Aletes a Esparreguera, Riudellots i Sydney

El cap de setmana va tornar a deixar aletes de les colles que es lleven més d’hora i que se sumen a les vistes a la plaça Sant Jaume de Barcelona la setmana passada. A Esparreguera, la colla local va encetar la temporada amb castells de 7 i a Riudellots, els de Figueres van sumar també les seves primeres construccions de 7 del 2018. El castell més destacat del cap de setmana va ser el 4de7 amb l’agulla dels d’Esparreguera i dels Castellers de Terrassa i els castells de 6 de la colla de Sydney.

Poca activitat a plaça, amb tan sols tres actuacions, però amb un reguitzell de novetats en aquesta nova jornada de pretemporada. Diumenge a Esparreguera, els Castellers d’Esparreguera van obrir el teló, com és habitual per Santa Eulàlia, i ho van fer amb tres castells de 7. El millor va ser el 4de7 amb l’agulla perquè la colla bordeus va desmuntar un intent molt matiner de 7de7 –un objectiu ambiciós si es té en compte que l’any passat en van fer un de sol al novembre–. El 7de7 montserratí haurà d’esperar la propera oportunitat; el d’ahir se’ls va desquadrar massa d’hora i el van baixar amb l’enxaneta a quarts. Els Castellers de Terrassa també van completar tres castells de 7 i amb el 4de7 amb l’agulla com a carta més alta. Finalment no van dur el 5de7, però van aprofitar la diada per realitzar diverses estrenes al tronc. En la tanda de pilars, la colla local va bastir el pilar de 5 alçat i baixat per sota, un recurs habitual dels montserratins i que l’any passat van fer en cinc ocasions.

A Riudellots, la Colla Castellera de Figueres es va estrenar en els 7 pisos i va fer el doblet bàsic. Els Castellers de les Gavarres va debutar amb tres castells de 6 , mentre que els Castellers de Rubí van fer els primer castells de l’any: els dos bàsics de 6.

Dissabte, ben lluny d’aquí, a Austràlia, els Castellers de Sydney van fer per primer cop tres castells de 6 i van obrir casella amb el 4de6 amb l’agulla i el 3de6. El cas de la colla de les antípodes és digne de menció per la seva solidesa i llunyania. Els de la camisa groga van fer una actuació envejable per a les colles més modestes del país.

Les actuacions d’aquest cap de setmana són les primeres de pretemporada, junt amb les realitzades de manera esporàdica les darreres setmanes, am,b motiu de festes locals d’hivern. Aquest cap de setmana passat han començat a assajar també diverses colles, entre les quals també  algunes de les punteres.

Resultats del cap de setmana:

DISSABTE

Festa Major del Casal Català a Sydney

  • Castellers de Sydney: 3de6, 4de6, (id)4de6a, 4de6a

DIUMENGE

Festes de Santa Eulàlia a Esparreguera
  • Castellers d’Esparreguera: 3de7, 4de7a, (id)7de7, 4de7
  • Castellers de Terrassa: 3de7, 4de7a, 4de7

Fiporc a Riudellots de la Selva

  • Castellers de les Gavarres: 4de6, 3de6a, 3de6
  • Castellers de Rubí: 4de6, 3de6
  • Colla Castellera de Figueres: 4de7, 3de7, (id)4de6a, 4de6a

JORDINA ARMILLA

Foto 1: 4de7 amb l’agulla dels Catsellers de Terrassa a Esparreguera

Foto 2: 4de6 dels Castellers de Sydney

Articles relacionats:

Continuïtat, retorn i incertesa al capdavant

Set de castells amb carro gros vermell

Castells d’hivern encara que faci fred

JORDINA ARMILLA