110 imatges ja competeixen per ser la foto de la temporada

El concurs de fotografia castellera per votació popular entra en la recta final. Dilluns 15 de gener és el darrer dia per a presentar propostes i votar. Fins al moment, s’han presentat 110 fotografies –amb quasi 7.000 vots acumulats–, que opten als quatre premis que guanyaran 300, 150, 100 i 50 euros respectivament. El concurs està organitzat per la Revista Castells, patrocinat per Repsol i es realitza a través del Facebook de la mateixa Revista Castells: https://fapps.trisocial.com/z/?c=1ug8o1wqh7z29prptgkcx

Les fotos més votades estan força igualades, tot just arribat a l’equador del concurs. La de Natàlia Masferrer és, fins el moment, la imatge més votada, seguida, a molt poca distància, per Aitor Úbeda, Andrea Ramos i Xavi Vicente. Entre les totes les imatges presentades hi ha motius molt diversos, si bé predominen les fotografies que mostren un component sentimental i d’identificació amb els castells i la colla. La canalla també és protagonista rellevant, i la majoria de les primeres imatges tenen els petits com a actors principals.

La de votació popular és una de les dues modalitats del concurs de fotografia convocat per la Revista Castells i patrocinat per Repsol. L’altra modalitat és l’adreçada als professionals, i en la qual hi ha fotos presentades fins al moment. Els premis de les dues categories es lliuraran a la Nit de Castells 2018, que se celebrarà el 27 de gener a Valls, convocada per la Revista Castells, l’Ajuntament de Valls, la Xarxa per a la Comunicació Local i TAC 12. A més d’aquests dos premis, a la Nit es concediran aquests altres: Premi a la Trajectòria; Premi a la Iniciativa social; Premi la Plaça de la temporada; Premi L’aleta; Premi Ambaixador Castells; Premi a la Colla de la temporada (que no faci castells de gamma extra); Premi Moment casteller de l’any; Premi Descarregat; Premi a una Campanya de comunicació; Premi Castells La Xarxa – TAC12 per votació popular; Premi Especial Nit de Castells 2018; Premi literari Els Xiquets de Valls, i Premis Baròmetre Casteller.

MANEL CARBONELL

Foto 1: Fotografia de Natàlia Masferrer, primera classificada provisional.

Foto 2: Fotografia d’Aitor Úbeda, segon classificat provisional.

Articles relacionats:

La Nit de Castells 2018 escalfa motors

V Premi Repsol de Fotografia Castellera

Sis trofeus Baròmetre a la Nit de Castells