3de10fm lila carregat i 2de9fm malva descarregat

Les grans cites d’aquest cap de setmana han deixat alguns registres de gran envergadura, però també objectius que no han sortit com s’esperava. En l’apartat positiu cal destacar el 3de10fm que ha coronat la Jove de Tarragona a Santa Tecla i el 2de9fm que han completat els Minyons de Terrassa la Mercè. També sobresurten el 3de9f que van poder recuperar ahir els Xiquets de Reus a la diada de Misericòrdia, o el que han completat el Xiquets de Tarragona aquest migdia. La Colla Joves ha portat castells de 9 a Barcelona i els Capgrossos de Mataró el 3de9f a Esplugues. També han estat d’enhorabona els Castellers de l’Alt Maresme, amb el seu primer 2de7, o els Castellers d’Esplugues, que l’han revalidat, o els Xiquets de Vila-seca que ho han fet amb el 3de7. Però no tot han estat alegries i s’han quedat forces grans castells al tinter.

A Tarragona, la Jove de Tarragona ha coronat amb suficiència el 3de10 amb folre i manilles, el primer vist en la diada patronal, però se’ls ha complicat a la sortida de la canalla i ha saltat per dalt. Era el primer castell de 10 lila de l’any i el quart del seu historial, dels quals el del Vendrell al 2016 descarregat. A la segona ronda han desmuntat un intent de 4de9 amb folre i l’agulla amb sisens col·locats. Era el primer que provaven en aquesta diada, on sí que havien coronat dos cops el 3de9fa, però avui no ha estat infal·libles amb el portaavions. Han reconduït la diada amb vuitè 9de8 dels curs, però després han desmuntat un altre castell: aquest cop el 4de9f. Han volgut rematar la feina a la tanda de pilars però han deixar l’espadat de 8 amb folre i manilles només coronat, un fet inesperat tenint en compte que enguany havien descarregat tots els que havien provat.

Els Xiquets de Tarragona han desmuntat de sortida el 5de8, però s’han refet després amb el segon de l’any i, sobretot, en completar el primer 3de9 amb folre del curs (l’havien coronat per Sant Magí). Després s’han atrevit per primer cop enguany amb el 4de9 amb folre i l’han baixat amb sisens posats. Els matalassers han tancat amb el 4de8 i amb l’alegria de fer una passa endavant.

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau han obert amb el quinzè 3de8 de l’any, el seu millor castell avui, i amb comoditat han signat la clàssica de 8 prevista Els de la camisa verda han demostrat de nou la seva solidesa. Els Xiquets del Serrallo no han pogut amb el seu gran objectiu, que era completar el 2de7 en aquesta diada: avui els ha quedat en intent i han tingut en el 5de7 el seu millor castell.

A Barcelona, la diada encara ha estat més feixuga. La Colla Joves ha encetat la seva actuació atacant el 2de8 sense folre, que per primer cop es provava a Barcelona, però se’ls ha entregirat i s’han fet enrere amb els dosos posats. L’han pogut desmuntar en un exercici de gran confiança. A la repetició han optat per el 3de9 amb folre, que han pogut completar amb esforç per 14è cop aquest any. Després han desmuntat, només sonar gralles, un intent de 4de9 amb folre. En una segona temptativa han pogut culminar la feina amb el tercer 4de9f dels vermells en aquest any. El darrer castell vallenc ha estat el 5de8.

Els Minyons de Terrassa han obert amb el tercer 4de9 amb folre malva del curs, un castell que avui ha estat de presa contacte i que els havia costat portar a plaça enguany. A la segona tanda han pogut completar la feina amb el 2de9 amb folre i manilles. N’havien coronat tres, i avui l’han pogut treballar sense anar tan al límit i han rebut la recompensa esperada. És el desè 2de9fm que culminen els terrassencs a la Mercè i avui el millor castell a la plaça Sant Jaume. A la tercera ronda han segellat la tripleta de 9 amb el desè 3de9 amb folre. Han rematat la feina estrenant el pilar de 7 amb folre.

Els Castellers de Barcelona han fet el segon 5de8 de l’any de sortida, però la diada s’ha torçat quan a la segona tanda han caigut quan desmuntaven el 3de9f. En un segon intent han fet llenya un altre cop amb el 3de9f a l’entrada de dosos. A la quarta ronda han tancat la seva actuació amb el 4de8.

Aquest migdia els Capgrossos de Mataró, a Esplugues de Llobregat, ha fet el tercer 4de9 amb folre de l’any. Han rebaixat nivell en segona i tercera ronda, a causa d’algunes baixes de tronc. El 5de8 era una de les opcions (divendres van fer el 5de7 net i van posar dosos sobre la pnya), però finalment ha estat descartat. A la seva Festa Major els Castellers d’Esplugues han estrenat el 2de7 i han fet també el 3de7 per sota.

