Plaça directa per als gausacs

Nous moviments significatius a la qualificació per a les diferents sessions del Concurs. Els protagonistes segueixen sent les mateixes 45 colles classificades provisionalment, però amb algun canvi de posició important. Cinc colles han sumat punts a l’índex del Concurs durant la darrera jornada: els de Sant Cugat, Salt, Figueres i Olot escalen posicions. Amb els nous canvis, els gausacs ara ocupen plaça directe per diumenge i els de Figueres per dissabte.

Els Castellers de Sant Cugat han sumat amb la clàssica de diumenge i figuren al lloc dotze que dóna dret directe a la sessió de diumenge. Fruit d’això, els Nens del Vendrell ocupen el tretzè lloc –la plaça que sorgeix per la renuncia dels Minyons–. Just per darrere, al catorzè lloc, pugen els Marrecs de Salt, que han sumat per partida doble i desplacen als Xiquets de Reus al quinzè lloc.

Per la sessió de dissabte hi ha un canvi similar. La Colla Castellera de Figueres puja i ara ocupa plaça directa per la TAP. Això fa que la Jove de Sitges passi a tenir a una de les dues places de rebot –l’altra és pels Castellers del Poble Sec–. Els Xiquets del Serrallo han sumat punts, però sense moure’s d’una de les places de Torredembarra.

Per últim, els Xerrics d’Olot han escalat al lloc 44, plaça de rebot a Torredembarra, i han desplaçat als Castellers de Caldes al lloc 45 que donaria dret al Concurs, si els Xiquets del Serrallo no entren per mèrits propis al dissabte de la TAP.

Índex provisional amb els canvis després de la darrera jornada:
Verd: colles que pugen. Vermell: colles que baixen. DG: diumenge. ds: dissabte. Td: Torredembarra. np: no participen. +: sumen punts

La colla 13 es classifica per diumenge per una renúncia. Les colles 31a i 32a es classifiquen per dissabte per dues renuncies. Les colles 43a i 44a es classifiquen per les dues renúncies. La colla 45a es classifica per Torredembarra si els Xiquets del Serrallo no ocupen plaça directe per la TAP.

Foto: 4de8 dels Gausacs, el passat diumenge per Sant Ponç

Articles relacionats:

Els de Figueres entren a la TAP

Bordegassos i Serrallo sumen

Poble Sec i Mollet fan mèrits a l’índex

La classificació per al Concurs ja es mou

Concurs sense xinesos

Els Tirallongues renuncien al Concurs

Els castells del Concurs: catàleg obert

Classificació oberta per al Concurs 2018

Serà tan diferent el Concurs?

Caure al Concurs farà més mal