Les petites fan un gran Sant Magí

El protagonisme de la diada de Sant Magí 2018 se l’han endut les colles “petites” de la ciutat. La colla de Sant Pere i Sant Pau ha fet el primer 2de8 amb folre del seu historial i els Xiquets del Serrallo han completar el segon 2de7 de la colla. La diada ha estat accidentada i les colles grans han carregat però no culminat els seus objectius: la Jove estrenant el 2de9 emmanillat i els Xiquets, el 3de9 folrat.

Diada de contrastos a les Cols de Tarragona. La Jove de Tarragona ha coronat el 5de9 amb folre, en portaven nou de consecutius complets dos en aquest any, i s’han vist sorpresos per un castell que des de la Festa Major de Terrassa de l’any passat l’havien dominat a plaer. Avui han pecat d’excés de confiança i se’ls ha fet llarg. Després han seguit sense problemes amb el quart 9de8 del curs. A la tercera ronda han coronat el 2de9 amb folre i manilles, que s’ha trencat just després de l’aleta. L’any passat en van completar dos i aquest és el segon que els queda només carregat d’un total de quatre intents. A la ronda de comiat han facturat el pilar de 7 folrat.

Els Xiquets de Tarragona han carregat el primer castell de 9 de l’any: han coronat un 3de9f que no completen des de Santa Tecla 2017 (per Tots Sants van fer el 4de9f a Vilafranca). Després s’han refet amb el tercer 5de8 de l’any, han seguit amb el 4de8 i han tancat carregant el pilar de 6, el primer que deixen tan sols coronat enguany.

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau ha viscut un moment històric en assolir al primer intent el 2de8 amb folre i amb la que han signat la seva primera tripleta de 8.  Ha estat la gran alegria del dia i que obre una nova època per als verds tarragonins. Una joia que s’ha vist estroncada per l’intent de pilar de 7 amb folre final. El pilar s’ha trencat un instant abans de l’aleta i sense que l’enxaneta s’hagi deixat de mans. L’accident no pot aigualir el resultat de les tres rondes, que ja formen part de la història de la colla verda.

Els Xiquets del Serrallo també han sortit airosos, sense cap caiguda. Han estrenat el 5de7 i, sobre tot, el 2de7, el segon completat per la colla en el seu historial. Els mariners van completar-lo per Sant Magí del 2015 i és el seu castell històric més valuós (el 4de8 el tenen tan sols coronat).

Altres actuacions

Aquest migdia els Minyons de Terrassa han fet la tripleta de 8 a l’Arboç en el seu retorn a les places del país. Els Xicots de Vilafranca han desmuntat un 4de8 i s’han decantat per la gamma mitjana de 7, i els Minyons de l’Arboç han estrenat el 3de7.

Aquesta tarda la Colla Vella ha estrenat el 3de8 amb el pilar a Vallmoll on, a més, ha completat el 4de8 amb el pilar i el 5de8. Els Xiquets de Reus han portar els dos bàsics de 8 a Cornudella.

Ahir van tenir lloc dues diades destacades (podeu llegit la crònica aquí). A Vilafranca, aniversari dels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella va completar per segon cop el 2de8 sense folre i va fer un triplet extraordinari amb el 5de9f i el 9de8. Els verds van signar la tripleta de 9 i els Nens del Vendrell la clàssica de 8. A Barcelona, els Castellers de la Vila de Gràcia van estrenar el 3de9f que no feien des del novembre del 2016. També van fer el 2de8f l’havien estrenat a la vigília en que van fer la tripleta de 8. Els Xiquets de Reus van estrenar ahir el 5de8 i van reeditar el 2de8f.

Resultats del cap de setmana:

DIVENDRES

Vigília de la Festa Major de Gràcia a Barcelona

 • Castellers de la Vila de Gràcia: (id)2de8f, 3de8, 2de8f, 4de8
 • Colla Jove de Castellers de Sitges: 2de6, 3de7, 5de6

DISSABTE

70è aniversari dels Castellers de Vilafranca

 • Castellers de Vilafranca: 2de9fm, 3de9f, 4de9f
 • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 5de9f, 2de8sf, 9de8, Pde7f
 • Nens del Vendrell: 3de8, 4de8, 2de7

Festa Major de Gràcia a Barcelona

 • Castellers de la Vila de Gràcia: (id)3de9f, (id)3de9f, 2de8f, 3de9f
 • Colla Joves Xiquets de Valls: 2de8f, 3de9f, 4de8,
 • Moixiganguers d’Igualada: 5de7, 3de7a, 4de7(c)
 • Xiquets de Reus: 5de8, 2de8f, (id)4de8, (id)4de8

DIUMENGE MIGDIA

Diada de Sant Magí a Tarragona

 • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau: 2de8f, 3de8, 4de8, (i)Pde7f
 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5de9f(c), 9de8, 2de9fm(c), Pde7f
 • Xiquets de Tarragona: 3de9f(c), 5de8, 4de8, Pde6(c)
 • Xiquets del Serrallo: 4de7a, 5de7, 2de7

Festa Major de Vallmoll

 • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3de8a, 5de8, 4de8a, Pde6
 • Xiquets de Vila-seca: 2de6, 3de6, 3de6a

Diada Pre-Festa Major de l’Arboç

 • Minyons de l’Arboç: 3de7, 2de6, 4de6a
 • Minyons de Terrassa: 3de8, 2de8f, 4de8
 • Xicots de Vilafranca: (id)4de8, 5de7, 4de7, 4de7a

Festa Major de Cornudella de Montsant

 • Brivalls de Cornudella: 3de7, (i)3de7a, 4de6
 • Xiquets de Reus: 4de8, 3de8, 5de7

Festa Major de Castellbisbal

 • Matossers de Molins de Rei: 3de6, 4de6, (id)3de6a
 • Xicots de Vilafranca: 3de7, 4de7a, 4de7

Festa Major de Sant Roc a Malgrat de Mar

 • Castellers de l’Alt Maresme: 4de7, 4de7a, 3de7a
 • Xerrics d’Olot

Festa Major de Mollet del Vallès

 • Castellers de Mollet: 3de6a, 2de6, 4de6
 • Margeners de Guissona: 3de6(c)

Festa Major de Gelida

 • Castellers de les Roquetes: 3de6, (id)3de6a, (i)3de6a
 • Colla Jove Xiquets de Vilafranca: 3de6, 3de6a
 • Vailets de Gelida: 5de6, 3de6a