El groc protagonitza la imatge de Santa Úrsula

El color groc serà el protagonista de la imatge de la Fira de Santa Úrsula de Valls, que acollirà la vuitena edició del Fòrum Casteller de Catalunya. En la imatge gràfica, obra d’Anduluplandu, el groc tenyeix la camisa d’un jove casteller, amb una clara al·lusió als moments que travessa el país. Per primer cop apareixeran suports amb protagonista femení i d’altres amb masculí.

Anduluplandu és el segell artístic de la tarragonina Bet Díez Rodríguez, i en la imatge gràfica hi apareix un jove casteller amb camisa groga i mocador vermell al canell. Per primer cop, en funció dels diferents suports i anuncis que vagin apareixent durant la campanya, la imatge tindrà un protagonista femení i un altre masculí. La imatge mostra l’estil d’aquesta autora, desenfadat i infantil i basat en la il·lustració. La dissenyadora incorpora al cartell algun dels seus trets característics com les galtes vermelles.

El disseny de Santa Úrsula converteix la “Ú” accentuada, que es va estrenar en la imatge gràfica de l’any passat, en imagotip de la celebració, en reaparèixer en la proposta d’enguany. El jove casteller sosté amb la mà esquerra aquesta “Ú” de color vermell, a joc amb el mocador que duu al canell. Amb l’ull esquerre mira pel mig de la lletra, mentre que amb l’altre fa una picada d’ullet cercant la complicitat de l’espectador per assolir uns propòsits compartits.

L’imagotip funciona com a homenatge a la patrona vallenca, i l’accent actua alhora com l’aleta de l’enxaneta que corona el castell i com la rúbrica a la llarga temporada de les colles dels Xiquets de Valls, que per Santa Úrsula esperen assolir-ne les màximes fites en la mare de totes les diades castelleres.

La imatge de Santa Úrsula també incorpora el lema “La ciutat on aixequem el Museu Casteller de Catalunya”, com a signe inequívoc que l’anhelat projecte del món casteller i també de la pròpia localitat entra en la seva recta final que serà la instal·lació de la museografia en el nou edifici alçat en el número 5 de la plaça del Blat.

Anduluplandu, que acaba de ser mare i no ha pogut assistir a la presentació pública de la imatge, manifesta que “sóc una autèntica convençuda del producte km0, per la qual cosa vaig estar contenta de rebre aquest encàrrec des del km0 casteller”.

Les dues colles dels Xiquets de Valls, la Revista Castells, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i l’Ajuntament de Valls coorganitzen el conjunt d’activitats de la setmana castellera més transversal de la tradicional Fira de Santa Úrsula del proper mes d’octubre, una celebració que compta també amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, dins d’ella, el 8è Simposi Casteller és una activitat integrada en l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, format per una àmplia xarxa d’antenes, de la qual Valls és l’Antena Castellera com a seu del Museu Casteller de Catalunya, que ha finalitzat la fase de construcció de l’immoble i és a punt d’adjudicar la museografia interior.

Foto: Imatge gràfica de la Fira de Santa Úrsula

Articles relacionats:

La Fira Castells obre el termini d’inscripcions a Valls

Els valors dels castells protagonitzaran el Simposi