Vella, Joves, Nois i Serrallo sumen

El passat cap de setmana van sumar punts a l’índex del Concurs quatre colles. A destacar les dues colles de Valls en la sessió de diumenge i els Xiquets del Serrallo i els Nois de la Torre, dins dels aspirants a tenir plaça per dissabte. Queden dos mesos de qualificació i l’estiu farà que l’índex bulli.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls (1) va sumar punts amb la magnífica actuació de diumenge –impossible de quantificar en punts–. Els dos castells de 9 simultanis no han pogut pujar al marcador del Concurs al no estar la fita catalogada, tot i això, el 4de9fp, 5de9f i 3de9f van sumar prou per col·locar el resultat com el quart millor dels rosats de setembre. La Vella amplia el seu lideratge en solitari. La Colla Joves (5) també va sumar per Sant Joan i ha avançat als Capgrossos de Mataró (6), tot i que la diferència és d’uns escassos 80 punts.  L’actuació de diumenge amb 2de8sf(c), 3de9f i 5de8 és la tercera millor dels vermells des de l’1 de setembre passat.

Més avall, als Nois de la Torre(34) van fer també el seu millor Sant Joan, van sumar, i han avançat als Castellers de Badalona(35). L’actuació (5de7, 4de7a, 3de7a) ha entrat com a segon millor registre interanual. Els torrencs estan a rebuf dels Castellers del Poble Sec (33) i podrien aspirar a entrar a la TAP. Els Xiquets del Serrallo (38) tenen plaça garantida per la TAP, però, segueixen progressant i van sumar diumenge a casa amb la tercera millor actuació des de setembre: 4de7a, 3de7, 4de7. Els tarragonins han passat al davant dels Castellers de Castelldefels(39).

Les fronteres estan obertes i el pastis de colles que es disputen estar entre dissabte i diumenge està calent. Mentre tant es produeixen d’altres moviments, per dalt i per baix, que descriuen perfectament com va la temporada.

Verd: colles que pugen. Vermell: colles que baixen. DG: diumenge. ds: dissabte. Td: Torredembarra. np: no participen. +: sumen punts

La colla 13a es classifica per diumenge per una renúncia. Les colles 31a i 32a es classifiquen per dissabte per dues renúncies. Les colles 43a i 44a es classifiquen per les dues renúncies. La colla 45a es classifica per Torredembarra si Xiquets del Serrallo no ocupen plaça directe per la TAP.

JORDINA ARMILLA

Foto: 5de7 dels Nois el passat diumenge

Articles relacionats:

Els de Berga sumen i aspiren a la TAP

Els Marrecs amb plaça de diumenge de Concurs

Cornellà puja per sota

Els Al·lots agafen plaça per a la TAP

Els maduixots entren directament a Torredembarra

Plaça directa per als gausacs

Els de Figueres entren a la TAP

Bordegassos i Serrallo sumen

Poble Sec i Mollet fan mèrits a l’índex

La classificació per al Concurs ja es mou

Concurs sense xinesos

Els Tirallongues renuncien al Concurs

Els castells del Concurs: catàleg obert

Classificació oberta per al Concurs 2018

Serà tan diferent el Concurs?

Caure al Concurs farà més mal