Els Marrecs amb plaça de diumenge de Concurs

Els Marrecs de Salt han accedit a la sessió de diumenge de la TAP gràcies a l’actuació de diumenge en què van completar el 3de9 amb folre. Els gironins han escalat al lloc 12 i obtenen plaça directa i deixen als Castellers de Sant Cugat en la plaça de rebot i fan saltar als Nens del Vendrell cap a la sessió de dissabte. És el canvi més destacat a l’índex aquesta setmana. També han pujat llocs els Tirallongues de Manresa i la Jove de Sitges. A més han sumat punts els Castellers de Sants, els Bordegassos de Vilanova i la Jove de Barcelona.

Aquest cap de setmana ha donat molt de si i atorgat molts punts entre les colles que tenen plaça pel Concurs 2018. S’han començat a produir moviments entre les colles grans i el primer traspàs entre les dues sessions de la TAP. Els Marrecs de Salt han escalat al lloc 12 i han guanyat provisionalment una plaça directa a la sessió gran.  L’actuació de diumenge a casa –3de9f, 2de8f, 4de8– és la segona millor computada per la colla i encara tenen marge de millora fins el 31 d’agost: per sumar cal que superin la tripleta de 8 –cosa que tenen a l’abast–. En conseqüència, els Castellers de Sant Cugat ara ocupen la 13a plaça, la guanyada per la renúncia dels Minyons, i tanquen la sessió de diumenge. Els Nens del Vendrell han saltat a la sessió de dissabte provisionalment. Aquestes tres colles es juguen dues places per diumenge –amb opcions també per als Xiquets de Reus–. Els del Vendrell i els de Reus tenen a favor que actuen durant l’agost i tindran opcions de remuntada. Per sumar han de fer més que tripleta de 8, els vendrellencs, i superar 5de8, 3de8 i 4de8 pels reusencs.

Els Castellers de Sants (7è lloc) han sumat punts amb la diada de les Corts i els Bordegassos de Vilanova (22è lloc) amb l’actuació de l’Arboç, però sense moure’s de lloc a la taula. En canvi sí han sumat i pujat els Tirallongues de Manresa que escalen un lloc (22è) i superen els Castellers d’Esplugues (23è). Els de Manresa van sumar a Súria i segueixen pujant tot i no participar enguany al Concurs. La Jove de Sitges va sumar a l’Arboç i va escalar al lloc 30è, que dóna dret a la sessió de dissabte: ara les places de rebot són ex aequo per als Al·lots de Llevant i la Colla Castellera de Figueres, que tenen els mateixos punts. Entre les colles classificades per Torredembarra no hi hagut canvis: aquesta és una sessió susceptible a més canvis o renúncies que poden donar l’entrada a colles que es troben més avall.

Índex provisional amb els canvis després de la darrera jornada:

Verd: colles que pugen. Vermell: colles que baixen. DG: diumenge. ds: dissabte. Td: Torredembarra. np: no participen. +: sumen punts

La colla 13a es classifica per diumenge per una renúncia. Les colles 31a i 32a es classifiquen per dissabte per dues renúncies. Les colles 43a i 44a es classifiquen per les dues renúncies. La colla 45a es classifica per Torredembarra si Xiquets del Serrallo no ocupen plaça directe per la TAP.

JORDINA ARMILLA

Foto: 3de9f dels Marrecs el passat diumenge a la trobada de les colles de l’Eix

Articles relacionats:

Cornellà puja per sota

Els Al·lots agafen plaça per a la TAP

Els maduixots entren directament a Torredembarra

Plaça directa per als gausacs

Els de Figueres entren a la TAP

Bordegassos i Serrallo sumen

Poble Sec i Mollet fan mèrits a l’índex

La classificació per al Concurs ja es mou

Concurs sense xinesos

Els Tirallongues renuncien al Concurs

Els castells del Concurs: catàleg obert

Classificació oberta per al Concurs 2018

Serà tan diferent el Concurs?

Caure al Concurs farà més mal