Arrenca la pretemporada amb quinze castells de 7

L’arribada del mes de març ha portat un grapat d’actuacions castelleres que en termes de pretemporada, en un diumenge amb quinze castells de 7, que ha estat productiu en resultats, pràctic en funcionament i indecís en el temps: alguna actuació s’ha fet sota cobert. A Barcelona, s’ha vist gamma mitjana de 7 per Sant Medir –amb l’estrena dels Castellers de Sant Cugat– i a Terrassa, els Minyons han fet la seva primera aparició pública amb castells de 7. Aquest dues colles han tret el nas aquest diumenge i són una de les novetats d’aquesta jornada de pretemporada.

La diada itinerant de Sant Medir, s’ha fet enguany a la Virreina de Barcelona i ha permès veure gamma mitjana de 7 dels Castellers de Sants i dels Castellers de la Vila de Gràcia i els primers castells de 7 dels Castellers de Sant Cugat. El 5de7 ha estat el millor castell de la jornada, tant per part dels borinots com dels graciencs. Els de la camisa blava han estrenat també el 4de7 amb l’agulla respecte Santa Eulàlia i els de Sants, com és habitual en ells a l’inici de curs, han repetit construccions amb foble pom (5de7, 7de7) per rodar el màxim de canalla. Els de Sarrià han tingut una presència testimonial amb el pilar de 4.

El 5de7 també ha estat el millor castell en la diada protagonitzada a Terrassa pels Minyons, que sortien a plaça per primer cop aquest any. Ha estat una presència de presa de contacte l’endemà de confirma-se la seva participació a la diada de Sant Fèlix 2018. Uns castells per arrencar l’any i anunciar que comença la temporada malva, batejada sotra el lema Treu la bèstia. La diada ha servit com a debut del duet de caps de colla. En una altre indret de Terrassa, amb motiu d’una jornada solidària, els Castellers de Terrassa –que ja es van estrenar fa dues setmanes– també han fet castells de 7 aquest diumenge.

A Vilafranca, s’ha celebrat diada de dones castelleres. L’actuació en femení té un caràcter reivindicatiu i se celebra al voltant del dia de la Dona. Avui les castelleres dels Castellers de Barcelona han muntat els dos bàsics de 7, les dones dels Xicots han fet el 5de6 i les de la Joves de Valls no han dut castells i han fet figures de 5. Aquest és una de les cites de dones castelleres del calendari anual: l’altra diada femenina destacada se celebra l’octubre a Bellprat amb castells de major nivell. A Santpedor, s’hi han trobat per arrencar el curs tres colles que han dut castells de 6, inclosa la torre de la colla local i dels de les Roquetes. També ahir hi va haver castells a la Bisbal, on la colla local va fer el 3de6 durant els actes del centenari d’un celler.

Resultats del cap de setmana:

DISSABTE

Acte commemoratiu a la Cooperativa de la Bisbal

 • Bous de la Bisbal: 3de6

DIUMENGE

Diada de Sant Medir a Barcelona

 • Castellers de la Vila de Gràcia: 4de7a, 5de7, 7de7
 • Castellers de Sant Cugat: 5de7, 4de7a, 3de7
 • Castellers de Sants: 5de7, 7de7, 4de7a
 • Castellers de Sarrià: pde4

Diada de Sant Pere Nord a Terrassa

 • Minyons de Terrassa: 3de7, 5de7, 4de7

Jornada solidària dels Castellers de Terrassa

 • Castellers de Terrassa: 3de7, 4de7, 2de6
 • Castellers de la Il·lusió: construccions inclusives

Diada Carme Alomà (dones castelleres) a Vilafranca del Penedès

 • Castellers de Barcelona: 3de7, 4de7, 4de6a
 • Colla Joves Xiquets de Valls: construccions de 5
 • Xicots de Vilafranca: 4de6, 3de6, 5de6

Inici de Temporada dels Castellers de Santpedor

 • Castellers de Castellar del Vallès: 3de6, 4de6, 3de6a
 • Castellers de les Roquetes 3de6a, 3de6, 2de6
 • Castellers de Santpedor: 2de6, 3de6a, 4de6

Actuació al Parc de la Mar a Palma

 • Castellers de Mallorca: 3de6

Dia de les Illes Balears a Palma

 • Al·lots de Llevant

JORDINA ARMILLA

Foto 1: 5de7 dels Minyons al barri de Sant Pere Nord

Foto 2: 3de7 de les dones dels Castellers de Barcelona a Vilafranca

Articles relacionats:

Sant Medir trenca el gel

Les dones dels Xicots i el 4de8

Dones al terç del 4de8

Aletes a Riudellots, Esparreguera i Sydney

Sant Fèlix tindrà el cartell més convencional