Una foto de canalla guanya el concurs popular de fotografia

La canalla ha estat la protagonista de la categoria popular del Concurs Repsol de fotografia castellera, que ha organitzat la Revista Castells, amb el patrocini de Repsol i que ha aplegat més de 10.000 vots repartits entre les 135 imatges participants. La categoria professional compta amb 57 imatges i els guanyadors s’anunciaran durant la Nit de Castells, que se celebrarà el 27 de gener al Centre Cultural de Valls. En aquesta gala es lliuraran els premis als guanyadors de les dues categories, junt amb la resta de concessions que atorga la Revista Castells a través de diferents jurats.

La fotografia guanyadora de la categoria popular és d’Aitor Úbeda i està protagonitzada per un membre de la canalla dels Nois de la Torre. La segona imatge és de Xavi Vicente i té com a protagonista l’espectacular 3de8 que van fer els Castellers de Vilafranca dins la Sagrada Família. La tercera imatge més votada és de Nàtalia Masferrer i mostra la pinya dels Xerrics d’Olot després de la caiguda del pilar del 4de7 amb l’agulla, mentre que la quarta fotografia és d’Andrea Ramos i ensenya el rostre orgullós de la mare de l’enxaneta de la Colla Joves, cara a cara amb el seu fill. El concurs s’ha realitzat a la pàgina de Facebook de la Revista Castells durant prop d’un mes.

Per la seva banda, la categoria professional ha rebut la participació de 57 imatges, entre les quals també n’hi ha diverses en què els més petits són els protagonistes. El registre de fotografies és variat i contempla des de panoràmiques generals d’actuacions fins a petits detalls de pinyes o d’algunes construccions. Els quatre guanyadors d’aquesta categoria es coneixeran durant la Nit de Castells. El jurat està format pels presidents de les set colles que l’any passat van fer castells de gamma extra: Capgrossos de Mataró, Castellers de Sants, Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa.

El guanyador de la categoria professional rebrà 700 euros; el segon, 350; el tercer, 150, i el quart i el cinquè 100 cadascun. De la categoria de votació popular, la imatge més votada serà obsequiada amb 300 euros; la segona amb 150; la tercera amb 100, i la quarta amb 50.

La dotzena edició de la Nit de Castells serà retransmesa per les televisions locals i el canal 159 de Movistar +. La Nit és una iniciativa de la Revista Castells i està organitzada per aquesta publicació i l’Ajuntament de Valls, La Xarxa de Comunicació Local i TAC 12.

Foto 1: Primera foto classificada

Foto 2: Segona foto classificada

Foto 3: Tercera foto classificada

Articles relacionats:

Quatre moments que van marcar la temporada

110 imatges ja competeixen per ser la foto de la temporada

La Nit de Castells 2018 escalfa motors

V Premi Repsol de Fotografia Castellera

Sis trofeus Baròmetre a la Nit de Castells