Els de Figueres entren a la TAP

Jornada de millora per a set colles incloses a l’índex del Concurs 2018: les colles de Cerdanyola, Esparreguera, Figueres, Torredembarra, Cornellà, Berga i Olot han sumat punts. D’aquestes n’han tret especial profit els d’Esparreguera, que ara tenen plaça per dissabte per mèrits propis, i la Colla Castellera de Figueres, que ha ha accedit a plaça de dissabte. Fruit d’això, els Castellers de Badalona passen a Torredembarra.

Aquesta setmana, l’índex classificatori ha experimentat forces moviments en la part baixa. Els Castellers d’Esparreguera han sumat i pugen al lloc 29 i aconsegueixen plaça directe per la TAP –passant per davant de la Jove de Sitges i dels del Poble Sec–. La colla de Figueres ha aconseguit el millor resultat des de l’1 de setembre i amb aquests punts ha escalat fins al lloc 31 que, amb la renúncia de Minyons, donaria dret a ser el dissabte a la TAP. En conseqüència d’aquests canvis, els Castellers del Poble Sec es mantenen en sessió de dissabte, gràcies a la renuncia dels Tirallongues, i els Castellers de Badalona passen a Torredembarra. Són els canvis més significatius després de la darrera jornada.

Han sumat els Castellers de Cornellà, que avancen als grocs de Castelldefels, i els Castellers de Berga, que superen als carallots de Sant Vicenç. També han sumat punts els Castellers de Cerdanyola, els Nois de la Torre i els Xerrics d’Olot –tot i no escalar posicions–.

Índex provisional amb els canvis després de la darrera jornada:

Verd: colles que pugen. Vermell: colles que baixen. DG: diumenge. ds: dissabte. Td: Torredembarra. np: no participen. +: sumen punts

La colla 13 es classifica per diumenge per una renuncia. Les colles 31a i 32a es classifiquen per dissabte per dues renuncies. Les colles 43a i 44a es classifiquen per les dues renuncies. La colla 45a es classifica per Torredembarra si Xiquets del Serrallo no ocupen plaça directe per la TAP.

JORDINA ARMILLA

Foto: 5de7a de la Colla Castellera de Figueres, el passat cap de setmana

Articles relacionats:

Bordegassos i Serrallo sumen

Poble Sec i Mollet fan mèrits a l’índex

La classificació per al Concurs ja es mou

Concurs sense xinesos

Els Tirallongues renuncien al Concurs

Els castells del Concurs: catàleg obert

Classificació oberta per al Concurs 2018

Serà tan diferent el Concurs?

Caure al Concurs farà més mal