Els de Berga sumen i aspiren a la TAP

Aquest cap setmana han sumat punts quatre colles de l’índex del Concurs i una ha escalat en la classificació: els Castellers de Berga segueixen mirant amunt i aspiren a classificar-se per la sessió de dissabte a la TAP. També han sumat punts tres colles més: la Jove de Barcelona, els Castellers de Cerdanyola i els Xiquets del Serrallo. A l’estiu es decidirà qui va al Concurs i a quina sessió.

La qualificació del Concurs 2018 ha tingut un sol moviment aquesta setmana i cap canvi en el repartiment de colles en les tres sessions. Els Castellers de Berga (36) han pujat un lloc i han superat als Castellers de Cornellà (37). L’actuació de diumenge passat a Centelles (3de7a3de7 i 4de7) l’han col·locada com el tercer millor resultat des de setembre. Els de la camisa blava han sumat punts enguany en diverses ocasions i de les cinc diades computades tenen tan sols una de l’any passat: la segona. Els de Berga enguany han fet el 2de75de7 i 7de7 i tenen recursos per seguir sumant i escalant. De moment estan en plaça de Torredembarra i tenen per davant, en aquest grup, als Nois de la Torre (35), els Castellers de Badalona (34) i els Castellers del Poble Sec (33). Per entrar a dissabte haurien d’atrapar als Al·lots de Llevant (31) i la Colla Castellera de Figueres (31) que marquen el darrer lloc ex aequo. També es juguen una plaça per dissabte les colles de Sitges (30), Esparreguera (29) o Cerdanyola (28). De totes aquestes colles, els de Berga, són la que te millors castells enguany –al Baròmetre està just per darrere de les colles de 8–. Les diades de Bagà i de l’aniversari a Berga seran determinants per veure si els del Berguedà tornen a la TAP, on l’any 2016 van coronar el 4de8.

Aquesta darrera jornada també ha sumat la Jove de Barcelona (27): amb el 5de77de7 i 4de7 amb l’agulla van signar a Sant Andreu del Palomar el tercer millor resultat des de setembre. Els Castellers de Cerdanyola (28) van sumar a casa diumenge: també han situat l’actuació (5de74de7a3de7a) com la tercera del període computable. Per últim els Xiquets del Serrallo (39), que ocupen lloc de Torredembarra, però tindran invitació per a la TAP, van sumar el quart millor resultat (3de7Pde52de6) que tenen repetit com cinquè millor.Índex provisional amb els canvis després de la darrera jornada:

Verd: colles que pugen. Vermell: colles que baixen. DG: diumenge. ds: dissabte. Td: Torredembarra. np: no participen. +: sumen punts

La colla 13a es classifica per diumenge per una renúncia. Les colles 31a i 32a es classifiquen per dissabte per dues renúncies. Les colles 43a i 44a es classifiquen per les dues renúncies. La colla 45a es classifica per Torredembarra si Xiquets del Serrallo no ocupen plaça directe per la TAP.

JORDINA ARMILLA

Foto: 3de7 dels Castellers de Berga a Centelles13

Articles relacionats:

Els Marrecs amb plaça de diumenge de Concurs

Cornellà puja per sota

Els Al·lots agafen plaça per a la TAP

Els maduixots entren directament a Torredembarra

Plaça directa per als gausacs

Els de Figueres entren a la TAP

Bordegassos i Serrallo sumen

Poble Sec i Mollet fan mèrits a l’índex

La classificació per al Concurs ja es mou

Concurs sense xinesos

Els Tirallongues renuncien al Concurs

Els castells del Concurs: catàleg obert

Classificació oberta per al Concurs 2018

Serà tan diferent el Concurs?

Caure al Concurs farà més mal