L’Arboç i Valls marquen l’agenda de 9

Les colles vallenques agafen els màxim protagonisme del cap de setmana a quinze dies de Sant Joan. La Colla Vella vol fer tripleta a l’Arboç i la Colla Joves estrenar el castell de 9 a casa. La Jove de Tarragona, que també actua a Valls, voldria presentar el castell de 9. Els Castellers de Sants també mantenen l’opció de presentar el castell de 9 a Les Corts.

La Colla Vella segueix marcant el ritme de la temporada i dissabte a l’Arboç vol sumar una nova tripleta. Després del cop d’efecte de diumenge passat a la Selva del Camp, amb el 5de9f rosat, l’aposta seria per reeditar els dos bàsics de 9 i donar més rodatge al 4de8 amb el pilar o afinar millor la part alta del 5de8. Tot pensant en Sant Joan i els castells que hi entraran (5de9f i 4de9fp). El 9de8 i el 3de8 amb el pilar els tenen també assajats i podrien entrar en joc abans del 24. El pilar de 7 amb folre també ha de tenir continuïtat de cara al de8 emmanillat. Els Bordegassos de Vilanova no descarten el 3de8 i buscar la primera clàssica de 8 groga de l’any. Estan treballant el 3de8, però sinó insistiran amb un 5de7 lleuger. La Jove de Sitges vol assaltar la gamma mitjana de 7 i els Minyons de l’Arboç es mantindran en els sis pisos a l’espera de tenir a punt el 3de7.

A Valls, la Colla Joves vol estrenar el castell de 9, però potser no serà l’única novetat. Els vermells tenen a punt el 5de8 i amb el 3de9 amb folre poden conformar una diada del Pati històrica pels amfitrions. El 3de8 amb el pilar i l’espadat amb folre completarien una diada de gran nivell a dues setmanes de la Festa Major. La Jove de Tarragona també vol estrenar el castell de 9 i a banda del 5de8, ja presentat, tindran opcions de 3de9 amb folre, 4de9 amb folre o 4de8 amb l’agulla. La diada és a cinc bandes i les altres tres colles aniran amb castells de 8. Els Moixiganguers d’Igualada aposten per una nova tripleta de 8, mentre que els Castellers de Barcelona no descarten estrenar el 2de8 amb folre. Els Nens del Vendrell, que ja tenen nou projecte per la colla fins al final de la temporada amb Guillem Vinyes i Jordi Cunillera com a caps de colla i Maria Cunillera com a presidenta, hi aniran amb la clàssica de 8 .

Dissabte hi ha dues actuacions més destacades. A Barcelona, a les Corts, els Castellers de Sants volen tornar-hi amb el 5de8, que van presentar diumenge al Vendrell, i no descarten l’estrenar del 3de9 amb folre. Els Castellers de Terrassa també seran a les Corts, faran doblet diumenge a Esplugues, i tenen la intenció de reeditar el 2de7 i esperen poder provar el 3de8 –el primer castell de 8 de l’any–. Els Xiquets de Tarragona hi volen portar el 4de8 i reeditar el 2de7 que van estrenar a la Selva. A Súria, els Minyons de Terrassa portaran un programa còmode amb el 3de8 com a millor castell –és el sostre de la plaça–. Els Tirallongues tenen doble compromís, dissabte a Súria i diumenge a Salt, i les intencions passen per reeditar el 4de8 i el 2de7 durant el cap de setmana.

El diumenge, els Castellers de Sabadell, en els seu aniversari, volen reeditar el 2de8 amb folre i estrenar el 7de8. Els Castellers de Sant Cugat volen portar-hi el 5de8 . La colla de Sant Pere i Sant Pau i anirà amb algunes baixes i amb ganes de poder revalidar castells ja estrenats. El dia abans, els saballuts i gausacs, faran doblet amb castells de 8. Els de Sant Cugat, dissabte, podrien estrenar el 2de7 al Fort Pienc.

A Salt, diumenge, s’hi trobaran les colles de l’Eix. Els Marrecs apunten a tripleta de 8, tot i que tenen a punt el 5de8. Segueixen treballant per poder dur el castell de 9  en aquest primer tram de temporada. Els Sagals hi portaran el 3de8 i els Castellers de Lleida hi voldrien estrenar el 4de8. Els Tirallongues completen el cartell en un cap de setmana de doblet. Els Castellers de la Vila de Gràcia, al Baix Guinardò, es plategen els dos bàsics de 8 i mantenen opcions d’estrenar el 2de8f.   Finalment els Xics de Granollers visiten Caldes amb ganes de reeditar el carro gros.

