Màrtirs, la Mora, els Pallaresos i Còrsega

Cap de setmana de treva pel que fa a les grans construccions. Després dels frenètics darrers dies de castellassos arriba la sortida i entrada de colles de vacances d’estiu. L’agenda inclou la diada de Màrtirs, a Vilafranca, i la dels Pallaresos com a cites del calendari  tradicional. De les colles més grans tan sols actuarà la Colla Joves, a la Mora, i els Minyons de Terrassal de viatge a Còrsega.

Demà a la tarda, a Vilafranca se celebrarà la diada de Màrtirs (Vall del Castell). Els Castellers de Barcelona volen fer passos endavant i podrien dur-hi el 5de8, que van desmuntar al Raval fa tres setmanes, i guarden opcions de provar el primer castell de 9 del curs. El 2de8 amb folre també entra en els plans dels barcelonins. Els Xicots de Vilafranca voldrien confirmar la seva progressió i volen consolidar els castells de 8 bàsics i si poden atacar la torre de 8 amb folre.  La Colla Joves actua a La Mora amb el somriure a la boca de l’èxit del segon 2de8 sense folre descarregat a Valls. L’esforç de la diada entre setmana i la caiguda amb el 4de9 amb folre coronat convida a fer una actuació prudent.  Hi seran els Tirallongues de Manresa, de retorn de vacances, i els Castellers d’Altafulla i Nois de la Torre. A Constantí actuaran els Xiquets de Tarragona, que faran castells de 8 durant un cap de setmana que doblen. Els acompanyaran els Xiquets del Serrallo.

Diumenge tindrà lloc la diada als Pallaresos on la Colla de Sant Pere i Sant Pau hi portarà segur un castell de 8 i també l’espadat de 6. Els Xiquets de Tarragona seguiran rodant-se amb els castells de 8. Els Nois de la Torre, que fan doblet entre la Mora i els Pallaresos, volen sumar més castells de 7 o fins i tot el 3de7 per sota. Els Minyons de Terrassa estaran a l’illa de Còrsega fins passat el cap de setmana. S’hi desplacen uns 200 castellers malves i diumenge tenen previst fer l’actuació més destacada a Bàstia, que podria incloure algun castell de 8. Els Castellers de la Vila de Gràcia actuaran demà a Andorra amb la colla local.

Els Nens del Vendrell obriran aquest vespre el cap de setmana amb la sortida a Sant Vicenç. La previsió és de fer un castell de 8: el 3de8, que podrien acompanyar de la torre de 7. Els acompanyaran, com és de costum en aquest diada nocturna del primer divendres d’agost, els Castellers de d’Altafulla.

Agenda del cap de setmana:

DIVENDRES

Festa Major de Sant Vicenç de Calders al Vendrell
22h. Plaça Major Sant Vicenç de Calders

 • Castellers d’Altafulla
 • Nens del Vendrell

DISSABTE

Festa Major d’Andorra la Vella
17h. Plaça de la Rotonda

 • Castellers d’Andorra
 • Castellers de la Vila de Gràcia

Festa Major de la urbanització la Mora a Tarragona
18h. La Mora

 • Castellers d’Altafulla
 • Colla Joves Xiquets de Valls
 • Nois de la Torre
 • Tirallongues de Manresa

Festa Major de Constantí
18.30h. Carrer Major, 27

 • Xiquets de Tarragona
 • Xiquets del Serrallo

Màrtirs Street a Vilafranca del Penedès
19h. Plaça Vall del Castell

 • Castellers de Barcelona
 • Xicots de Vilafranca

Vigília de Festa Major de Vilanova i la Geltrú
19h. Plaça de la Vila

 • Bordegassos de Vilanova

Batalla de Foc de Sant Antolí i Vilanova
19h. Sant Antolí i Vilanova

 • Castellers de Tortosa
 • Margeners de Guissona

DIUMENGE

Actuació castellera a Bàstia (Còrsega)
11h. Plaça del Mercat

 • Minyons de Terrassa

Festa Catalana d’Osseja
12h.

 • Colla Jove Xiquets de Vilafranca

Festa Major dels Pallaresos
18h. Carrer Nou

 • Castellers de Sant Pere i Sant Pau
 • Nois de la Torre
 • Xiquets de Tarragona

Foto: Assaig de torre de 8 amb folre dels Xicots