La Vella apuja el llistó i completa el 2de8sf

La Colla Vella ha apujat el llistó. Si ahir els Castellers de Vilafranca van donar ahir un cop damunt la taula amb una excepcional actuació a Vilanova, amb castell de 10 inclòs, els del Portal Nou han trencat la baralla i aquesta tarda han descarregat el 2de8 sense folre a Vilallonga del Camp. És el primer que completen en la seva història. El cap de setmana ha estat doblement extraordinari i, a més, ha deixat gamma extra de la Jove de Tarragona i castell de 9 de la Joves. La temporada agafa velocitat… i estabilitat. Prepareu-vos, que arriba el mes d’agost, i el retrovisor està ben col·locat.

La sorpresa ha estat estratosfèrica. La Vella no ha esperat a la Firagost i aquesta tarda ha plantat el 2de8 sense folre amb plena autoritat. Divendres el van descarregar a l’assaig (amb xarxa de protecció) i l’estrena s’esperava imminent. Tan imminent que el seu cap de colla, Albert Martínez, l’ha dut avui a Vilallonga, una actuació que no havia vist mai gamma extra fins avui. L’han plantat en segona ronda i l’han sabut defensar fins al final. Un èxit enorme i que dóna a la Colla Vella de nou avantatge. Ahir, els Castellers de Vilafranca van parlar –i de quina manera– i  reclamant el seu regnat amb el 3de10 amb folre i manilles i un pòquer extraordinari a Vilanova. La resposta vallenca no s’ha fet esperar i ha arribat 24 hores després amb encert absolut.

Fins avui, la Colla Vella havia coronat el 2de8sf sis cops (el primer va ser a Vila-rdona, l’any 2000) i ara ja forma part del selecte grup de tres colles (amb els Castellers de Vilafranca i la Colla Joves) que el té finalitzat. Avui, de sortida, han obert amb el 3de9f, que ahir ja van fer a Vila-seca. A la tercera ronda han reiterat amb el 9de8 –ja en porten quatre– i han tancat la històrica actuació amb el pilar de 7 amb folre. La Jove de Tarragona ha obert amb el segon 9de8 del cap de setmana (el van estrenar ahir a Vilanova) i després han completat el 3de9f al segon intent i el 4de9 amb folre. Han tancat amb el pilar de 7 amb folre.

Aquest matí a Salt la diada ha estat feixuga. Els Marrecs han pogut estrenar el 5de8, però després han desmuntat dos cops el 3de9 amb folre, un amb els sisens col·locats i l’altre amb dosos. Al final, els gironins han celebrat la nova catedral i han sumat un altre 2de8f, tot i no haver pogut reeditar el castell de 9. Els Castellers de Barcelona han desmuntat un intent de 2de8f i s’han quedat amb la clàssica i els Xicots de Vilafranca han pogut fer el 3de8 i 2de7 després d’intents desmuntats.

A més del 2de8sf d’avui, l’altre protagonista del cap de setmana ha estat el 3de10fm dels Castellers de Vilafranca ahir a Vilanova, que van acompanyar de tde9fm, 5de9f, i pde8fm. A la mateixa diada, la Jove de Tarragona va tornar a plantar el 5de9f i els Bordegassos van estrenar el 3de8. A Sitges, la Joves va executar el 3de9f, la Jove de Sitges va carregar la torre de 7 i els de Castelldefels van fer una meritòria actuació amb tres castells de gamma mitjana de 7. Entre les notes del cap de setmana, també destaca l’ensopegada dels Xiquets de Tarragona amb el 3de9 amb folre, ahir a Vila-seca.

Consulta la crònica d’ahir dissabte.

Resultats del cap de setmana:

DISSABTE

Diada de les Neus de Vilanova i la Geltrú

 • Bordegassos de Vilanova: 3de8, 4de8, 2de7
 • Castellers de Vilafranca: 2de9fm, 3de10fm, 5de9f , Pde8fm
 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 9de8, 5de9f, 3de9f, Pde8fm

Festa Major de Vila-seca

 • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 5de8, 3de9f, 4de8a, Pde6
 • Xiquets de Tarragona: 5de8, (i)3de9f, 4de8, 3de8
 • Xiquets de Vila-seca: 2de6, 5de6, 3de6

Diada de Juliol a Sitges

 • Castellers de Castelldefels: 4de7a, 5de7, 3de7a
 • Colla Jove de Castellers de Sitges: 2de7(c), (id)7de7, 5de7, 4de7a
 • Colla Joves Xiquets de Valls: 5de8, (id)3de9f, 3de9f, 4de8
 • Minyons de l’Arboç:

Diada de Santa Anna a Reus

 • Brivalls de Cornudella: 3de7, (id)4de7, 4de7, 3de6a
 • Nois de la Torre: 3de6a, 3de7, 4de7
 • Xiquets de Reus: 4de8, (id)3de8, 3de8, 2de8f

Diada d’estiu a Altafulla

 • Castellers d’Altafulla: 5de6, 3de7, 4de6a
 • Salats de Súria: 3de6, 2de6, 3de6a
 • Xiquets d’Alcover: 3de6a, (id)2de6, (id)2de6, 3de6

Festa Major de Puigmoltó a Sant Pere de Ribes

 • Castellers de Les Roquetes: 3de6

DIUMENGE

Festa Major de Vilallonga del Camp

 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 9de8, (id)3de9f, 3de9f, 4de9f, pde7f
 • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3de9f, 2de8sf, 9de8, Pde7f

Festa Major de Salt

 • Castellers de Barcelona: 3de8, (id)2de8f, 2de7, 4de8
 • Marrecs de Salt: 5de8, (id)3de9f, (id)3de9f, 2de8f, 3de8
 • Xerrics d’Olot: 3de6a, 4de6, 2de6
 • Xicots de Vilafranca: (id)3de8, 3de8, (id)2de7, 2de7, 5de7

Festa Major de Parets del Vallès

 • Castellers de Castellar del Vallès: 3de6
 • Castellers de Sant Feliu: 2de6, 4de6, 3de6
 • Manyacs de Parets: 3de6, 4de6a, 3de6a

Festa Major de Sant Esteve Sesrovires

 • Castellers d’Esparreguera: 3ed6, 4de6a, 4de6

Festa de l’Espardenya a Sant Llorenç de Cerdans

 • Angelets del Vallespir:
 • Colla Castellera de Figueres: 3de6, 3de6a