El gris domina a la diada del 29

No ha estat la diada del 29 que haguessin volgut les tres colles vilafranquines, especialment els Xicots, que han adoptat aquesta actuació com el seu dia gran a la Festa Major, conscients que no hi poden ser a plaça el dia 30. Cap de les tres ha fet allò que s’havia plantejat, si bé per raons diverses: els Castellers, perquè han renunciat a la gamma extra, els Xicots perquè han caigut del seu gran objectiu –el 3d9f– i la Jove perquè ha hagut de desmuntar el seu atac al 3de7. Com és habitual en aquesta diada –i continua sense solucionar-se a La plaça més castellera, pels horaris en què es fa–, el gris de les rajoles ha estat el color que ha predominat

A un quart de 4 de la tarda i la plaça de la Vila que ja en aquell moment estava bastant buida, els Xicots de Vilafranca han començat la primera de les tres diades de la Festa Major de Vilafranca. Els vermells han desmuntat dos peus de 3de9 amb folre amb quarts col·locats i han passat el torn als verds, que també han optat pel 3 com a castell de sortida, però amb bon resultat: els de Cal Figarot han completat amb suficiència la construcció amb un folre reduït, pensant en el 3de10fm que volen atacar demà. És el catorzè 3de9f dels vilafranquins, superant els tretze que van descarregar l’any passat. La Jove de Vilafranca, volia tornar a fer un castell de 7 a la plaça de la Vila, però quan s’estaven col·locant els dosos, han fet baixar el castell per indecisió de la canalla.

Els Xicots han descartat el 3de9f en segona ronda i han optat pel 4de8 per tal de calmar els ànims i tornar-hi a la tercera amb el castell de 9. Els verds han exclòs la torre de 9 amb folre i manilles i han escollit el 4de9f per aquesta segona ronda, també amb les manilles com a folre. El castell ha pujat força remenat i els quarts han hagut de treballar de valent, però no han tingut problemes per completar-lo per novè cop aquesta temporada. La Jove hi ha tornat amb el 3de7, però la canalla s’ha tirat enrere de nou.

A un quart de 5 de la tarda, i amb la plaça pràcticament buida, els Xicots han tornat a tirar el 3de9f, que ha cedit molt aviat, tot just quan els quints s’acabaven de col·locar. Els verds han optat per una tranquil·la torre de 8 amb folre i la Jove de Vilafranca pel 4de6a, que han completat amb èxit. En quarta ronda, els Xicots han descarregat un bonic 3de8 i els blaus han completat el 3de6a. La diada ha acabat a la 5 de la tarda, amb la torre de 7 dels Xicots, que suposa la cinquena clàssica de la temporada, un resultat que no era el somiat.

MANEL CARBONELL

Foto 1: La plaça de la Vila pràcticament buida amb el 3de8 dels Xicots a quarta ronda

Foto 2: 4de9f dels Castellers de Vilafranca

Articles relacionats:

Com pinta Sant Fèlix?

30 anys del primer 3de9f descarregat per Sant Fèlix

El castell que obre la porta del cel

Sant Fèlix tindrà el cartell més convencional

Els Sant Fèlix per emmarcar

La diada més cotitzada

És possible millorar Sant Fèlix?

20 anys del Sant Fèlix dels supercastells