Sant Medir trenca el gel

Primer cap de setmana de març i amb una agenda que comença a estar farcida de cites. La Virreina acollirà enguany la diada de Sant Medir amb quatre colles i a Terrassa s’enfaixaran els Minyons, en una diada de presa de contacte. A les Balears celebren la seva Diada i a Vilafranca una trobada en femení. Coincidint amb l’inici del mes de març, avui comencen els assaigs algunes de les colles de la Zona Tradicional que encara no ho havien fet: Nens del Vendrell, Jove de Tarragona i Xiquets de Tarragona.

La diada itinerant de Sant Medir se celebra diumenge a la plaça de la Virreina de Barcelona i amb la novetat de quatre colles. Hi seran els Castellers de Sants i els Castellers de la Vila de Gràcia amb ganes de repetir els castells de Santa Eulàlia –on van fer el 5de7 com a millor castell– i estrenaran l’any els Castellers de Sant Cugat: els gausacs també volen portar gamma mitja de set. També hi seran els novells Castellers de Sarrià.

Les colles de Terrassa també actuen aquest cap de setmana. Els Minyons s’enfaixaran a plaça per primer cop en aquest any: els malves actuen a casa en clau de benvinguda del nou curs. En un altre punt de la ciutat, els Castellers de Terrassa han programat una diada solidària on tenen previst fer algun castell de 7 en companyia de la inclusiva Colla de la Il·lusió.

Obren temporada a casa els de Santpedor amb dues colles que estrenen la pretemporada. Una diada de 6 per tres colles que volen fer castells de 7 enguany: Santpedor, Castellar del Vallès i Les Roquetes. A Mallorca segueixen celebrant els actes del Dia de les Balears i les dues colles illenques actuaran a Palma en dos indrets diferents –suposarà la primera sortida dels Al·lots de Llevant–. A Vilafranca hi haurà diada de dones castelleres amb Xicots, Colla Joves i Castellers de Barcelona.

Aquesta setmana han començat els primers assaigs del Castellers de Vilafranca a Cal Figarot, i avui ho faran els Nens del Vendrell, la Jove de Tarragona i els Xiquets de Tarragona; mentre que els Minyons ja enceten la seva segona setmana i tenen la primera actuació aquest cap de setmana. Més matiners van ser a Valls, on Joves –les dones de la colla actuen aquest diumenge a Vilafranca– i Vella –els rosats preparen el seu viatge a Itàlia de la setmana vinent– fa un parell de divendres que ja assagen les seves construccions i pilars. Entre les colles de gamma extra més matinadores, hi trobem els Capgrossos –van arrencar temporada el Dijous Gras, coincidint amb l’inici del Carnaval– i els Castellers de Sants, que ja van fer la seva primera actuació de 7, l’11 de febrer per Santa Eulàlia.

Agenda del cap de setmana:

DIUMENGE

Diada de Sant Medir a Barcelona
12h. Plaça de la Virreina

 • Castellers de la Vila de Gràcia
 • Castellers de Sant Cugat
 • Castellers de Sants
 • Castellers de Sarrià

Jornada solidària dels Castellers de Terrassa
12h. Plaça del Progrés

 • Castellers de Terrassa
 • Castellers de la Il·lusió

Dia de les Illes Balears a Palma
12h. Passeig Sagrera

 • Al·lots de Llevant

Inici de Temporada dels Castellers de Santpedor
12h. Plaça Gran

 • Castellers de Castellar del Vallès
 • Castellers de les Roquetes
 • Castellers de Santpedor

Diada de Sant Pere Nord a Terrassa
12.30h. Plaça del Primer de Maig

 • Minyons de Terrassa

Actuació al Parc de la Mar a Palma
12.30h. Parc de la Mar

 • Castellers de Mallorca

Diada Carme Alomà a Vilafranca del Penedès
13h. Plaça Milà i Fontanals

 • Castellers de Barcelona
 • Colla Joves Xiquets de Valls
 • Xicots de Vilafranca

JORDINA ARMILLA

Foto: 4de6 de dones castellers dels Bous de la Bisbal i els Xicots de Vilafranca, fa just un any

Articles relacionats:

Les dones dels Xicots i el 4de8

Dones al terç del 4de8

Sant Cugat acull un Sant Medir matiner