Preparant la quinzena fantàstica

Tornen els grans castells a plaça i, abans de la segona quinzena fantàstica del mes agost, arriba un cap de setmana amb diades interessants a Vilafranca, Salou, Llorenç i la Canonja. Cites que serviran de termòmetre del que vindrà: dissabte hi hauran manilles i diumenge castells de 9 al migdia i a la tarda.

Els Castellers de Vilafranca celebren demà l’aniversari de Cal Figarot, el seu local que s’ha reformat en els darrers mesos i preparen una gran diada de retorn a la feina. Els verds hi volen fer la torre de 9 amb folre i manilles i l’acompanyaran dels bàsics de 9 o fins i tot podrien estrenar el 3de8 amb l’agulla. Per la tanda final preparen un espectacle poc habitual: dos pilars de 6 simultanis. Els Castellers de la Vila de Gràcia es presentaran a la cita amb la clàssica de 8. Enguany, els blaus, han fet el 7de8 en una ocasió i dues clàssiques. Els Tirallongues de Manresa participen d’aquesta diada per primer cop i voldrien repetir el 4de8 de la setmana passada –fa cinc anys que no actuen a Vilafranca i mai hi han dut un castell de 8–.

A Salou hi actuarà la Colla Vella, a l’Hotel Calypso, i en principi serà una diada de tràmit amb castells de 8. Dimecres, a l’igual que els verds i la Colla Joves, tenen la Bisbal i la batalla podria estar centrada en qui pot fer el 2de8 sense folre allà –castell inèdit en aquella plaça i que suposaria el seu nou sostre–. Fa dos anys, els rosats a Salou, hi van dur excepcionalment el 3de9f amb folre: les intencions per demà són les de rodar canalla amb castells de 8 i treballar el tronc del 2de8sf.

Diumenge serà en dos actes, especialment per la Jove de Tarragona que dobla. Al migdia, a Llorenç, els liles portaran castells de 9  i prepararan reptes superiors.  A la tarda estaran a la Canonja on els dos darrers anys també han fet el 3de9 amb folre. La cita del migdia comptarà amb la Colla Joves que hi vol completar el 4de9 amb folre i signar la tripleta màgica, actuació que no fan des de la Bisbal 2016. L’any passat a Llorenç hi va fer tripleta amb el 3de8 amb l’agulla. Els Nens del Vendrell volen descarregar la torre de 8 amb folre i anotar-se la primera tripleta de 8 completa de l’any. El pilar de 6 és gairebé a punt i podria arribar el 18 d’agost a Vilafranca.

Agenda del cap de setmana:

Aniversari de Cal Figarot a Vilafranca del Penedès
18h Carrer del General Prim, 11

 • Castellers de la Vila de Gràcia
 • Castellers de Vilafranca
 • Tirallongues de Manresa

Fira de l’Avellana a Riudoms
20h. Pati Escola Beat Bonaventura

 • Xiquets de Cambrils
 • Xiquets de Reus

Actuació a l’Hotel Calypso de Salou
21h. carrer de Pompeu Fabra

 • Colla Vella dels Xiquets de Valls

DIUMENGE

Vigília Festa Major d’Estiu de Castelldefels
12h. Carrer Arcadi Balaguer

 • Castellers de Castelldefels
 • Minyons de l’Arboç

Festa Major de Siurana a Cornudella de Montsant
Carrer Major de Siurana

 • Brivalls de Cornudella
 • Xiquets de Cambrils

Festa Major de Castelló d’Empúries
12h. Plaça del Joc de la Pilota

 • Vailets de l’Empordà
 • Colles per confirmar

Festa Major de Llorenç del Penedès
12:30h. Plaça de la Vila

 • Colla Jove Xiquets de Tarragona
 • Colla Joves Xiquets de Valls
 • Nens del Vendrell

Festa Major de La Canonja
19h. Carrer del Raval

 • Colla Jove Xiquets de Tarragona
 • Xiquets del Serrallo

Festa Major de Roses
19h. Plaça de Catalunya

 • Colla Castellera de Figueres
 • Vailets de l’Empordà

Festa Major de Santa Susanna
20h. Plaça de Catalunya

 • Castellers de l’Alt Maresme

Foto: Assaig de la tde8f dels Nens en finalitzar la diada de Sant Vicenç

Articles relacionats:

La calculadora prèmium treu fum

Xicots i Nois sumen en un ‘Mundial B’ incert

El llistó de Bubka