Temps de Marrecs

Els Marrecs de Salt van llençats i tenen un calendari atractiu per tornar a fer un primer tram de temporada espectacular. Aquest passat cap de setmana van fer clàssica i tripleta de 8 i ja pensen en revalidar el castell de 9. Fins a finals de juliol, amb un calendari estimulador, podrien tenir més d’una opció per buscar el 3de9 amb folre.

Dissabte, a Terrassa, van fer la clàssica de 8 i diumenge, a Castelló d’Empúries, van fer la tripleta de 8. Els Marrecs estan on fire i han avançat feina respecte l’any passat. Porten més castells de 8 i el 2de8 amb folre ha arribat abans de Temps de Flors la diada que tenen diumenge a Girona on volen tornar a fer tripleta.  El calendari és més o menys el mateix que l’any passat, però el ritme d’enguany ha anat in crescendo i els pot situar en millor lloc al final d’aquest cicle d’obertura de temporada.

La cap de colla, Iruna Rigau, ha explicat que estan molt contents amb els resultats, mai havien fet tants castells de 8 en un mateix cap de setmana. Tenen clar que el que facin aquest mes de maig els pot marcar el ritme de la temporada i Rigau ha assegurat que “la colla s’ho creu i anem per molt bon camí”.  Ara els falta consolidar el 4de8, l’any passat els va portar algun problema el van desmuntat a Temps de Flors i a la Trobada de l’Eix–, però sembla que amb els d’aquest cap de setmana li han pres la mida al carro gros. Per l’Iruna “com més 3de8 i 2de8f fem, abans arribarem al 3de9f”. La cap dels de Salt ha informat que els agradaria avançar la sortida del castell de 9 respecte l’any passat i ha assegurat que “els assajos indiquen que ho podem fer, faltarà ser-hi tots el dia que ens ho proposem”. Amb el calendari a la mà, sense ser cap anunci oficial, la cita del proper 10 de juny a Salt podria ser la primera data possible on els Marrecs podrien buscar el castell de 9. A finals de juliol tindran la seva Festa Major on hi podrien tornar la data en la que van estrenar el 3de9f l’any passat. De moment, a l’assaig, han col·locat sisens i el fan fins a quints amb solvència. Tot passa per fer bons assaigs i seguir sumant castells de 8 a plaça.

Calendari i resultats dels Marrecs de Salt en el tram d’obertura 2018:

11/03/18 Fira de l’Oli a Fontanilles 5de7 7de7 3de7 4de7
18/03/18 Fira de l’Embotit de Bescanó 5de7 7de7 9de7
14/04/18 Aniversari dels Marrecs de Salt 3de8 2de7 9de7
22/04/18 Sant Jordi a Badia del Vallès 3de8 (id)2de7 5de7 4de7
12/05/18 Fira Modernista de Terrassa 3de8 4de8 2de7
13/05/18 Trobada de Colles Gironines a Castelló d’Empúries 3de8 2de8f 4de8
20/05/18 Temps de Flors a Girona
03/06/18 Aniversari dels Capgrossos de Mataró
10/06/18 Trobada de colles de l’Eix a Salt
01/07/18 Festa Major de Sant Cugat del Vallès
08/07/18 Festa Major de Vic
14/07/18 Festa Major de Quart
15/07/18 Festa Major de Palafrugell
29/07/18 Festa Major de Salt

Però el 3de9 amb folre no és l’únic repte. També treballen el 5de8, que l’any passat va estrenar al juny. La catedral gironina d’enguany té diferents canvis respecte la temporada passada, alguns obligats a fer-los en els últims dies, i això farà que arribi més tard del previst dins del mes de juny.

Aquesta és una programació ambiciosa i que pot situar als Marrecs de Salt com una de les colles més en forma del primer tram de temporada. Tot això pot tenir efectes que catapultin als gironins a una posició de privilegi. Des de Salt es miren l’índex del Concurs de reüll, sense condicionar el ritme de la temporada, però pensen que tenen números de ser el diumenge a la TAP. En tot cas, serà el premi col·lateral a un maig, juny i juliol que pot esdevenir el temps de Marrecs.

JORDINA ARMILLA

Foto 1: Eufòria a la pinya de Marrecs

Foto 2: 2de8f dels Marrecs, el passat diumenge a Castelló d’Empúries (F. Mariona Grau)

Articles relacionats:

La Vella completa el 3de9f i els verds el coronen

La catedral de Girona és forta i blava

Marrecs i gausacs: vides en paral·lel

Els Marrecs estan de moda

Els Marrecs avancen amb pas ferm