L’aperitiu dels plats forts d’agost

Cap de setmana d’avantsala del que vindrà i amb banc de proves per les colles. A Vilafranca, ahir, els verds van completar una nova torre emmanillada i la Jove, avui, ha portat a Llorenç el 9de8. La Colla Joves també hi ha dut un castell de 9. Són els registres més valuosos d’un cap de setmana de profit a la zona tradicional i que obre la porta al tram més exigent d’estiu.

Aquest migdia la Jove de Tarragona ha portat el 9de8 a Llorenç del Penedès. Enguany feia vint anys del primer castell de 9 en aquesta plaça (4de9f dels Verds el 1998) i avui els liles han pujat el sostre de la cita. Ha estat el castell de sortida i el tercer 9de8 dels tarragonins en el que va de curs. Han prosseguit amb el novè 3de9f i el cinquè 4de8 amb l’agulla, que apunta a un pis més. L’espadat de 7 amb folre ha tancar l’actuació més completa feta en aquesta plaça. La Colla Joves ha portat el 3de9 amb folre, el sisè del curs, però finalment no ha atacat el 4de9 amb folre que tenen pendent de completar. Han apostat per estructures que voldrien pujar un pis més: 5de8 i 2de8f. Han tancat carregant el pilar de 6. Els Nens del Vendrell tampoc han arriscat amb la torre de 8 amb folre, que divendres van tan sols coronar a l’assaig, i han signat el doblet bàsic de 8.

Aquesta tarda la Jove de Tarragona ha doblat a La Canonja i ha aprofitat per estrenar el 2de8 amb folre i insistir amb la gamma alta de 8 consolidada. Els Xiquets del Serrallo han estrenat el 3de7 amb l’agulla i han clavat els dos castells de 7 amb el pilar al mig.

Els Castellers de Vilafranca van fer-ne una freda i una de calenta a la diada del seu local. Els de Cal Figarot van descarregar la quarta torre de 9 amb folre i manilles verda de l’any el millor castell del cap de setmana–, però, minuts abans, van patir una aparatosa caiguda (es va despenjar el pom de dalt) amb el 3de9 amb folre de sortida no els quedava en intent des de la vigília de Sant Fèlix del 2012 i n’acumulaven 101 descarregats i el coronat a Sants al maig. Un contratemps que van saber superar amb nota amb la 22a tde9fm consecutiva de la colla que van saber fer sense cap errada. Aquesta era també la 30a que completen a casa. Van tancar l’actuació amb un 3de8 i un pilar de 6. La caiguda no va condicionar l’execució de la torre emmanillada però si la resta de l’actuació que havia d’incloure dos pilars de 6 simultanis. Els Castellers de la Vila de Gràcia van presentar castells amb molt bon ofici i van signar la clàssica de 8. Els Tirallongues de Manresa van signar la seva millor actuació de l’any i segona del seu historial amb el el cinquens 4de8 i 2de7 i l’estrena del 5de7 amb l’agulla. Les tres colles van fer proves de futur en acabar la diada. Els de Vilafranca van posar quints del 4de10fm, els de Gràcia els sisens del 4de9f i els de Manresa el quints del 2de8f.

Ahir també va actuar la Colla Vella a Salou, a la vetllada de l’Hotel Calypso, i van rodar castells de 8. El dissabte també va deixar el primer 4de7 dels Castellers del Riberal que van signar el primer doblet de 7 de l’any a Millars.

Resultats del cap de setmana:

Aniversari de Cal Figarot a Vilafranca del Penedès

 • Castellers de la Vila de Gràcia: 2de7, 3de8, 4de8
 • Castellers de Vilafranca: (i)3de9f, 2de9fm, 3de8, Pde6
 • Tirallongues de Manresa: 4de8, 2de7, 5de7a

Actuació a l’Hotel Calypso de Salou

 • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 2de7, 4de8, 3de8, 5de7, 4de7a, pde6

Fira de l’Avellana a Riudoms

 • Xiquets de Cambrils: 3de6, 2de6, 3de6a
 • Xiquets de Reus: 4de7a, 3de7, 4de7

Festa Major de Millars

 • Castellers del Riberal: 3de7, 4de7, 5de6
 • Margeners de Guissona: 3de6, 3de6a, 4de6

Fira de Besiers (Occitània)

 • Colla Jove Xiquets de Vilafranca: (id)2de6, 3de6, 4de6

DIUMENGE

Festa Major de Llorenç del Penedès

 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 9de8, 3de9f, 4de8a, Pde7f
 • Colla Joves Xiquets de Valls: 5de8, 3de9f, 2de8f, Pde6(c)
 • Nens del Vendrell:  3de8, 4de8, 4de7a

Festa Major de La Canonja

 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5de8, 4de8a, 2de8f, Pde7f
 • Xiquets del Serrallo: 3de7a, 4de7a, 5de6

Vigília Festa Major d’Estiu de Castelldefels

 • Castellers de Castelldefels: 4de7, 5de6, 7de6
 • Minyons de l’Arboç: 2de6, 2de6, 4de6

Festa Major de Siurana a Cornudella de Montsant

 • Brivalls de Cornudella
 • Xiquets de Cambrils

Festa Major de Roses

 • Colla Castellera de Figueres
 • Vailets de l’Empordà

Festa Major de Santa Susanna

 • Castellers de l’Alt Maresme

Fotos:

Tde9fm dels Verds a Cal Figarot.

9de8 de la Jove de Tarragona a Llorenç del Penedès.

3de9f de la Joves de Valls a Llorenç del Penedès

 

Notícies relacionades:

Preparant la quinzena fantàstica