Agenda del cap de setmana:

DISSABTE

Trobada de la Gent gran de la Noguera a Vallfogona de Balaguer
13h. Poliesportiu de Vallfogona

 • Colla Jove Xiquets de Vilafranca

Diada Commemorativa dels 10 anys dels Salats de Súria
17h. Plaça de la Serradora

 • Castellers d’Altafulla
 • Minyons de Terrassa
 • Salats de Súria
 • Tirallongues de Manresa

Diada dels Minyons de l’Arboç
18h. Carrer Major

 • Bordegassos de Vilanova
 • Colla Jove de Castellers de Sitges
 • Colla Vella dels Xiquets de Valls
 • Minyons de l’Arboç

Diada del Pati a Valls
18h. Plaça del Pati

 • Castellers de Barcelona
 • Colla Jove Xiquets de Tarragona
 • Colla Joves Xiquets de Valls
 • Moixiganguers d’Igualada
 • Nens del Vendrell

Diada a Les Corts (Barcelona)
18h. Plaça de Comas

 • Castellers de Sants
 • Castellers de Terrassa
 • Xiquets de Tarragona

Festa Major del Fort Pienc a Barcelona
18h. Plaça del Fort Pienc

 • Castellers de la Sagrada Família
 • Castellers de Sant Cugat

Actuació de la Festa i Tradició a Sabadell
18h. Plaça Sant Roc

 • Castellers de Castellar del Vallès
 • Castellers de Sabadell

Aniversari del bateig dels Castellers de Tortosa
18h. Plaça de l’Ajuntament

 • Castellers de Sant Feliu
 • Castellers de Tortosa
 • Xiquets d’Alcover

Trobada de Colles Castelleres de la Baronia d’Eramprunyà a Begues
18.30h. Mur de Begues

 • Castellers de Castelldefels
 • Castellers de Gavà
 • Castellers de Viladecans
 • Encantats de Begues

Festa del Barri de Baix de La Bisbal del Penedès
19.30h. Carrer de la Llibertat

 • Colla Castellera La Bisbal del Penedès

DIUMENGE

Festa Major del barri de Sant Gervasi a Barcelona
11.30h. Plaça de la Bonanova

 • Castellers de Cerdanyola
 • Castellers de Sarrià
 • Colla Castellera Jove de Barcelona

Festa Major del barri de l’Erm a Manlleu
11.30h. Plaça del Mercat Municipal

 • Colla Castellera de la Gavarresa
 • Colla Castellera Nyerros de la Plana

Matinal de Cultura Popular a Santpedor
11.30h. Plaça Gabriel Prat fins a la Plaça Gran

 • Castellers de Santpedor

Festa Major del Baix Guinardó a Barcelona
12h. Plaça Alfons X

 • Castellers de Badalona
 • Castellers de la Vila de Gràcia
 • Colla Castellera de Figueres

Aniversari dels Castellers de Sabadell
12h. Plaça del Mercat

 • Castellers de Sabadell
 • Castellers de Sant Cugat
 • Castellers de Sant Pere i Sant Pau

Trobada de colles de l’Eix a Salt
12h. Plaça de l’Ajuntament

 • Castellers de Lleida
 • Marrecs de Salt
 • Sagals d’Osona
 • Tirallongues de Manresa

Trobada de colles del Vallès Oriental a Caldes de Montbui
12h. Plaça de la República

 • Castellers de Caldes de Montbui
 • Castellers de Mollet
 • Manyacs de Parets
 • Xics de Granollers

Festes del barri de Can Vidalet a Esplugues de Llobregat
12h Rambla Verge de la Mercè

 • Castellers d’Esplugues
 • Castellers de Terrassa
 • Castellers del Poble Sec

Festa Catalana a Vilafant
12h. Centre Cívic Les Mèlies

 • Castellers de les Gavarres
 • Esperxats de l’Estany
 • Minyons de Santa Cristina d’Aro
 • Vailets de l’Empordà

Aniversari dels Laietans de Gramenet a Santa Coloma de Gramenet
12h. Plaça de Pau Casals

 • Castellers de Rubí
 • Laietans de Gramenet
 • Vailets de Gelida

Festa Major del barri de la Font Pudenta i la Muntanyeta de Montcada i Reixac
12.30h. Passeig Font Pudenta

 • Castellers de les Roquetes
 • Castellers de Montcada i Reixac

Actuació a Olesa de Montserrat
17h. Plaça Fèlix Figueras i Aragay

 • Castellers d’Esparreguera
 • Castellers de Sant Vicenç dels Horts

Diada de les Cultures a Ses Estacions a Palma
Ses Estacions

 • Castellers de Mallorca

Foto: Assaig de 3de9f dels Nens del Vendrell, que la setmana vinent estrenaran Tècnica i Directiva

900 per sobre del 3de9f

Els Capgrossos, a punt del 100

Cornellà puja per sota

L’embolic reiterat de la diada de la Mercè

La supercatedral més (in)esperada

Els sostres marquen tendència