L’empresa Croquis farà el contingut del Museu Casteller

L’empresa Croquis, responsble del disseny d’una part de l’exposició permanent del Born de Barcelona o de l’exposició de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, entre d’altres, serà l’encarregada de la producció i instal·lació completa de la museografia dissenyada per Ignasi Cristià del Món Casteller-Museu Casteller de Catalunya. La decisió s’ha pres un cop resolt el concurs públic convocat per l’Ajuntament de Valls, de manera que es desbloqueja el tram final del projecte, ja que els terballs adjudicats suposen l’última de les fases per completar l’equipament.

Croquis s’havia presentat al Concurs constituint una Unió Temporall d’Empreses amb BTM Sound i Eurocatalana Obres i Serveis. L’oferta presentada per les tres empreses, per un import d’1.660.227 euros IVA inclòs, suposarà el subministrament i instal·lació completa de tota la museografia dissenyada per l’experimentat escenògraf i museògraf Ignasi Cristià, a més de les obres d’adequació inherents de l’edifici del Museu Casteller, obra del guardonat arquitecte Dani Freixes. 

L’empresa barcelonina Croquis, amb prop de 40 anys d’experiència i una de les firmes amb major reconeixement a Catalunya en la producció, muntatge i instal·lació de projectes museogràfics, ve avalada per l’experiència en feines similars, entre els que sobresurten.  la producció de la museografia permanent del pavelló de Sant Salvador dins el recinte modernista de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau a Barcelona, però també la de l’històric castell medieval de Soutomaior a Pontevedra o el reobert Museu de Menorca, el museu de capçalera d’aquesta illa, a Maó. La mateixa firma ha estat responsable dels treballs museogràfics de part de l’exposició permanent al Born Centre Cultural, a més de mostres temporals que han viatjat arreu com la dedicada a l’arquitecte Antoni Gaudí i a la Sagrada Família que es va poder contemplar al Vaticà l’any 2011, comissariada pel crític i historiador Daniel Giralt-Miracle. Croquis ha treballat en espais expositius a Catalunya tan diversos com la Pedrera, el Parc Güell, la Sagrada Família, el Centre d’Art Santa Mònica, el Palau de la Música, L’Auditori, i museus com el Nacional d’Art de Catalunya, el Marítim, el d’Història de la Ciutat, el del Disseny i el de la Música, tots a Barcelona; el de la Ciència i la Tècnica de Terrassa o el Diocesà i Comarcal de Lleida; i també a l’Abadia de Montserrat o a l’església romànica de Salardú a la Vall d’Aran, entre molts altres. Alguns dels treballs expositius en què ha participat Croquis han viatjat per tot Europa i per mig món, des del Brasil, Argentina, Xile o Mèxic fins a Xina i Japó.

Foto Portada: Façana del Museu Casteller, al costat de la plaça del Blat de Valls.

Foti interior: Imatge virtual d’una part del contingut del Museu, dissenyat per Ignasi Cristià

Notícies relacionades:

L’últim pas per al Museu Casteller

Promoció internacional per al Museu Casteller

El Museu Casteller mostra el seu rostre

El Museu Casteller comença a prendre cos

El Museu de totes les colles