Dia de Sant Jordi amb folre malva

La diada de Sant Jordi ha tingut la seva vessant castellera un any més amb actuacions de nivell a Terrassa, Tarragona i Mataró. Els Minyons de Terrassa han estrenat el 2de8 amb folre i la Jove de Tarragona i els Capgrossos de Mataró han també els fet castells de 8 en les seves respectives diades. Ha estat el remat d’una festa celebrada amb un ambient primaveral i on la reivindicació per la llibertat dels presos polítics ha estat present en cada cita.

Els Minyons de Terrassa han sumat el seu primer 2de8 amb folre de l’any aquest vespre a la plaça Vella. Els malves han fet la tripleta de 8 i han fet un pas endavant amb la torre folrada: ara estan en situació similar a la de fa un any amb mitja dotzena de bàsics de 8 i el 2de8f i pilar de 6 ja estrenat. Els Castellers de Terrassa han fet el 5de7 com a millor castell, el segon de l’any i actual sostre de la pretemporada blau-turquesa.

A Tarragona, els castells de Sant Jordi s’han fet, com és habitual en aquesta actuació, a l’antiga. La Jove de Tarragona ha completat el tercer doblet bàsic de 8 de l’any i l’ha acompanyat del 9de7, el primer de l’any. Els Xiquets de Tarragona s’han mantingut amb la gamma mitjana de 7, i han estrenat el 7de7, i la colla de Sant Pere i Sant Pau ha presentat també el 5de7 com a millor castell. Els Xiquets del Serrallo han fet la seva primera exhibició de la temporada amb el 3de7 com a millor valor.

Els Capgrossos de Mataró ha estrenat aquest vespre –en una plaça plena– el 3de8 i han sumat la seva primera clàssica de 8. A Reus, els Xiquets locals han tornat a fer el 2de7 i han plantat també el seu primer 7de7 del curs. Han deixat el 4de8 a la banqueta per algunes baixes en el tronc. A Sabadell, la colla local ha executat el 3 i el 4de7.

Resultats destacats de Sant Jordi

Diada de Sant Jordi a Terrassa

  • Castellers de Terrassa: 4de7, 3de7, 5de7
  • Minyons de Terrassa: 3de8, 2de8f, 4de8

Diada de Sant Jordi a Tarragona

  • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau: 3de7, 5de7, 4de7a
  • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3de8, 4de8, 9de7
  • Xiquets del Serrallo: 3de7, 2de6, 4de6a
  • Xiquets de Tarragona: 4de7a, 5de7, 7de7

Diada de Sant Jordi a Mataró

  • Capgrossos de Mataró: 4de7a, 2de7, 3de8, 4de8

Diada de Sant Jordi a Reus

  • Xiquets de Reus: 5de7, 2de7, 7de7

Diada de Sant Jordi a Sabadell

  • Castellers de Sabadell: 3de7, 4de7, 2de6

Foto 1: 3de8 de la Jove de Tarragona (Foto: Tarragona Cultura)

Foto 2: Torre de 8 amb folre dels Minyons de Terrassa

Foto 3: 4de8 dels Capgrossos de Mataró

Foto 4: 2de7 dels Xiquets de Reus

Articles relacionats:

Castell de 9 verd a la vigília de Sant Jordi