L’agenda s’omple de diades

L’agenda castellera del cap de setmana ja fa goig: hi ha programades una vintena d’actuacions i algunes amb previsió de castells de 8, com les de Barcelona, Barberà del Vallès i Can Palet (Terrassa) on els Castellers de Sants i els Castellers de Barcelona (en escenaris diferents), els de Sant Cugat i els Minyons de Terrassa podrien obrir la casella, respectivament. Diumenge s’estrena la Joves, la penúltima de les colles de gamma extra que treu la camisa de l’armari (només hi manca la Jove). La Vella i els verds tenen convocades actuacions de rodatge.

Els Minyons de Terrassa volen fer el seu primer castell de vuit aquest diumenge. Actuen a casa, a Can Palet, i el 3de8 seria el castell escollit –el primer que es veuria en territori nacional–. Els malves venen de fer unes colònies i  mini gira pel Baix Ebre a tall de estada de pretemporada. A la cita es trobaran amb la Jove de l’Hospitalet i els Castellers de Castellar. Diumenge també hi hauran castells de 8 a Barcelona. Després de Santa Eulàlia, els Castellers de Barcelona volen reeditar el 4de8 en la seva diada d’inici de temporada. Els vermells faran doblet el cap de setmana a la ciutat (dissabte a la plaça del Pi i diumenge al Clot) i guarden el carro gros per aquesta segona cita. Al seu costat hi seran els Sagals d’Osona i els Castellers de Viladecans, que s’estrenen enguany. En un altre punt de la ciutat, a l’Antiga Fàbrica de la Damm, les tres colles que celebren 25 anys ho commemoren amb una diada conjunta. Són els Castellers de Sants –que volen estrenar el 4de8–, la Jove de Sitges i els Tirallongues de Manresa, que en tots dos casos obren el teló amb castells de 7 en l’agenda. A més, també s’hi han apuntat els Castellers de la Sagrada Família, tot i no formar part de la celebració, perquè la diada es fa al seu districte. A Barberà del Vallès, els Castellers de Sant Cugat volen fer el primer castell de 8 de l’any. Al costat hi seran els de Sabadell, Esplugues i Cornellà, que hi aniran de 7 en la seva estrena de curs.

La Colla Vella celebrarà Sant Josep a Picamoixons de retorn després del profitós viatge a Sicília. Els rosats no fan assaig aquest divendres i s’han previst una actuació relaxada, on l’any passat van fer construccions de 7. La Colla Joves farà el seu debut  aquest any a Salomó, on hi tornen després de vint anys d’absència. Els vermells van actuar en aquesta població del Tarragonès dos cops el 1994 i el 1998. Els Castellers de Vilafranca segueixen fent gira de pretemporada per la comarca. Després del Pla, diumenge és el torn de Sant Cugat Sesgarrigues població on van fer la seva primera sortida, el 1948. Els verds seguiran rodant de 7. El poble no ha vist mai castells de 8 i aquest segle encara no s’ha fet cap actuació. A banda de castells de 7 hi ha documentada una torre de 8 amb folre dels verds en una actuació privada l’any 1998.

El cap de setmana durà més actuacions amb la participació de colles mitjanes i grans. Algunes faran la seva primera sortida de l’any i altres seguiran de rodatge amb castells de 7. A més del Principat, hi haurà castells a Mallorca, Andorra i Madrid.

Agenda del cap de setmana:

DISSABTE

Inauguració del local de La Germandat a Parets del Vallès
10.30h. Plaça Doctor Trueta

 • Manyacs de Parets

Diada de la Neu a la Massana
14h. Carretera de la Caubella

 • Castellers d’Andorra
 • Castellers de Caldes de Montbui

Actuació castellera a Madrid
14.15h. Pistas de baloncesto de Pedro Bosch

 • Colla Castellera de Madrid

Aniversari dels Castellers de Mallorca a Palma
16.30h. Ses Voltes

 • Al·lots de Llevant
 • Castellers de Mallorca

Festa Major de Sant Josep Oriol a Barcelona
17h. Plaça del Pi

 • Castellers de Barcelona
 • Castellers de Cerdanyola

DIUMENGE

Festa Major del barri de Can Palet  a Terrassa
12h. Carrer Colom

 • Minyons de Terrassa
 • Castellers de Castellar
 • Jove de l’Hospitalet

Festa Major de Sant Josep a Picamoixons
12h. Carrer Sant Isidre

 • Colla Vella dels Xiquets de Valls

Diada castellera a Sant Cugat Sesgarrigues
12h. Plaça de l’església

 • Castellers de Vilafranca

Diada castellera a Salomó
12h, Plaça de l’Església

 • Colla Joves Xiquets de Valls

I Diada de les colles que fan 25 anys
12h. Antiga fàbrica Damm, carrer Rosselló

 • Castellers de la Sagrada Família
 • Castellers de Sants
 • Colla Jove de Castellers de Sitges
 • Tirallongues de Manresa

Inici de temporada dels Castellers de Barcelona
12h. Plaça Valentí Almirall

 • Castellers de Barcelona
 • Castellers de Viladecans
 • Sagals d’Osona

Inici de temporada dels Castellers de Sabadell a Barberà del Vallès
12h. Plaça de la Vila

 • Castellers d’Esplugues
 • Castellers de Cornellà
 • Castellers de Sabadell
 • Castellers de Sant Cugat

Fira de l’Embotit a Bescanó
16h. Plaça Joan Maragall

 • Colla Castellera de Figueres
 • Esperxats de l’Estany
 • Marrecs de Salt

Diada de Santa Madrona a Barcelona
12h. Plaça de Santa Madrona

 • Castellers de la Vila de Gràcia
 • Castellers de Sant Vicenç dels Horts
 • Castellers del Poble Sec

Diada de les Cotxeres a Igualada
12h. Plaça de Catalunya

 • Castellers de Berga
 • Moixiganguers d’Igualada

Diada de Sant Josep a Guissona
12h. Plaça del Bisbe Benlloch

 • Castellers d’Esparreguera
 • Castellers de Montcada i Reixac
 • Margeners de Guissona

Inici de temporada a Castelldefels
12h. Avinguda Lluís Companys

 • Castellers de Castelldefels
 • Encantats de Begues

Diada d’inici temporada a Mollet del Vallès
12h. Plaça Prat de la Riba

 • Castellers de Badalona
 • Castellers de Mollet
 • Castellers del Prat de Llobregat

Aniversari dels Minyons a Santa Cristina d’Aro
12h. Plaça de la Vila

 • Castellers de Rubí
 • Minyons de Santa Cristina d’Aro

Foto: Les colles de Sant Cugat, Sabadell i Esplugues revindicant l’any passat l’escola catalana a Sabadell: hi actuen plegades diumenge, junt amb la de Cornellà

Articles relacionats:

Cap de setmana a la siciliana

Capgrossos i Marrecs obren el teló i la Vella enamora Sicília

Arrenca la temporada amb quinze castells de 7