Ja són aquí els primers castells del 2018

Els Castellers de Terrassa van fer aquest diumenge els primers castell de 7 del 2018. Els blau-turquesa van plantar el 3de7 i 4de7 en la tradicional participació a la Mitja Marató de Terrassa. Aquest cap de setmana també s’han enfaixat els Xiquets de Vila-seca, la Colla Castellera de Figueres i els Castellers de Mallorca, que han fet castells de 6.

Dissabte, a Vila-seca es van veure el primer castells de l’any. Els Xiquets de Vila-seca van fer el 3de6 amb l’agulla, el 3de6 i el 4de6 a la diada de la Festa Major d’hivern en honor a Sant Antoni. Els de la camisa blau cel van haver de desmuntar un primer 4de6 i enguany van optar pel 3de6 amb l’agulla i no el 2de6 que van fet l’any passat. El diumenge al matí va ser el torn dels Castellers de Terrassa, que van repetir els matiners 3de7 i 4de7 que ja van aixecar l’any passat a l’arribada de la Mitja Marató de Terrassa també hi van fer el pilar de 5. Els Castellers de Terrassa encara han de celebrar l’assemblea on es preveu el canvi de cap de colla, serà l’11 de febrer, i el dia 18 aniran a Esparreguera a la diada de Santa Eulàlia. Enguany, els terrassencs han estat els primers en estrenar els bàsics de 7 i el pde5 l’any passat els de Gràcia van tenir l’honor de ser els primers en una sortida a Mallorca. Precisament, aquest diumenge a la tarda la colla de Palma també va obrir la pretemporada: abans del correfoc de Sant Sebastià, els Castellers de Mallorca, van fe el 3de6, 4de6, 3de6a els mateixos castells que l’any passat. A Espolla, diumenge en el marc a la Fira de l’Oli i l’Olivera, la Colla Castellera de Figueres hi va fer castells de 6: 3de6a, 4de6, 5de6 i 4de6a. En les tres darreres edicions hi havien fet el 3de7.

Aquest proper cap de setmana, a banda de la gran cita anual de la Nit de Castells del dissabte a Valls, hi hauran castells a la Festa Major de Baó. Els Castellers del Riberal estrenaran l’any casteller a la Catalunya Nord i de la mà del nou cap de colla Cedric López. L’any passat hi van fer castells de 6 i serà una jornada festiva amb castells i calçots. A Valls, també diumenge, faran calçotada i les dues colles de Valls s’enfaixaran per fer els primers pilars de l’any.

JORDINA ARMILLA

Foto portada: 3de6a de la CC.Figueres (foto: Teresa Vendrell)

Foto 1: 4de7 dels Castellers de Terrassa