Xicots i Nois sumen en un ‘Mundial B’ incert

Els Xicots de Vilafranca i els Nois de la Torre han sumat punts en el primer cap de setmana d’agost.  Són els únics moviments d’una qualificació que està pràcticament decidida pel que fa a l’assignació de sessions. Marrecs i gausacs actuaran diumenge i Nens i Reus el dissabte.

S’ha encetat el darrer mes del període de qualificació per les diferents sessions del Concurs i la distribució de colles poc canviarà. Tot i això se segueixen produint variacions en la puntuació acumulada de les colles participants. Aquest passat cap de setmana van sumar els Xicots de Vilafranca (19) amb la clàssica de 8 de Màrtirs que figura com a segon millor registre amb un altra de l’octubre passat a Tarragona. Els Nois de la Torre (32) han tornar a sumar amb l’actuació dels Pallaresos (3de7s, 5de7, 4de7a), que se situa com la segona millor amb la de Santa Rosalia del setembre passat. Les dues colles sumen sense escalar posicions i estaran el dissabte a la TAP.

La sessió de dissabte es presenta molt interessant. La presència dels Nens del Vendrell i dels Xiquets de Reus, dues colles competitives i amb potencial de 9, donarà un altre aire a la disputa del Mundial B. Els Marrecs de Salt i els Castellers de Sant Cugat estaran el diumenge, i previsiblement amb els Castellers de la Vila de Gràcia, es jugaran els darrers llocs de la sessió i de no quedar per darrera de cap de les de dissabte. El dissabte serà molt més disputat, amb d’altres protagonistes que el 2016, no hi ha favorit a un mes vista. La colla dels Xiquets de Hangzhou no participa i els Xicots de Vilafranca, actuals campions, no estan en el seu millor moment i tot apunta que hi haurà una interessant pugna amb Nens del Vendrell i Xiquets de Reus -que tampoc estant com ara fa dos anys-. Sembla, però, que les tres colles aniran a la seva i que, lluny del seu millor estat de forma, buscaran fer una bona actuació i no faran gaire cas al marcador. Això pot beneficiar a d’altres colles que van a l’alça i que es poden postular per guanyar el dissabte: Moixiganguers d’Igualada, Sagals d’Osona o fins i tot la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau. Qualsevol d’aquestes colles pot tenir opcions al títol honorífic.

Verd: colles que pugen. Vermell: colles que baixen. DG: diumenge. ds: dissabte. Td: Torredembarra. np: no participen. +: sumen punts.

La colla 13a es classifica per diumenge per una renúncia. Les colles 31a i 32a es classifiquen per dissabte per dues renúncies. Les colles 43a i 44a es classifiquen per les dues renúncies. La colla 45a es classifica per Torredembarra si Xiquets del Serrallo no ocupen plaça directe per la TAP.

Foto: 3de7s dels Nois de la Torre

Articles relacionats:

Les quatre primeres sumen a l’índex

Els Capgrossos escalen posicions

Berga, directe a la TAP, i els Nois, de rebot

Marrecs, a diumenge, i Berga, a la TAP

Els gausacs i els maduixots treuen suc

Vella, Joves, Nois i Serrallo sumen

Els de Berga sumen i aspiren a la TAP

Els Marrecs amb plaça de diumenge de Concurs

Cornellà puja per sota

Els Al·lots agafen plaça per a la TAP

Els maduixots entren directament a Torredembarra

Plaça directa per als gausacs

Els de Figueres entren a la TAP

Bordegassos i Serrallo sumen

Poble Sec i Mollet fan mèrits a l’índex

La classificació per al Concurs ja es mou

Concurs sense xinesos

Els Tirallongues renuncien al Concurs

Els castells del Concurs: catàleg obert

Classificació oberta per al Concurs 2018

Serà tan diferent el Concurs?

Caure al Concurs farà més mal