Els gausacs i els maduixots treuen suc

Aquesta darrera jornada s’han produït moviments a tots els nivells dins de la qualificació del Concurs. Deu colles han sumat punts i dues d’aquestes han escalat posicions. Els Castellers de Sant Cugat han pujat un lloc, dins de la sessió de diumenge, i els Castellers de l’Alt Maresme ho han fet dins de la sessió de Torredembarra. Els gausacs han tornat a carregar el seu millor castell històric i els maduixots a descarregar-lo.

La temporada va pujant el llistó i les colles van superant les marques que tenen des de setembre passat. Els Castellers de Sants (7) han sumat punts amb la tripleta màgica de dissabte a la seva diada d’estiu. L’actuació se situa com a tercera millor del període interanual, amb els mateixos punts que la que van fer per la Mercè.  Els borinots estan entre les colles que acumulen més de 20.000 punts, a suficient distància dels Castellers de Barcelona (8) i encara prou lluny dels de davant: Colla Joves (5) i Capgrossos de Mataró (6), que estan separats per tan sols 80 punts. Dins de la sessió de diumenge escalen els Castellers de Sant Cugat (11). Els gausacs, amb l’actuació de diumenge, han pujat un lloc i superen als Castellers de la Vila de Gràcia (12). Els de Sant Cugat han sumat gràcies al 3de9f(c), 5de8 i 4de8 de diumenge passat, actuació que computa com a tercera millor, i els cugatencs consoliden la seva plaça de diumenge. Els de Gràcia ocupen el darrer lloc directe per diumenge i els Marrecs de Salt (13) continuen en plaça de rebot.

Dins de la sessió de dissabte han sumat punts els Castellers de la Sagrada Família (26) i la Jove de Sitges (30). Els verds de Barcelona van fer a Sants la seva segona millor marca amb 3de7s, 5de7 i 7de7 el mateix computat l’any passat a la Mercè i al seu aniversari. Els sitgetans van repetir a Ribes la seva tercera millor marca amb 5de7, 4de7a, 4de7 el mateix resultat que l’octubre passat a l’Arboç. Els de Sitges ocupen la darrera plaça directa per a la TAP. Els Xiquets del Serrallo (38), que aniran a la TAP, van sumar amb la tercera millor actuació del període amb el 4de7a, 3de7 i 4de7 que ja havien fet per Sant Joan.

Entre les colles classificades de Torredembarra han sumat varies. Els Castellers de l’Alt Maresme (40) han pujat un lloc i han superat a la Colla Castellera de Sant Vicenç dels Horts (41), que també ha sumat. Els maduixots van fer dissabte a Lloret de Mar la millor actuació des de setembre amb 5de7, 3de7 i 4de7. Els carallots va repetir al Carmel (Barcelona) el segon millor resultat seu amb 3de7, 4de7 i pde5, que tenen computat quatre cops tres en aquest any. Els Matossers de Molins (42) han sumat la cinquena millor marca amb el 3de7 i 4de7. A Figueres van sumar dues colles en places de rebot. Els Xerrics d’Olot(44) van sumar amb la cinquena millor actuació amb 3de7 i pde5 i els Castellers de Caldes(45) van pujar la tercera millor diada computada amb el 3de7, 4de7 i 2de6.

Verd: colles que pugen. Vermell: colles que baixen. DG: diumenge. ds: dissabte. Td: Torredembarra. np: no participen. +: sumen punts

La colla 13a es classifica per diumenge per una renúncia. Les colles 31a i 32a es classifiquen per dissabte per dues renúncies. Les colles 43a i 44a es classifiquen per les dues renúncies. La colla 45a es classifica per Torredembarra si Xiquets del Serrallo no ocupen plaça directe per la TAP.

JORDINA ARMILLA

Foto 1: 3de9f carregat dels Castellers de Sant Cugat, el passat diumenge

Foto 2: 5de7 dels Castellers de l’Alt Maresme, dissabte a Lloret

Articles relacionats:

Vella, Joves, Nois i Serrallo sumen

Els de Berga sumen i aspiren a la TAP

Els Marrecs amb plaça de diumenge de Concurs

Cornellà puja per sota

Els Al·lots agafen plaça per a la TAP

Els maduixots entren directament a Torredembarra

Plaça directa per als gausacs

Els de Figueres entren a la TAP

Bordegassos i Serrallo sumen

Poble Sec i Mollet fan mèrits a l’índex

La classificació per al Concurs ja es mou

Concurs sense xinesos

Els Tirallongues renuncien al Concurs

Els castells del Concurs: catàleg obert

Classificació oberta per al Concurs 2018

Serà tan diferent el Concurs?

Caure al Concurs farà més mal