Sant Fèlix tindrà el cartell més convencional

Els administradors de la Festa Major de Vilafranca s’han decantat pel format més convencional per al Sant Fèlix d’enguany: Castellers de Vilafranca, Colla Vella, Colla Joves i Minyons de Terrassa. Ho han anunciat avui dissabte al vespre, via Twitter i sense donar cap més explicació, remetent a la roda de premsa que faran dilluns.

Un cop més, la Jove de Tarragona –malgrat estar entre les quatre millors colles del moment, com evidencien els registres– ha quedat fora del cartell de Sant Fèlix. Els administradors han optat per la fórmula més habitual (la que ha estat present en divuit de les vint darreres edicions), després de valorar sis candidates: les quatre triades, la Jove i els Capgrossos de Mataró. Durant les reunions celebrades amb les sis colles, els gestors de la Festa Major de Vilafranca van apuntar que el seu criteri es movia en intentar aconseguir el millor Sant Fèlix de tots els temps, que superés el de fa dos anys, en què es van veure dos castells de 10 descarregats i dos coronats, un 4de9sf descarregat i un coronat i vuit construccions de gamma extra més.

La decisió ha causat una sensació d’entre decepció i ràbia entre castellers de la Jove. La colla no s’ha pronunciat fins ara oficialment, tot i que algunes fonts apuntaven que faran un comunicat, en què previsiblement –com ja ha passat altres anys– mostraran el lògic respecte cap a la decisió dels administradors, Amb tot, alguns components de la Jove no han amagat la sensació que el guió ja estava escrit fins i tot abans de les reunions entre els administradors i les colles, que es van produir les dues primeres setmanes de febrer. La temporada passada, la Jove va ser una de les tres úniques colles (junt amb els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella) que va aconseguir fer castell de 10 (3de10fm) i net (4de9sf), tots dos carregats, a més d’una completa nòmina de castells de gamma extra: en total, divuit descarregats (si incloem els quatre 9de8) i quatre carregats.

Per la seva part, els Minyons de Terrassa i la Colla Joves –les altres dues colles que es disputaven les dues places en joc, junt amb la Jove– han mostrat la seva satisfacció per la confiança rebuda, un cop més. Els terrassencs han reiterat que “com sempre, vindrem a fer els nostres màxims castells el 30 d’agost”, mentre que els del carrer Gassó –que avui ha organitzat les jornades de prevenció de lesions– han afirmat: “molt il·lusionats de seguir mantenint, un any més, la tradició dels Xiquets de Valls. Tot un honor i una responsabilitat ser a Sant Fèlix, una diada que estimem. Som conscients que la decisió era molt difícil”. També els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella han fet els tuits d’agraïment de rigor. Els administradors han aconseguit reduir un mes l’anunci del cartell respecte l’any passat.

SANTI TERRAZA

Foto 1: Vista aèria de la diada de Sant Fèlix de 2016

Articles relacionats:

Els administradors busquen el millor Sant Fèlix

Sant Fèlix es fixa en els Capgrossos

Sant Fèlix i els criteris no escrits

La Joves manté la plaça de Sant Fèlix

Primeres dates del 2018

La diada més cotitzada

És possible millorar Sant Fèlix?

El Sant Fèlix més habitual i més difícil