellers graciencs anhelen fer la tripleta màgica: per això haurien d’ajuntar el 4de9f i el 5de8, que han fet un cop per separat, i estrenar el 3de9 amb folre –enguany l’han provat tres cops–.

Agenda del cap de setmana

Vigília Diada dels Xics de Granollers
12h. Plaça de la Porxada

 • Xics de Granollers
 • Colla Castellera de Madrid

Fira de Novembre a Vilanova i la Geltrú
13h. Parc de Baix a Mar

 • Bordegassos de Vilanova

DIUMENGE

XXVI Diada dels Xics de Granollers
11.30h. Plaça de la Porxada

 • Castellers de Sants
 • Minyons de Terrassa
 • Xics de Granollers

Diada de tardor a la Sagrera
11.30h. Plaça de Masadas

 • Castellers d’Andorra
 • Colla Castellera Jove de Barcelona
 • Manyacs de Parets

Diada Mariona Galindo i Lora a Mataró
12h. Plaça Santa Anna

 • Capgrossos de Mataró
 • Castellers de Lleida
 • Colla Castellera de Figueres

Festa Major del Clot a Barcelona
12h. Plaça de Valentí Almirall

 • Bordegassos de Vilanova
 • Castellers de Barcelona
 • Castellers de Sabadell

Diada dels Castellers de Sant Cugat
12h. Plaça d’Octavià

 • Castellers de Badalona
 • Castellers de Sant Cugat
 • Tirallongues de Manresa

Diada dels Castellers de la Vila de Gràcia
12h. Plaça de la Vila de Gràcia

 • Castellers de la Vila de Gràcia
 • Castellers del Poble Sec
 • Sagals d’Osona

Festa Major de Sant Martí de Tous
12h

 • Castellers de la Sagrada Família
 • Moixiganguers d’Igualada

Diada dels Castellers de Caldes de Montbui
12h. Plaça de Can Rius

 • Castellers de Caldes de Montbui
 • Castellers de Terrassa
 • Esperxats de l’Estany

Diada de Sant Martí a Cerdanyola del Vallès
12h. Plaça Abat Oliba

 • Castellers d’Esparreguera
 • Castellers de Cerdanyola
 • Castellers de Sant Feliu

Diada dels Matossers de Molins de Rei
12h. Plaça de la Vila

 • Castellers de Castelldefels
 • Colla Jove de l’Hospitalet
 • Matossers de Molins de Rei
 • Xerrics d’Olot

Diada dels Castellers de l’Alt Maresme a Tordera
12h. Plaça de l’Ajuntament

 • Castellers de Castellar del Vallès
 • Castellers de l’Alt Maresme
 • Castellers del Riberal

Actuació a Torrelles de Llobregat
12h

 • Castellers de la Gavarresa
 • Castellers de Sant Vicenç dels Horts
 • Encantats de Begues

Sant Zacaries al Vendrell
13h. Plaça Vella

 • Nens del Vendrell

Foto: Assaig de 5de9f dels Castellers de Barcelona

Articles relacionats:

El ‘Pla Renove’ de la màquina verda

El peu a l’antiga aguanta les manilles

El 3de8 descarregat et fa clàssic

La catedral, sota domini