Els Al·lots agafen plaça per a la TAP

La qualificació per a les diferents sessions del Concurs segueix viva. Quatre colles van sumar punts el passat cap de setmana i dues d’aquestes colles han escalat posicions. Els més afortunats han estat els Al·lots de Llevant, que provisionalment ocupen una plaça per tornar a la Tarraco Arena. Fins a nou colles han canviat la seva posició a l’índex aquesta setmana.

Els Al·lots de Llevant van fer dissabte a Manacor un importat salt endavant amb l’estrena de tres castells: 2de7, 5de7 i 4de7 amb l’agulla. Això ha fet escalar quatre posicions als illencs i passar de la sessió de Torredembarra a la de dissabte a la TAP –on ja van ser-hi el 2016–. Curiosament comparteixen el lloc 30 amb la Colla Castellera de Figueres. Tot i tenir diferents resultats han sumat els mateixos: 5.680 punts. Una de les dues colles entraria a la TAP amb unes de les places de rebot, i l’altra plaça de les renúncies és de moment per a la Jove de Sitges. Amb tot això, els Castellers del Poble Sec passen a la sessió de Torredembarra, tot i que diumenge passat van sumar punts, els bandarres van igualar la seva millor actuació des de setembre. Els Castellers de Berga també van signar diumenge la millor actuació des de setembre i han pujat tres llocs dins de la sessió de Torredembarra. Una altra colla que va sumar són els Castellers de Sant Cugat, però sense canviar de posició. Els gausacs consoliden la plaça directe a diumenge i tenen per darrera els Nens del Vendrell, que mantenen provisionalment la plaça de rebot, a mercè del que pugui passar: els Marrecs de Salt són a prop i tenen moltes opcions d’aconseguir un lloc a la sessió gran.

Índex provisional amb els canvis després de la darrera jornada:

Verd: colles que pugen. Vermell: colles que baixen. DG: diumenge. ds: dissabte. Td: Torredembarra. np: no participen. +: sumen puntsLa colla 13a es classifica per diumenge per una renúncia. Les colles 31a i 32a es classifiquen per dissabte per dues renúncies. Les colles 43a i 44a es classifiquen per les dues renúncies. La colla 45a es classifica per Torredembarra si Xiquets del Serrallo no ocupen plaça directe per la TAP.

Foto: 2de7 dels Al·lots a les Fires i Festes de Manacor

Articles relacionats:

Els maduixots entren directament a Torredembarra

Plaça directa per als gausacs

Els de Figueres entren a la TAP

Bordegassos i Serrallo sumen

Poble Sec i Mollet fan mèrits a l’índex

La classificació per al Concurs ja es mou

Concurs sense xinesos

Els Tirallongues renuncien al Concurs

Els castells del Concurs: catàleg obert

Classificació oberta per al Concurs 2018

Serà tan diferent el Concurs?

Caure al Concurs farà més mal