La Catalunya Nord tanca l’any fent pinya

El cap de setmana ha brindat algunes de les darreres aletes de la temporada. S’han vist castells de 7 a Vinçà i a Santa Coloma de Gramenet. La notícia positiva va arribar ahir des de la Catalunya Nord amb el primer pilar de 5 carregat dels Pallagos aquest any. En canvi, els de la colla xilena de Lo Prado no van poder estrenar el castell de 7.

S’han celebrat tres actuacions castelleres en el darrer cap de setmana de novembre. A Vinçà, a la Catalunya Nord, ahir s’hi van trobar les tres colles d’aquestes contrades per celebrar la tradicional cita de Sant Andreu. Els Castellers del Riberal van reeditar el doblet de 7 –enguany han sumat onze 3de7 i cinc 4de7 sense cap caiguda–. És el millor any dels de Baó en què han completat també el 4de7 amb l’agulla i el 3de7 amb l’agulla –aquest per primer cop–. Els Pallagos del Conflent enguany han patit una davallada d’efectius que no els ha permès revalidar els set pisos, però ahir van poder carregar el pilar de 5 que no feien des del 2015. Els de Prada van tornar a fer tres castells de 6 –amb el segon 3de6 amb l’agulla de l’any–. En canvi, els Angelets del Vallespir van tornar a evidenciar les mancances cròniques que els permet tan sols fer estructures de 5 netes i amb acotxaneta –tot i haver coronat sorprenentment el 2de6 fa unes dies, el seu únic castell validat en aquest any–. A Santa Coloma de Gramenet, els Castellers de Terrassa han tancat la temporada de forma còmode amb un doblet bàsic de 7. Els Castellers de Castelldefels hi han dut el 3de7 i encara els resta la diada del proper 8 de desembre en què volen reeditar els seus millors castells de l’any: tres castells de la gamma mitjana de 7. Els Castellers de Santa Coloma han completat tres castells de 6 en la que ha estat la tercera diada d’enguany en què validen castells.

El dissabte a Santiago de Xile els Castellers de Lo Prado no van poder revalidar els 7 pisos que van assolir l’any passat –fa un any van completar la clàssica de 7 i el pilar de 5 en el seu millor dia de mai–. Dissabte van desmuntar un intent de 3de7, que no van poder tornar a atacar per la lesió d’un dels baixos. Van poder fer el 2de6 que ja havien completat enguany.

Resultats del cap de setmana:

Diada castellera a Santiago de Xile

  • Castellers de Lo Prado: 2de6, (id)3de7, 3de6, 4de6

Diada de Sant Andreu a Vinçà

  • Angelets del Vallespir: construccions de 5
  • Castellers del Riberal: (id)3de7, 3de7, (id)4de7, 4de7, 5de6, (id)Pde5, Pde5
  • Pallagos del Conflent: 3de6a, 4de6, 3de6, Pde5(c)

Final de Temporada a Santa Coloma de Gramenet

  • Castellers de Castelldefels: 3de7, 2de6, 4de6
  • Castellers de Santa Coloma: 3de6, (id)4de6, 4de6, 3de6a
  • Castellers de Terrassa: 3de7, 4de7, 4de6a

Foto: Pilar de 5 dels Pallagos a Vinçà