Les quatre primeres sumen a l’índex

L’índex del Concurs s’ha inflat amb els darrers castellassos de les colles aspirants al títol. Som al darrer mes computable i les quatre primeres colles han sumat punts i confiança: Colla Vella, Castellers de Vilafranca, Jove de Tarragona i Colla Joves que ascendeix al quart lloc. També han sumat punts els Marrecs de Salt. Han escalat posicions Xicots, Bordegassos i Castelldefels.

Les quatre millors colles del període interanual van sumar el passat cap de setmana. La Colla Vella (1) ha sumat dos cops aquesta setmana: dimecres, a Valls, amb el segon millor registre des de setembre (3de10fm(c), 4de9fp, 5de9f), i a Vilallonga del Camp, amb el cinquè millor (2de8sf, 9de8, 3de9f).  Tot i això, els Castellers de Vilafranca (2) han sumat un bon grapat de punts d’una sola tacada i han pogut retallar distància amb la seva tercera millor marca (3de10fm, 5de9f, Pde8fm). Tanca el podi de la qualificació la Jove de Tarragona (3), que a Vilanova va computar el quart millor guarisme entre temporades (5de9f, Pde8fm, 9de8). En quart lloc s’hi ha col·locat la Colla Joves gràcies a la Firagost, que figura com el seu segon millor resultat (2de8sf, 3de9f, 4de9f(c)). Els vermells han superat als Minyons de Terrassa (5) i els Capgrossos de Mataró (6). Més avall, dins de les places de diumenge, els Marrecs de Salt(11) van sumar a la seva Festa Major amb el seu quart millor registre (5de8, 2de8f, 3de8) i van refermar la plaça directe de la sessió gran. En la lluita per entrar a diumenge sembla tot dat i beneit. Els Castellers de Sant Cugat(12) també seran novetat a la sessió final i els Castellers de la Vila de Gràcia(13) hi tenen peu i mig amb la plaça vacant que deixen els Minyons de Terrassa. Sense opcions reals per Nens del Vendrell (14) i Xiquets de Reus (15), que previsiblement baixaran a dissabte aquest cop.

Els Xicots de Vilafranca (19), entre les colles de dissabte, van escalar un lloc a Salt amb el tercer millor resultat interanual (3de8, 2de7, 5de7) i van superar als Castellers de Terrassa (21), que baixen dos llocs. Els Bordegassos de Vilanova(20) van superar als egarencs i als Xics de Granollers(22) i van sumar la segona millor diada computada (3de8, 4de8, 2de7), que ja tenien del passat setembre a la diada Albert Salvany.

Els darrers canvis s’han produït en la sessió de Torredembarra: els Castellers de Castelldefels((37) han escalat dos llocs superant a Xiquets de Serrallo(38) i Castellers de Cornellà(39) i els grocs van sumar a Sitges el segon millor registre entre temporades (5de7, 4de7a, 3de7a).

Verd: colles que pugen. Vermell: colles que baixen. DG: diumenge. ds: dissabte. Td: Torredembarra. np: no participen. +: sumen punts.

La colla 13a es classifica per diumenge per una renúncia. Les colles 31a i 32a es classifiquen per dissabte per dues renúncies. Les colles 43a i 44a es classifiquen per les dues renúncies. La colla 45a es classifica per Torredembarra si Xiquets del Serrallo no ocupen plaça directe per la TAP.

JORDINA ARMILLA

Foto: 3de8 dels Bordegassos dissabte passat, a la Festa Major de Vilanova

Articles relacionats:

Els Capgrossos escalen posicions

Berga, directe a la TAP, i els Nois, de rebot

Marrecs, a diumenge, i Berga, a la TAP

Els gausacs i els maduixots treuen suc

Vella, Joves, Nois i Serrallo sumen

Els de Berga sumen i aspiren a la TAP

Els Marrecs amb plaça de diumenge de Concurs

Cornellà puja per sota

Els Al·lots agafen plaça per a la TAP

Els maduixots entren directament a Torredembarra

Plaça directa per als gausacs

Els de Figueres entren a la TAP

Bordegassos i Serrallo sumen

Poble Sec i Mollet fan mèrits a l’índex

La classificació per al Concurs ja es mou

Concurs sense xinesos

Els Tirallongues renuncien al Concurs

Els castells del Concurs: catàleg obert

Classificació oberta per al Concurs 2018

Serà tan diferent el Concurs?

Caure al Concurs farà més mal