Capgrossos i Marrecs obren el teló i la Vella enamora Sicília

El cap de setmana serà d’estrena per a algunes colles grans, com els Capgrossos de Mataró, els Marrecs de Salt i testimonialment els Castellers de Vilafranca i els Nens del Vendrell, que enceten la pretemporada aquest diumenge. S’hi esperen castells de 7 a diverses places del país i també a Sicília, on la Colla Vella va fer ahir el primer 2de7 de l’any. De castells també se’n veuran a Castelló, amb els Bordegassos de Vilanova, que participen en un nou agermanament entre castells i muixerangues.

Fontanilles (Baix Empordà) viurà diumenge el debut aquest 2018 de dues colles grans. Els Capgrossos i els Marrecs portaran gamma mitjana de 7 en l’estrena preprimaveral de la temporada. També suposarà la incorporació d’aquest municipi de les comarques gironines com a plaça castellera. Les dues colles han pactat quatre rondes castelleres per aprofitar la sortida i rodar castellers. A Barcelona, actuaran els Castellers de la Vila de Gràcia que seguiran rodant gamma mitjana de 7. Els Castellers de la Sagrada Família faran d’amfitrions amb el 7de7 en la seva agenda t i un 4de7 que plantaran pensant en quelcom més (el seu primer 4de8 l’any passat va arribar el mes d’abril). Els Castellers del Poble Sec esperen poder obrir casella amb la gamma mitjana de 7 que no van poder fer per Santa Eulàlia. Els Castellers de Vilafranca faran la primera sortida de l’any, al Pla del Penedès, iniciant una gira que els ha de portar per diverses poblacions del comarca en l’any del seu 70 aniversari. A Roda de Berà, els Nens faran la seva primera aparició en ple rodatge (van iniciar els assaig divendres passat).

El cap de setmana oferirà altres diades on es podran veure castells de 7 fins i tot fora de Catalunya. A Castelló, hi viatgen dissabte al migdia els Bordegassos de Vilanova, per actuar a les festes de la Magdalena al costat de dues muixerangues. La Colla Vella continua la seva estada a Sicília aquest divendres, dissabte i diumenge, on participa com un dels plats principals del festival Mandorlo in Fiore d’Agrigent. Ahir van fer el 2de7, el 5de7, el 4de7 i el 3de7 amb el pilar, així com els bàsics de 7. També ahir a la nit va arribar el segon gruix de castellers per completar la xifra de les 240 camises rosades en ruta per l’illa italiana. Demà i diumenge actuaran a Palerm, capital italiana de la Cultura 2018, on no es descarta un castell de 8.

Agenda del cap de setmana:

DISSABTE

Trobada de Muixerangues a Castelló
Plaça dels Horts del Corders

 • Bordegassos de Vilanova
 • Conlloga de Castelló
 • Muixeranga d’Algemesí

DIUMENGE

Festa de la Taronja a Vilanova de la Ribera
11h. Vilanova la Ribera

 • Castellers del Riberal

Inici de Temporada a Les Franqueses del Vallès
11.30h. Avinguda de l’Ajuntament

 • Castellers de Caldes de Montbuí
 • Castellers de l’Alt Maresme
 • Xics de Granollers

Aniversari dels Esperxats de l’Estany a Banyoles
11.30h. Plaça Major

 • Castellers de Sant Vicenç dels Horts
 • Colla Castellera de Figueres
 • Esperxats de l’Estany

Festa de l’Arbre i Fira de la Natura de Muntanyola
11.30h Esplanada de l’Església

 • Colla Castellera Nyerros de la Plana

Diada castellera al Pla del Penedès
12h. Plaça de l’Ajuntament

 • Castellers de Vilafranca

Fira de l’Oli a Fontanilles
12h. Pl. Sant Martí de Fontanilles

 • Capgrossos de Mataró
 • Marrecs de Salt

Diada del Safareig a la Sagrada Família (Barcelona)
12h. Carrer de Santa Carolina

 • Castellers de la Sagrada Família
 • Castellers de la Vila de Gràcia
 • Castellers del Poble Sec

Diada de l’Escorxador a Esparreguera
12h. Carrer Llobregat

 • Castellers d’Esparreguera
 • Colla Castellera Jove de Barcelona

Actuació a Palmanyola a Palma (Mallorca)
12h. Palmanyola

 • Castellers de Mallorca

Tricentenari de l’Ermita de Barà a Roda de Berà
13h. Ermita de Berà

 • Nens del Vendrell

JORDINA ARMILLA

Foto: 2de7 de la Colla Vella a Agrigent (Sicília), ahir dijous a la nit

Articles relacionats:

Què es pot fer amb 100 castellers?

Arrenca la pretemporada amb quinze castells de 7