Castells de 8 abans de Setmana Santa

Primer cap de setmana de primavera, encara que fred, i amb una agenda farcida. Serà la jornada prèvia a Setmana Santa i amb cites que poden deixar interessants resultats de pretemporada. Dissabte, a Valls, i diumenge, a Vilafranca, Sants (Barcelona), Manresa i Vic es poden veure castells de 8.

Dissabte, a Valls hi actuen els Minyons de Terrassa i voldrien portar castells de 8 i fins i tot estrenar el pilar de 6. Diumenge passat van estrenar el 3de8 a casa i suposarà una nova visita malva al bressol casteller. La Colla Joves convoca la diada com homenatge als seus grallers i serà el debut a casa amb el 2de7 com a possible objectiu més alt. També hi seran la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau i els Nois de la Torre, que s’estrenaran en aquest 2018. El dissabte, al migdia, la Jove de Tarragona farà el seu primer test casteller a Riudecanyes.

Diumenge, els Castellers de Vilafranca actuen davant del seu local. Tindran l’oportunitat de fer els primers castells de 8 de l’any i estaran acompanyats dels Castellers d’Esparreguera i dels Castellers de Santpedor que actuaran per primer cop a Vilafranca. L’any passat, els verds hi van fer la tripleta de 8 i el pilar de 6 venien de fer la clàssica de 8 a Igualada, enguany encara no els han estrenat. A Vic, diada de Rams, els Castellers de Barcelona volen encadenar el tercer 4de8 de l’any i no descarten el 3de8 que han d’acabar de veure clar a l’assaig d’avui. Els Sagals es mantindran amb la gamma mitjana 7 i tenen la intenció d’estrenar el 7de7. També hi seran els Xics de Granollers, que de moment han fet bàsics de 7. A Manresa, els Castellers de Sant  Cugat volen portar el 3de8: volen que aquesta sigui la bona, ja tenien aquesta intenció diumenge passat a Barberà, però baixes de darrera hora no ho van fer possible. Els Tirallongues de Manresa volen estrenar el 2de7 i fer un 4de7 lleuger de cara a un proper carro gros. Els amfitrions també volen completar el 3de7 amb l’agulla, que van deixar tan sols coronat. També hi seran els Castellers de Sabadell que es mantindran en els set pisos i els Castellers del Riberal que sortiran de la Catalunya Nord per primer cop aquest any han fet un intent de 3de7 enguany. A Barcelona, a casa dels borinots, els Castellers de Sants volen reeditar el 4de8 i estrenar el 2de7. També podrien atacar per primer cop el 3de8. Al seu costat tindran els Bordegassos de Vilanova que de moment han fet bàsics de 7.

Agenda del cap de setmana (CCCC):

DISSABTE

TastaVerd a Riudecanyes
13h. Plaça de l’Església

 • Colla Jove Xiquets de Tarragona

Diada del Graller a Valls
17.30h. Parc Barrau

 • Castellers de Sant Pere i Sant Pau
 • Colla Joves Xiquets de Valls
 • Minyons de Terrassa
 • Nois de la Torre

Diada del local dels Castellers de Cerdanyola
18h. Carrer del Remei, 15

 • Castellers de Cerdanyola
 • Castellers de Mollet
 • Castellers de Sant Feliu

DIUMENGE

Bateig Castellers de l’Adroc a Sant Andreu de la Barca
11h. Plaça Federico García Lorca

 • Castellers d’Esplugues
 • Castellers de l’Adroc
 • Castellers de Sant Vicenç dels Horts

Diada de Cal Figarot a Vilafranca del Penedès
12h. Carrer General Prim, 11

 • Castellers d’Esparreguera
 • Castellers de Santpedor
 • Castellers de Vilafranca

Diumenge de Rams a Sants (Barcelona)
12h. Jardins de la Rambla de Sants

 • Bordegassos de Vilanova
 • Castellers de Sants

Mercat del Ram a Vic
12h. Plaça Major

 • Castellers de Barcelona
 • Sagals d’Osona
 • Xics de Granollers

Diumenge de Rams a Manresa
12h. Plaça de Sant Domènec

 • Castellers de Sabadell
 • Castellers de Sant Cugat
 • Castellers del Riberal
 • Tirallongues de Manresa

Diada d’inici de temporada a Badalona
12h. Plaça del Pou de Greix

 • Castellers de Badalona
 • Castellers de Terrassa
 • Colla Castellera Jove de Barcelona

Aniversari dels Al·lots de Llevant a Manacor
12.45h. Plaça de la Rectoria

 • Al·lots de Llevant
 • Castellers de Mallorca
 • Marracos de la UDL

Fira de Sant Josep a Gironella
12.30h. Avinguda de Catalunya

 • Castellers de Berga
 • Colla Castellera de la Gavarresa

Foto 1: Tde8f dels Castellers de Vilafranca, l’any passat a la diada de Cal Figarot

Foto 2: 4de8 dels Castellers de Sants, l’any passat a la diada de Diumenge de Rams

Articles relacionats:

La guerra dels drets d’imatge (Temps de pau)

Un pont casteller entre el mar i terra endins

A Igualada avancen de tres en tres

Jugar, aprendre i ser solidari