Primers castells de 8 verds

Aquest matí, malgrat el temps insegur i el condicionant de ser la festivitat de Rams, s’han pogut veure novetats a diversos nivells i amb els anunciats castells de 8 previstos a Vilafranca, Sants, Manresa i Vic. Ha estat el darrer cap de setmana abans de vacances de Setmana Santa i ha permès veure els primers castells de 8 de color verd, els dels Castellers de Vilafranca i els dels Castellers de Sant Cugat. El verd s’ha agefit al groc en defensa dels presos polítics que ha marcat un cap de setmana on el món casteller ha tornat a posicionar-se públicament en contra de la repressió de l’Estat.

Els Castellers de Vilafranca han fet el primers castells de 8 de l’any a Cal Figarot. Els verds han signat la clàssica de 8 i dos castells més de propina: el 9de7 i el 3de7 per sota. Una declaració d’intencions abans de les vacances i d’un abril que l’any passat va arrencar amb un 3de9 amb folre el dia 2 d’abril enguany el Dia del Graller serà més tard, per Sant Jordi. Al pati del casal vilafranquí, els Castellers d’Esparreguera han estrenat el 5de7, el millor castell dels bordeus l’any passat, i els Castellers de Santpedor han coronat el pilar de 5 com a novetat. A Vic, els Castellers de Barcelona han encadenat el tercer 4de8 de l’any, els Xics de Granollers han estrenat el 5de7 i els Sagals d’Osona el 7de7.

A Manresa ha arribat el primer 4de8 dels Castellers de Sant Cugat, tot i que la intenció era fer el 3de8 s’han decantat pel carro gros, i també s’ha vist un matiner 2de7 dels Tirallongues de Manresa l’any passat no el van fer fins el mes de juny. Els Castellers de Sabadell han seguit amb la gamma mitjana de 7 i els Castellers del Riberal no han pogut estrenat en els 7 pisos avui han fet dos intents desmuntats de 4de7. A Barcelona, els Castellers de Sants han reeditat el 4de8 per segon cop i han estrenat el 2de7. Els Bordegassos de Vilanova hi han presentat el 5de7 com a novetat.

També avui s’han estrenat a plaça els Castellers de l’Adroc, una de les noves colles formades l’any passat i que agafa els Castellers de Sant Andreu de la Barca (on ja hi va haver colla pròpia) i de Pallejà, al Baix Llobregat. Els de l’Adroc es van presentar amb camisa blanca l’any passat, però avui ja ho han fet amb la seva morada i negra.

Ahir a  la tarda, la Colla Joves va celebrar dins del seu local, degut a la pluja, la nova Diada dels Grallers. Els vermells van estrenar el 2de7 en la seva segona diada del 2018. Després van reiterar amb la gamma mitjana de 7. Els Minyons de Terrassa hi van dur el 3de8 de sortida, el segon de l’any, i van estrenar el 4de8 a la segona ronda i el pilar de 6 de comiat. Dues colles més van encetar el curs en aquesta diada: la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, directament amb gamma mitjana de 7 i sense passar per la bàsica, i els Nois de la Torre, amb dos matiners castells de 7. Els de la camisa blau cel no van fer castells de 7 l’any passat fins el maig.

Resultats del cap de setmana:

DISSABTE

Diada del Graller a Valls

 • Castellers de Sant Pere i Sant Pau: 5de7, 3de7a, 4de7a
 • Colla Joves Xiquets de Valls: 2de7, 5de7, 4de7
 • Minyons de Terrassa: 3de8, 4de8, 2de7, Pde6
 • Nois de la Torre: 4de7, 3de7, 5de6

TastaVerd a Riudecanyes (suspesa per la pluja)

 • Colla Jove Xiquets de Tarragona

Diada del local dels Castellers de Cerdanyola (suspesa per la pluja)

 • Castellers de Cerdanyola
 • Castellers de Mollet
 • Castellers de Sant Feliu

DIUMENGE

 

Diada de Cal Figarot a Vilafranca del Penedès

 • Castellers d’Esparreguera: 5de7, 4de7a, 3de7
 • Castellers de Santpedor. (id)2de6, 2de6, 3de6a, 4de6
 • Castellers de Vilafranca: 9de7, 3de8, 2de7, 4de8, 3de7s

Diumenge de Rams a Sants (Barcelona)

 • Bordegassos de Vilanova: 4de7, 5de7, 3de7
 • Castellers de Sants: 4de8, 2de7, 7de7

Mercat del Ram a Vic

 • Castellers de Barcelona: 5de7, 4de8, 4de7a
 • Sagals d’Osona: 5de7, (id)7de7, 7de7, 4de7
 • Xics de Granollers: 4de7, 5de7, 3de7

Diumenge de Rams a Manresa

 • Castellers de Sabadell: 5de7, 7de7, 3de7
 • Castellers de Sant Cugat: 4de8, 5de7, 3de7
 • Castellers del Riberal: 2(id)4de7, 4de6, 3de6
 • Tirallongues de Manresa: 2de7, 3de7a, 4de7

Diada d’inici de temporada a Badalona

 • Castellers de Badalona: (id)4de7a, 4de7, 3de7, (id)4de7a
 • Castellers de Terrassa: 5de7, 4de7a, 4de7
 • Colla Castellera Jove de Barcelona: 4de7, (id)5de7, 3de7, 2de6

Aniversari dels Al·lots de Llevant a Manacor

 • Al·lots de Llevant: 3de7, 3de7a, 4de7
 • Castellers de Mallorca: 3de6, 4de6, 3de6a
 • Marracos de la UDL: 3de6, 4de6, 3de6a

Fira de Sant Josep a Gironella

 • Castellers de Berga: 3de7, 4de7, 4de6a
 • Colla Castellera de la Gavarresa: (id)3de6, 3de6, (id)3de6a

Bateig Castellers de l’Adroc a Sant Andreu de la Barca

 • Castellers d’Esplugues: 3de7, 4de7, 5de6
 • Castellers de l’Adroc: 3de6, (id)4de6, (i)4de6 (actuació suspesa)
 • Castellers de Sant Vicenç dels Horts: 3de7, 4de6a