Cornellà puja per sota

El castell per sota motiva als de Cornellà i aquest diumenge el van recuperar coronat. Els cornellanencs són una colla històrica i han mantingut sempre una relació d’amor i lluita amb el 3de7 per sota. De moment l’han carregat i els ha servit per pujar a l’índex del Concurs.

La passada jornada tan sols van sumar punts els Castellers de Cornellà. Els liles van coronar el 3de7 per sota i amb ell han escalat una posició en l’índex. L’actuació de Corpus els ha permès pujar al lloc 36 i superar al Castellers de Berga tots dues colles classificades provisionalment per Torredembarra.

Els de Cornellà han carregat el 3de7 aixecat per sota, que no feien des del 2016 i l’han tingut de forma intermitent en el que va de segle. És el primer que els ha quedat tan sols coronat en el seu historial hi figuren 17 descarregats,  8 intents fallits i un de desmuntat. El 3de7s és el tercer millor castell en la seva història i tenen el 4de8 (2d+3c) i el 2de7 (32d+6c) com a millors castells llunyans en el temps. Recuperar el 2de7 està entre els objectius a mig termini: el van coronar per darrer cop el 2015 i no el completen des del 2005. El 3de7 per sota el tenen entre cella i cella, tot i que tenen pendent estrenar el 5de7 –que anava de tercer castell diumenge passat–. El 7de7 encara el veuen lluny i els castells de 8 no són objectiu per aquest any. El que sí tenen és la base per fer dos pilars de 5 simultanis i que els serveix de base de cada un futur 2de7. Pel que fa al Concurs, els Castellers de Cornellà han declinat participar a la sessió de Torredembarra donat que els coincideix amb la cita local del barri del Padró. En el cas de classificar-se per al dissabte, els liles farien una assemblea per decidir la seva presència.

L’índex ha registrat un sol canvi en aquesta jornada, però,per poc no ha aparegut un canvi que hagués resultat significatiu tot i que anecdòtic a efectes pràctics. La Colla Vella ha estat a punt de ser la primer colla gran en sumar en aquest 2018. Els rosats van optar diumenge per el 4de8 amb el pilar, a la tercera ronda de la Selva del Camp, de fer el 3de9f descarregat haguessin sumat. Els 5.280 punts de la Diada nacional a Valls 9de8, 2de9fm(c) i 3de9f segueixen figurant com a cinquè millor registre computat de la Vella diumenge en van fer 4.920 amb el 5de9f, 4de9f i 4de8p. La suma de punts per part de la Colla Vella hagués evidenciat el seu gran estat de forma i hagués ampliat l’avantatge sobre el segon classificat. En canvi, els Castellers de Vilafranca tan sols necessiten una actuació superior a 3de9f, 4de9f i 3de8a per sumar punts. Però per assaltar el liderat, els vilafranquins necessiten més que una tripleta de 9 i que la Vella no sumi més. A efectes pràctics arribar al 31 d’agost entre els quatre primers llocs és el mateix: les quatre primeres colles de l’índex formen el grup A pel sorteig d’ordre i, això sí, tenen una millor ubicació de privilegi a la TAP.

D’entre les primeres colles de l’índex, les del diumenge, tan sols tenen computades diades del 2018 els Castellers de Sabadell (5a) i els Castellers de Sant Cugat (3a).

Índex provisional amb els canvis després de la darrera jornada:

Verd: colles que pugen. Vermell: colles que baixen. DG: diumenge. ds: dissabte. Td: Torredembarra. np: no participen. +: sumen punts

La colla 13a es classifica per diumenge per una renúncia. Les colles 31a i 32a es classifiquen per dissabte per dues renúncies. Les colles 43a i 44a es classifiquen per les dues renúncies. La colla 45a es classifica per Torredembarra si Xiquets del Serrallo no ocupen plaça directe per la TAP.

JORDINA ARMILLA

Foto: 3de7s coronat dels Castellers de Cornella, el passat cap de setmana

Articles relacionats:

Els Al·lots agafen plaça per a la TAP

Els maduixots entren directament a Torredembarra

Plaça directa per als gausacs

Els de Figueres entren a la TAP

Bordegassos i Serrallo sumen

Poble Sec i Mollet fan mèrits a l’índex

La classificació per al Concurs ja es mou

Concurs sense xinesos

Els Tirallongues renuncien al Concurs

Els castells del Concurs: catàleg obert

Classificació oberta per al Concurs 2018

Serà tan diferent el Concurs?

Caure al Concurs farà més mal