Marrecs, a diumenge, i Berga, a la TAP

Aquesta setmana l’índex ha tingut moviment. Nou colles han sumat punts i quatre d’aquestes han escalat posicions. Els Marrecs de Salt ocupen plaça directa per diumenge i els Castellers de la Vila de Gràcia la mantenen gràcies a la renúncia dels Minyons. Els Castellers de Berga s’han col·locat en plaça de dissabte a la TAP. Les altres colles que han pujat llocs són els Xiquets de Tarragona i els Sagals d’Osona.

El nivell de la temporada va pujant i cada com hi ha més colles que superen els registres del tram de clausura del 2017. Els Castellers de Vilafranca (2) i els Castellers de Sants (7) han sumat punts gràcies a les tripletes de 9 de dissabte a Tarragona. Pels verds ha suposa igualar la tercera millor diada computada (la Mercè) i pels borinots han igualat la millor que tenien comptada de la seva diada a l’octubre. Les dues colles però no s’ha mogut de posició. Els Xiquets de Tarragona (8) també han sumat amb la diada del Pla de la Seu (5de8, 3de8, 4de8) que han situat com a cinquena millor des de setembre i han avançat als Castellers de Barcelona (9). Però la pujada més destacada de les colles classificades per diumenge l’han protagonitzat els Marrecs de Salt (11) que amb l’actuació de Vic (3de9f(c), 2de8f, 4de8) s’han col·locat en plaça directe per diumenge, han superat a Castellers de Sant Cugat(12) i als Castellers de la Vila de Gràcia (13) que ara tenen la plaça de rebot per la renuncia dels Minyons. Tot plegat en un estret marge de punts.

Dins la sessió de dissabte també s’ha produït canvis. Els Sagals d’Osona (17) han sumat gràcies a la diada de la Festa Major de Vic (2de8f, 3de8, Pde6) que ara és la millor computada. Els osonencs han superat a la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pa u(18) que també ha sumat punts amb l’actuació de La Granada del Penedès (3de8, Pde6, 4de8) que els compta com la quarta millor. Els Xicots de Vilafranca (21) han sumat sense moure’s amb l’actuació de La Granada (4de8, 2de7, 5de7), la quarta millor del període. Els Castellers d’Esparreguera(29) també han sumat, sense canviar de posició, amb la seva Festa Major que és ara la seva millor diada comptada (2de7(c), 5de7, 7de7). I dins de dissabte un canvi significatiu: els Castellers de Berga (31) han escalat cinc posicions i ocupen plaça de rebot per a la TAP. Els berguedans van sumar a Bagà la seva segona millor marca des de setembre (2de7, 5de7, 4de7a). La Colla Castellera de Figueres i els Al·lots de Llevant segueixen empatades al lloc 32 de la sessió de dissabte, que sorgeix per la reúncia dels Tirallongues.

Verd: colles que pugen. Vermell: colles que baixen. DG: diumenge. ds: dissabte. Td: Torredembarra. np: no participen. +: sumen punts

La colla 13a es classifica per diumenge per una renúncia. Les colles 31a i 32a es classifiquen per dissabte per dues renúncies. Les colles 43a i 44a es classifiquen per les dues renúncies. La colla 45a es classifica per Torredembarra si Xiquets del Serrallo no ocupen plaça directe per la TAP.

JORDINA ARMILLA

Foto: 2de7 dels Castellers de Berga a Bagà

Articles relacionats:

Els gausacs i els maduixots treuen suc

Vella, Joves, Nois i Serrallo sumen

Els de Berga sumen i aspiren a la TAP

Els Marrecs amb plaça de diumenge de Concurs

Cornellà puja per sota

Els Al·lots agafen plaça per a la TAP

Els maduixots entren directament a Torredembarra

Plaça directa per als gausacs

Els de Figueres entren a la TAP

Bordegassos i Serrallo sumen

Poble Sec i Mollet fan mèrits a l’índex

La classificació per al Concurs ja es mou

Concurs sense xinesos

Els Tirallongues renuncien al Concurs

Els castells del Concurs: catàleg obert

Classificació oberta per al Concurs 2018

Serà tan diferent el Concurs?

Caure al Concurs farà més mal