Final de curs refredat a Terrassa

La Diada de Minyons ha tancat el circuit casteller 2017 de grans cites. S’han vist castells emmanillats, però per sota de les expectatives inicials. Cap de les tres colles ha atacat el principal castell que portaven en ment. La diada s’ha desenvolupat amb incertesa i alguns moments brillants: el castell de 10 carregat pels Minyons de Terrassa, la torre emmanillada dels Capgrossos de Mataró i els bàsics de 9 dels Castellers de Sants.

Els Minyons han obert la cita amb decisió i han enlairat el 3de10 amb folre i manilles a la primera. L’han pujat ràpid però s’ha anat complicant pel mig i han tingut temps i valentia per coronar-lo, i no gaire més. Ha estat el seu segon castell de 10 de l’any –els dos coronats a Terrassa–. No han pogut completar el que hagués suposar el desè 3de10fm del seu historial –ara en porten 9 descarregats i 8 més coronats–. Amb aquest castell han arribat als 600 grans castells –entre bàsics de 9 i gamma extra–. En la segona ronda han anat pel 2de9fm que han descarregat en un tres i no res: el setè de l’any –la torre ha anat amb dedicatòria als presos polítics i amb la plaça cridant llibertat al final de la descarregada–. A la tercera ronda no han atacat per l’esperat 2de8 sense folre –que tenia poques opcions d’anar a plaça i s’ha descartat del tot arran de la caiguda del 3de10fm i la baixa d’una quint–. Durant la setmana van patir la baixa de l’aixecadora titular, per una lesió fora dels castells, i no se l’han volgut jugar. Els malves han optat pel 4de9 amb folre que han executat amb esforç –el novè de l’any–. Han tancat la temporada amb el vano de 6 –un exercici de potencial pilaner tenint en compte la baixa de l’enxaneta oficial–. Ha estat l’únic pilar de mèrit de la diada.

Els Capgrossos de Mataró han obert un programa prevista de menor a major amb el dissetè 3de9f del curs. A la segona tanda han clavat la cinquena torre de 9 emmanillada de l’any i que han hagut de suar. Ha estat el primer gamma extra descarregat dels mataronins en aquesta cita –hi van coronar el 5de9f l’any passat i hi van provar el pilar emmanillat l’any 2014–. Avui no han buscat el 5de9 folrat per manca d’efectius propis i s’han plantat amb la tripleta de 9. El tercer castell ha estat el 4de9f que han desmuntat en una primera instància i han confirmat a la segona. Enguany, el seu millor any, no han caigut en cap castell –tan sols el Pde8fm coronat el passat 1 de novembre a Vilafranca–.

Els Castellers de Sants també han obert de 3de9f i han sumat el vuitè de l’any i el 50è descarregat del seu historial. Els borinots han arribat condicionants per la baixa per indisposició de tres integrants de la canalla dels de Sants. Això els ha fet renunciar al 2de9fm i al pilar de mèrit. De segon castell han triat el 4de9 amb folre que han pogut descarregar amb suficiència per sisè cop aquest any –l’anterior cop, per Tots Sants, els va quedar en intent–. Ha estat el 30è del seu historial –27 descarregats i tres més de coronats–. A la tercera ronda han desmuntat dos cops el 5de8 que ha evidenciat que han anat a Terrassa afectats per les baixes al pom de dalt. Els borinots han tancat l’any amb tan sols dues caigudes: l’intent de 4de9f i el pde7f carregat de Tots Sants.

Ahir, els Minyons van fer el 3de9 amb folre a la vigília –on premonitòriament van fer un pis menys que aquest migdia–. Els de Caldes hi van dur el 3de7. Avui al Poble Sec, a Barcelona, els Castellers d’Esplugues han completat la segona clàssica de 8 i els de la Sagrada Família han fet el 4de8 –tercer de l’any–. Els Castellers de la Sagrada Família, a més, han coronat el primer 2de7 de l’any. Els bandarres han revalidat el seus tres millors castells de l’any –enguany s’han quedat amb la gamma mitja de 7–. Els de Sant Coloma hi han fet castells de 6.

D’altres novetats d’aquest cap de setmana són el primer 5de6 en la història dels gironins Castellers de les Gavarres i el primer 5de6 de l’any dels Vailets de Gelida. Avui els Pallagos del Conflent han estrenat el 3de6 amb l’agulla.

Agenda del cap de setmana:

DISSABTE

Vigília de la diada dels Minyons de Terrassa

 • Castellers de Caldes de Montbui: 3de7, 4de6a, 3de6a
 • Minyons de Terrassa: 2de8f, 3de9f, 4de8, Pde6

Diada dels Castellers d’Andorra

 • Castellers d’Andorra: 5de6, 2de6, 4de6a
 • Sagals d’Osona: 3de7, 4de6, 3de6a

Aniversari dels Castellers de les Gavarres a Llagostera

 • Castellers de les Gavarres: 5de6, (id)2de6, 2de6, 4de6a
 • Colla Castellera de Figueres: 3de6a, 4de6a, 5de6
 • Esperxats de l’Estany: 3de6, 2de6, 4de6

DIUMENGE

Diada dels Minyons de Terrassa

 • Capgrossos de Mataró: 3de9f, 2de9fm, (id)4de9f, 4de9f
 • Castellers de Sants: 3de9f, 4de9f, 2(id)5de8
 • Minyons de Terrassa: 3de10fm(c), 2de9fm, 4de9f, Vano de 6

Diada de Tardor dels Castellers del Poble Sec a Barcelona

 • Castellers d’Esplugues: 4de8, 2de7, 3de8
 • Castellers de la Sagrada Família: 4de8, 2de7(c), 3de7s
 • Castellers de Santa Coloma: 3de6, 4de6
 • Castellers del Poble Sec: 4de7a, 5de7, 3de7a

Diada Airenovenca a Baó

 • Castellers de Castelldefels: 4de7, 3de7, 5de6
 • Castellers del Riberal: 3de7, 4de7, 5de6
 • Pallagos del Conflent: 4de6, 3de6a, (id)3de6, 3de6

Diada dels Castellers de Viladecans

 • Castellers de Sant Adrià: 3de6, 3de6a, 4de6
 • Castellers de Viladecans: 5de6a, (id)2de6, 4de6a
 • Colla Jove de l’Hospitalet: 3de6a, 2de6, 3de6

Diada dels Vailets de Gelida

 • Castellers de Rubí: 4de6, 3de6, (i)2de6
 • Castellers del Prat de Llobregat: 3de6, 3de6a, 2de6
 • Vailets de Gelida: 5de6, 4de6a, 3de6a

Foto 1: 3de amb folre i manilles carregat dels Minyons de Terrassa

Foto 2: Els Capgrossos descarregant novament el 2de9fm

Foto 3: Els borinots han tornat a descarregar el 4de9f

Foto 4: Els Castellers d’Esplugues alcen el 3de8

Articles relacionats:

A Terrassa, o caixa o faixa

Hora de desfolrar la torre malva

El 3de8 descarregat et fa clàssic

Uns mataronins més que extraordinaris

Anyada extraordinària, malgrat tot