Maldecaps a inici de curs

La temporada està encetada però ens els darreres dies s’han produït moviments al capdavant de la tècnica de dues colles destacades. Els Castellers de Terrassa han fet efectiu el canvi de cap de colla i els Xiquets de Reus han confirmat el seu després d’haver presentat la renúncia. No són gens habitual aquests moviments amb la temporada començada i menys en colles d’aquest nivell. Terrassencs i reusencs surten reforçats després d’aquest tràngol.

Els Castellers de Terrassa han celebrat l’assemblea aquest cap de setmana per sortir del període d’interinatge que portaven des de la no continuitat del cap de colla del 2017 i la no proclamació de la candidatura presentada a principi de curs. Finalment, Josep Francesc Cortés ha estat escollit cap de colla per una àmplia majoria de per 81 vots a favor, 17 en contra, 8 nuls i 9 en blanc. El president dels blau-turquesa seguirà sent el mateix Ilde Rojas, que va fer tàndem l’any passat amb Joan Enric Pujol de cap de colla. L’anterior cap de colla va fer tan sols una temporada, tot i que el projecte estava previst de més durada, i a l’assemblea de principi d’any tampoc va ser proclamada la candidatura que proposava a Xavi Nouvilas de nou com a cap de colla ja ho havia estat el 2015-2016. Durant aquest temps, la tècnica ha estat en situació de pròrroga i finalment s’ha produït el relleu. El nou cap, Josep Francesc Cortés, va iniciar-se als castells amb els Al·lots de Llevant a Mallorca i en traslladar-se a estudiar a Catalunya va ingressar als Castellers de Terrassa. En Sa Pep, com el coneixen a la colla, aspira a poder realitzar més castells de 8. L’objectiu seria arribar a les vuit o deu actuacions de 8 durant l’any i arribar a estar en condicions de provar alguns castells que no ha fet mai la colla: és el cas del 7de8 i el 5de8, que han estat treballant en els darrers anys. Els terrassencs del carrer Pasteur van coronar el 3de9f l’any 1995 l’únic intent que han fet d’aquest castell i el seu sostre complet ha estat la tripleta de 8 que van fer per darrer cop l’any 1996 tot i que el 2016, a Reus, van tornar a completar el 2de8f.

A Reus han passat també per una situació delicada en els darrers dies. L’actual cap de colla, Toni Rull, va presentar la seva dimissió i aquesta no va ser acceptada per la junta dels Xiquets de Reus. La colla va iniciar un procès de reflexió i la setmana passada van tancar files amb el seu cap de colla: aconseguint la seva continuïtat. Rull ha manifestat que la colla ha sortit reforçada i que a partir d’ara caldrà treballar molt tant la tècnica com l’entitat. A nivell de resultats, els Xiquets de Reus encara no s’han estrenat en els vuit pisos enguany, però en canvi sí que han pogut fer el 2de7 –un castell que els preocupava més pels canvis obligats–. Ara, els avellana esperen poder estrenar el 3de8 i el 4de8 d’aquí quinze dies a Valls.  Els reusencs venen de no poder revalidar el castell de 9 en la passada temporada i actualment estan classificats per la sessió de dissabte del Concurs.

JORDINA ARMILLA

Foto 1: Josep Francesc Cortés, nou cap de colla dels Castellers de Terrassa

Foto 2: Toni Rull segueix com a cap de colla dels Xiquets de Reus (foto: Lins Griñó)

Articles relacionats:

Dos millor que cap de colla

Caps de colla que continuen, altres que debuten

Toni Rull, nou cap de colla dels Xiquets de Reus

La segona joventut dels Castellers de Terrassa