Quatre moments que van marcar la temporada

La temporada del 2017 va estar marcada per un grapat de moments que la van fer única i singular. La Xarxa i TAC 12 n’han triat quatre per a que el conjunt de la comunitat castellera pugui escollir quin és el seu preferit. El premi guanyador porta el títol de La imatge de la temporada i ha estat integrat en la Nit de Castells 2018, que se celebra el proper 27 de gener a Valls.

A través de @castellsenxarxa (Twitter i Facebook) es plantengen quatre opcions de votació on els castells han concretat una moment significatiu de la temporada. Moments no necessàriament vinculats al relat estrictament casteller, però on la comunitat castellera ha estat protagonista. Moments que es concreten amb una imatge:

No afluixeu. El 22 d’octubre, durant la celebració de la diada de Santa Úrsula a Valls, el pilaner Cèsar Torrijos, de la Colla Vella Xiquets de Valls, mira al balcó on hi ha els consellers Turull i Mundó i els crida “No afluixeu”, abans que aquests declarin a l’Audiència Nacional, on posteriorment es dictarà ordre de presó preventiva per cadascun d’ells pels fets de l’1 d’octubre.

Castell conjunt Volem acollir. L’11 de febrer, els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Minyons de Terrrassa i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona aixequen un 4 de 7 dins el concert Volem acollir, en favor dels refugiats, que es va celebrar al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Pilars No tenim por. El 22 d’agost, tretze colles responen a la crida dels Castellers de la Vila de Gràcia, i en un acte de la Festa Major del barri de Barcelona alcen deu pilars d’homenatge a les víctimes de l’atemptat del 20 d’agost a les Rambles, amb el lema No tenim por.

Els castells sense folre. La temporada 2017 ha estat la de l’Era moderna amb més castells realitzats d’aquesta gamma. Entre 4de9sf i 2de8sf s’han fet set descarregats i set carregats.

​Les votacions es podran realitzar fins el dia 25 de gener, 48 hores abans de la celebració de la dotzena edició de la Nit de Castells, que tindrà lloc al Centre Cultural de Valls. La gala serà retransmesa per les televisions locals i el canal 159 de Movistar +. La Nit és una iniciativa de la Revista Castells i està organitzada per aquesta publicació, per l’Ajuntament de Valls, La Xarxa de Comunicació Local i TAC 12.

Vota en aquesta pàgina

Foto 1: Moment Els castells sense folre

Foto 2: Moment No afluixeu

Foto 3: Moment castell conjunt Volem acollir

Foto 4: Moment pilars No tenim por

Articles relacionats:

110 imatges ja competeixen per ser la foto de la temporada

La Nit de Castells 2018 escalfa motors

V Premi Repsol de Fotografia Castellera

Sis trofeus Baròmetre a la Nit de Castells

La Santa Úrsula de les emocions

10 pilars contra la por

Bons castells a màxima velocitat