Placa per a la Joves i diada per a la Vella


La diada castellera de la Mare de Déu d’agost d’enguany ha repartit alegries entre les colles vallenques. Novament, la Joves ha tirat de 2de8 sense folre per fer el millor castell de la història a La Bisbal del Penedès, i la Vella ha desplegat tres rondes extraordinàries per signar la diada més completa en aquesta plaça. Els de Vilafranca s’han exhibit amb les manilles i conscients que la batalla d’agost tot just comença.

La cita l’han obert els Castellers de Vilafranca amb la torre de 9 amb folre i manilles, cinquena de la temporada, un castell que dominen i que els ha servit per valorar la crida que havien fet per aquesta cita. Ha estat el 2de9fm descarregat número 200 del món casteller. La Colla Joves ha agafat l’alternativa amb un intent desmuntat de 2de8 sense folre. El primer cop que s’ha provat el castell més tècnic en aquest plaça. La Colla Vella ha agafat el seu torn i ha clavat el 5de9 amb folre el cinquè de l’any i el segon completat a la Bisbal. El cinc folrat s’ha convertit en el buc insígnia de la Vella i ja li han fet l’aleta a 40. En ús del dret a repetició, la Joves ha donat la campanada amb el segon 2de8 sense folre descarregat de l’any i s’ha guanyat la placa commemorativa amb el millor castell vist a la tradicional cita.

La segona ronda ha estat més feixuga. D’entrada els Castellers de Vilafranca han signat el 3de9 amb folre, el desè del curs, un castell assequible però que els retornava la confiança després de l’ensurt de dissabte passat. La Colla Joves ha desmuntat el 5de9 amb folre que portava per primer cop a plaça enguany i per primer cop a aquesta diada i en repetició han tornar a mostrar-se indecisos amb un 3de9 amb folre desmuntat. La Colla Vella ha coronat el 4de9 amb folre i pilar, ja l’havien completat aquí el 2016 i en portaven dos finalitzats aquest any. Des del Catllar de l’any passat, els rosats, en portaven 6 sense cap errada.

La tercera ronda s’ha obert amb el 4de9 amb folre dels vilafranquins, el quart de l’any, i que els verds voldrien pujar un pis més per Sant Fèlix. La Joves ha pogut completar el 3de9 amb folre, el setè de l’any, i anotar-se un segon castell en una actuació gran que ha quedat coixa. La Vella ha fet un tercer castell extraordinari per arrodonir la millor actuació vista a la Bisbal: el cinquè 9de8 de l’any i amb el que igualen els 16 que tenen els Minyons la Jove de Tarragona en té 29.

En la tanda de pilars els verds han coronat el pilar de 8 emmanillat no els quedava tan sols carregat des juliol de 2016. La Colla Vella ha completat de 7 amb folre i la Colla Joves l’espadat de 6.

El Bous de la Bisbal han estrenat el pilar de 5 i han aixecat el primer 3de6 per sota del seu historial.

Altres actuacions:

Aquesta tarda la Jove de Tarragona actua a casa seva amb un completa actuació de gamma alta de 8 que volen pujar un pis més: 5de8, 4de8a, 2de8f i Pde7f. Els de Sant Pere i Sant Pau han signat la clàssica de 8, amb l’onzè 3de8 de l’any, i un nou pilar de 6. Després, liles i verds, s’han dirigit cap a la plaça de les Cols per fer un assaig de cara diumenge, en el que els de Sant Pere i Sant Pau han bastit l’estructura del 3de9f fins als quints.

A Ferran, també a Tarragona, els Xiquets de Tarragona han fet els bàsics de 8 i el pilar de 6 però d’inici han desmuntat dos intents de 4de8 amb l’agulla els primers que provaven enguany. Els Xicots de Vilafranca han fet la clàssica de 8 a Castelldefels. Allà els grocs de Castelldefels han estrenat el 7de7 i han fet el 3de7 i 4de7 simultanis.

 

 

Resultats del 15 d’agost:

Diada de la Mare de Déu d’agost a la Bisbal del Penedès

 • Castellers de Vilafranca: 2de9fm, 3de9f, 4de9f, Pde8fm(c)
 • Colla Joves Xiquets de Valls: (id)2de8sf, 2de8sf, (id)5de9f, (id)3de9f, 3de9f, Pde6
 • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 5de9f, 4de9fa(c), 9de8, Pde7f
 • Colla Castellera de la Bisbal del Penedès: 3de6s

Festes de Sant Roc a Tarragona

 • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau: 3de8, 2de7, 4de8, Pde6
 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5de8, 4de8a, 2de8f, Pde7f

Festa Major de Ferran a Tarragona

 • Castellers d’Altafulla: 3de7, 5de6, 4de6, 2de6
 • Xiquets de Tarragona: (id)4de8a, (id)4de8a, 3de8, 4de8, 5de7, Pde6

Festa Major de Castelldefels

 • Castellers de Castelldefels: 5de7, 7de7, 3de7 i 4de7 simultanis
 • Castellers de l’Alt Maresme: 3de7, 3de6a, 2de6
 • Nois de la Torre: 3de7, 4de7, 3de6a, 2de6
 • Xicots de Vilafranca: 3de8, 4de8, 2de7

Fotos:

2de8sf de la Colla Joves a la Bisbal (Foto: Fèlix Miró)

5de9f de la Colla Vella a la Bisbal (Foto: Fèlix Miró)

2de9fm dels Castellers de Vilafranca a la Bisbal (Foto: Fèlix Miró)

4de8a de la Jove de Tarragona

Notícies relacionades:

El termòmetre de la Bisbal

L’agost, el mes casteller

L’aperitiu dels plats forts d’agost

El llistó de Bubka