Set de castells a Barcelona amb carro gros vermell

La pretemporada es va encetar ahir amb la tradicional diada de Santa Eulàlia de Barcelona. Les set colles locals van actuar a la plaça de Sant Jaume amb molt bona nota en l’apertura de l’any casteller. Els Castellers de Barcelona van fer per sisè any consecutiu el 4de8, el primer castell de 8 de l’any.

L’actuació va ser entretinguda i àgil: desenvolupada en poc més d’una hora i a l’antiga, és a dir, amb les colles fent castells alhora. Els Castellers de Barcelona van obrir un any més l’any amb un castell de 8. La primera trobada del calendari festiu barceloní va tornar a ser el lloc on els vermells van fer valer la seva empenta. Van tenir un inici de diada amb l’entrebanc d’haver de desmuntat el 5de7, que després van completar, i a la segona tanda van completar el 4de8. Una manera més de reivindicar els seus galons i de presumir de l’etiqueta #SomBarcelona, que fan servir a les xarxes socials. A més van fer el 5de7 i el 7de7 –reeditant el resultat dels darrers anys–. El pilar al balcó va tenir un accident quan l’enxaneta es va despenjar que l’arriaven agafat a la faixa: tot va quedar en un ensurt i amb polèmica a les xarxes per la repercussió sensacionalista d’aquest instant.

Els Castellers de Sants van repetir l’actuació de l’any passat amb tres castells de la gamma alta de 7: amb el 5de7 i 7de7 a la primera i el 4de7 amb l’agulla al segon intent. Els Castellers de la Vila de Gràcia també es van apuntar el 5de7 i 7de7, però van escollir el 4de7 com a tercer castell –a diferència de l’any passat que van fer-hi el 4de7a–. Els graciencs no van optar a fer el pilar de 5 al final de la diada.

La Colla Castellera Jove de Barcelona va fer la seva millor Santa Eulàlia amb tres castells de 7 i amb el 4de7 amb l’agulla més matiner de la colla. L’any passat, els granes van estrenar el 4de7a el 19 de març a Guissona. Els Castellers de la Sagrada Família també van fer tres castells de 7 i van revalidar l’actuació de l’any passat. Els Castellers del Poble Sec també van voler fer tres castells de 7, però van recular dos cops amb el 4de7 amb l’agulla –tot i això, molt millor que l’any passat en que van oferir un únic castell de 7–. Els Castellers de Sarrià van tenir un retorn agredolç a la plaça de Sant Jaume: van fer el primer 3de6 amb l’agulla en aquesta nova etapa, però no van poder amb el 4de6 amb l’agulla i van deixar tan sols coronat el 3de6.

Ahir també van celebrar-se dues actuacions hivernals més. A Navarcles, els Tirallongues de Manresa van estrenar-se amb el 3de7 i els Castellers de Santpedor amb castells de 6. A Madrid també s’han fet castells avui. Els gatos han fet les primers aletes de l’any amb un matiner 3de6.

Resultats d’avui:

Diada de Santa Eulàlia a Barcelona

  • Castellers de Barcelona: (id)5de7, 5de7, 4de8, 7de7
  • Castellers de la Sagrada Família: 3de7, 4de7a, 4de7
  • Castellers de la Vila de Gràcia: 5de7, 7de7, 4de7
  • Castellers de Sants: 5de7, 7de7, (id)4de7a, 4de7a
  • Castellers de Sarrià: (id)3de6a, 3de6a, (id)4de6a, (id)4de6a, 3de6(c)
  • Castellers del Poble Sec: 4de7, (id)4de7a, (id)4de7a, 3de7
  • Colla Castellera Jove de Barcelona: 3de7, 4de7a, 4de7

Fira Monecàlia a Navarcles

  • Castellers de Santpedor:
  • Tirallongues de Manresa:

Carnaval Puente de Vallecas a Madrid:

  • Colla Castellera de Madrid: (id)3de6, 3de6

JORDINA ARMILLA

Foto 1: 4de8 dels Castellers de Barcelona

Foto 2: 5de7 dels Castellers de Sants

Articles relacionats:

Santa Eulàlia amb set colles locals

Barcelona trempa amb els joves universitaris

Castells d’hivern encara que faci fred