Catedral per als de Barcelona

Cap de setmana amb onada de calor i de baixa intensitat castellera. El més destacat ha estat el primer 5de8 dels Castellers de Barcelona i l’estrena del pilar de 6 dels Xiquets de Tarragona. Des de divendres també han fet castells de 8 els Nens del Vendrell, Colla Joves, Xicots de Vilafranca, els de Sant Pere i Sant Pau, Jove de Tarragona, Minyons de Terrassa i els Tirallongues de Manresa que s’han retrobat el carro gros.

La diada vilafranquina de Màrtirs va donar el primer 5de8 als Castellers de Barcelona. Ahir va ser el castell de sortida i es van poder anotar la primera catedral de l’any –la van desmuntar el passat 14 de juliol al Raval–. Però l’alegria no va ser completa perquè després van haver de desmuntar el 3de9 amb folre a l’alçada de sisens el primer que provaven enguany- i també el 2de8 amb folra amb aixecador col·locat. Van acabar amb el 3de8 i sense recompensa de la feina feta a l’assaig. L’any passat van signar la tripleta màgica en aquesta diada i enguany els està costant treure els castells a plaça. Els Xicots de Vilafranca van signar la primera clàssica de 8 de l’any. Els vermells van posposar l’estrena de la torre folrada i van optar per sumar una actuació sense cap repetició descarregant el quart 3de8 i 4de8 de la temporada.

La Colla Joves, a la Mora, va fer el doblet bàsic de 8 –actuació de rodatge després de la Firagost de dimecres– i els Tirallongues de Manresa es van retrobar amb el carro gros, que no feien des del juny. Els manresans han tingut una baixa significativa de tronc i s’estan refent del contratemps. Quart 4de8 dels del Bages i meritori en molts sentits: data i distància. A Constantí, els Xiquets de Tarragona hi van dur també el 4de8 i van estrenar el pilar de 6. Un espadat balsàmic per als matalassers. A La Fatarella, en solitari, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau va fer el 3de8 –amb figuereta inclosa–. També van fer un nou pilar de 6 i van llançats cap a Sant Magí, on poden fer una nova passa endavant.

Aquest migdia, avui diumenge, la Jove de Tarragona ha portat la clàssica de 8 a Tortosa en l’única actuació de 8 de la matinal. El Torraires de Montblanc han fet el primer 2de6 de l’any. Aquesta tarda, als Pallaresos, els Xiquets de Tarragona han fet doblet de 8 i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau han fet el 3de8 –el desè dels verds tarragonins en aquest curs–. Les dues colles tarragonines també han fet el pilar de 6. Els Nois de la Torre han fet una de les seves millors diada i han reeditat el 3de7 per sota.

Per últim els Minyons de Terrassa continuen de gira per Còrsega. Ahir van fer el 2de7 a Corti –capital històrica– i avui hi han fet, entre d’altres, el 3de8 i el 2de7 a Bàstia –capital econòmica– i a la Ciutadella de Corti. Mai s’havien vist castells en aquesta illa mediterrània que, a més, s’ha estrenat com a plaça de 8.

Resultats del cap de setmana:

DIVENDRES

Festa Major de Sant Vicenç de Calders al Vendrell

 • Castellers d’Altafulla: 3de6, 2de6, 3de6a
 • Nens del Vendrell: 3de8, 4de7a, (id)4de7, 4de7

DISSABTE

Màrtirs Street a Vilafranca del Penedès

 • Castellers de Barcelona: 5de8, (id)3de9f, (id)2de8f, 3de8
 • Xicots de Vilafranca: 3de8, 4de8, 2de7

Festa Major de la urbanització la Mora a Tarragona

 • Castellers d’Altafulla: 4de6a, 2de6, 3de7
 • Colla Joves Xiquets de Valls: 4de8, 3de8, 7de7
 • Nois de la Torre: 3de7a, 4de7, 3de7
 • Tirallongues de Manresa: 4de8, 5de7, 4de7a

Festa Major de Constantí

 • Xiquets de Tarragona: 2de7, 4de8, 5de7, Pde6
 • Xiquets del Serrallo: 3de7, 4de7, 2de6

Festa Major de La Fatarella

 • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau: 3de8, 2de7, 4de7a, Pde6

Actuació a Corti (Còrsega)

 • Minyons de Terrassa: 3de7a, 2de7

Festa Major d’Andorra la Vella

 • Castellers d’Andorra: 3de6a, 4de6, 3de6(c)
 • Castellers de la Vila de Gràcia: 2de6, 4de7, 3de7

Batalla de Foc de Sant Antolí i Vilanova

 • Castellers de Tortosa
 • Margeners de Guissona: 4de6, 3de6s, 3de6

DIUMENGE

Diada del Padrí a Tortosa

 • Castellers de Tortosa: 3de6, (id)3d6a, (id)3de6a, (id)4de6
 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 2de7, 4de8, 3de8
 • Torraires de Montblanc: 3de6, 3de6a, 2de6

Festa Major dels Pallaresos

 • Castellers de Sant Pere i Sant Pau: 3de8, 2de7, 5de7, Pde6
 • Nois de la Torre: 4de7a, 5de7, 3de7s
 • Xiquets de Tarragona: 3de8, 4de8, 5de7, Pde6

Actuació castellera a Bàstia (Còrsega)

 • Minyons de Terrassa: 3de7, 4de7a, 3de8, 2de7

Actuació castellera a Corti (Còrsega)

 • Minyons de Terrassa: 4de7a, 3de8

Festa Catalana d’Osseja

 • Colla Jove Xiquets de Vilafranca: 2de6, 3de6a, (id)4de6, 4de6

Actuació al Càmping Brasilia de Canet

 • Castellers del Riberal: 3de6, 4de6, 3de6a

Foto 1: Primer 5de8 de la temporada dels Castellers de Barcelona

Foto 2: pilar de 6 dels Xiquets de Tarragona

Foto 3: Els Tirallongues han descarregat un nou 4de8