Els castells seran sempre nostres

Els castells tornaran a ser presents en el penúltim episodi de mobilització independentista. El proper dijous 7 de desembre, les entitats sobiranistes reivindicaran a Brussel·les la convicció europeista de Catalunya i reclamaran a les institucions comunitàries que s’involucrin en el conflicte, sota el lema “Europe wake up! Help Catalonia” (“Europa desperta! Ajuda a Catalunya”).

El món casteller, com és habitual en els últims anys, serà present a la manifestació de Brussel·les. A data d’avui ja s’hi han apuntat 190 castellers de 34 colles diferents, que participaran en els pilars que s’alçaran durant la cita. Els Castellers de Vilafranca –que, un altre cop, han estat pioners en la mobilització– estan promovent la presència castellera a la capital comunitària. La previsió inicial és que s’alcin deu pilars de 4 diferents, integrats per castellers de les diferents colles assistents a la manifestació, tot i que també s’està valorant la possibilitat de fer un 4de7, si hi hagués una sòlida presència de components bregats de tronc.

Els verds han fet una crida als castellers que tenen la intenció d’anar el dia 7 a Brussel·les per participar plegats, cadascú amb la seva camisa, i omplir de color la manifestació. El mateix cap de colla dels vilafranquins, Toni Bach, està gestionant les alineacions dels pilars i la possibilitat de fer un castell, un cop disposa dels noms dels castellers que seran a Brussel·les. Els qui es vulguin apuntar ho han de fer mitjançant el correu dels vilafranquins (info@castellersdevilafranca.cat) i precisar el nom, posició que ocupen en la seva colla (sigui membre de la pinya, del tronc, graller o timbaler) i el nom de la colla. Bach està verificant la informació per a que les construccions tinguin plenes garanties. L’altre membre lau en l’organització de la mobilització castellera és l’expresident dels Castellers de Vilafranca, Miquel Ferret, que precisament és cap de gabinet del conseller Toni Comín, un dels membres del Govern que són a Bèlgica al costat del president Carles Puigdemont.

Les previsions de les entitats convocants (ANC i Òmnium) és que més de 50.0000 catalans es manifestin a Brussel·les per la independència. Els castellers que participin a la mobilització es reuniran a les 10 del matí del mateix dijous –una hora abans de l’inici de la mobilització– en un lloc encara per determinar de la capital belga. La informació es donarà els propers dies per tal de repartir-se per tot el recorregut amb presència castellera.

Foto: ‘Catalans want to vote’, que es va fer a vuit capitals europees el 8 de juny del 2014

Articles relacionats:

Les colles protesten per l’empresonament del Govern

Les colles deixen de vendre loteria espanyola

El món casteller tanca per vaga

Els castellers ja no tenen por

La repressió de l’Estat apunta als castells

El món casteller condemna la repressió de l’Estat

Les colles s’apunten al ‘Sí’ en el referèndum