Ahir, a la diada de Misericòrdia, els Xiquets de Reus van descarregar el 3de9 amb folre (l’havien carregat fa dues setmanes a Cambrils), el 12è del seu historial i que els situa en una posició millor de cara el Concurs del dissabte 6 d’octubre. Tot i això, després de l’èxit del castell de 9, es van mostrar indecisos i van desmuntar el 5de8 dos cops i, fins i tot, el 4de8 —van sortir de plaça amb el 2de8f inicial i el 3de9f—. Els Moixiganguers d’Igualada van fer el 5de8, el segon de l’any i primer fora de casa, i també van fer el setè 2de8f amb folre i el dotzè 3de8, un gran bagatge abans de l’atac per primer cop a un castell de 9. va ser la millor actuació dels de l’Anoia fora de casa seva. Els Castellers de Sabadell, per la seva part, van completar el dos bàsics de 8, però van veure com els queia el 2de7 un cop carregat.

Els Minyons de Terrassa van portar el 5de8 a Calella, on els Castellers de l’Alt Maresme van fer història: els maduixots van completar per primer cop la torre i el 7de7, tot d’una tacada. Ahir, a casa seva, els Xiquets de Vila-seca van revalidar els set pisos amb el primer 3de7 de l’any.

L’atenció del proper cap de setmana estarà, precisament, fixada en les colles de 7, amb motiu de la primera sessió del Concurs de Castells, que se celebra a Torredembarra. Els Castellers de Badalona, la Colla Castellera de Figueres i els Castellers de l’Alt Maresme són le stres colles que parteixen com a favorits per endur-se aquesta cita.

Resultats del cap de setmana:

DISSABTE

Diada de Misericòrdia a Reus

 • Castellers de Sabadell: 3de8, 2de7(c), 4de8
 • Moixiganguers d’Igualada: 2de8f, 5de8, 3de8
 • Xiquets de Reus: 2de8f, 3de9f, (id)5de8, (id)5de8, (id)4de8

Festa Major de Calella

 • Castellers de l’Alt Maresme: 5de7, 7de7, 2de7
 • Minyons de Terrassa: 5de8, 2de8f, 4de8, Pde6
 • Xics de Granollers: 4de7, 5de7, 3de7

Festa Major de Roda de Ter

 • Bordegassos de Vilanova: 2de7, (id)5de7, 4de7, 3de7
 • Colla Castellera Nyerros de la Plana: 4de6a, 5de6, 2de6
 • Sagals d’Osona: 3de8, 4de8, 2de7

Festa Major de Molins de Rei

 • Castellers de Sant Cugat: 5de7, 4de7, 3de7
 • Castellers de Terrassa: 4de7, 3de7, 2de7
 • Matossers de Molins de Rei: 3de7, (id)5de7,  (id)4de7, 5de6

Diada de Tardor a Vila-seca

 • Castellers d’Altafulla: 3de6, 2de6, 3de6a
 • Xiquets de Cambrils: 3de6, 2de6, 4de6
 • Xiquets de Vila-seca: 2de6, 3de7, 3de6a

Festacarrer a Ondara (Dénia)

 • Al·lots de Llevant: 3de6, 2de6, 4de6a
 • Muixeranga de la Marina Alta

DIUMENGE

Diada de Santa Tecla a Tarragona

 • Castellers de Sant Pere i Sant Pau: 3de8, 2de7, 4de8
 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3de10fm(c), (id)4de9fa, 9de8, (id)4de9f, Pde8fm(c)
 • Xiquets de Tarragona: (id)5de8, 5de8, 3de9f, (id)4de9f
 • Xiquets del Serrallo: 5de7, (i)2de7, 3de7, 4de7

Diada de la Mercè (colles convidades) a Barcelona

 • Castellers de Barcelona: 5de8, (i)3de9f, (i)3de9f, 4de8
 • Colla Joves Xiquets de Valls: (id)2de8sf, 3de9f, (id)4de9f, 4de9f, 5de8
 • Minyons de Terrassa: 4de9f, 2de9fm, 3de9f

Festa Major d’Esplugues de Llobregat

 • Capgrossos de Mataró: 3de8, 4de9f, 2de7, Pde6
 • Castellers d’Esplugues: 2de7, 3de7s, 7de7
 • Castellers de Sant Cugat: 5de7, 7de7, (id)4de8, 4de7

Diada prèvia de la Festa Major del Prat de Llobregat

 • Castellers d’Esparreguera: 4de7, 3de7, 2de6
 • Castellers de Castelldefels: 3de7, 2de6, 4de7
 • Castellers del Prat de Llobregat: 4de6, (id)4de6a, 4de6a

Festa de tardor a Cerdanyola del Vallès

 • Castellers de Caldes de Montbui: 3de7, 4de7, 3de6a
 • Castellers de Cerdanyola: 5de7, 4de7a, 3de7a
 • Castellers de Terrassa: 5de7(c), 3de7, 4de7

Aniversari dels Castellers de Figueres

 • Castellers de Figueres: 5de7, 4de7a, 4de7
 • Castellers de les Gavarres:
 • Castellers del Riberal: 3de7, (id)4de7, (id)4de7, 3de6a
 • Colla Jove de l’Hospitalet:

Festa Major de Sant Mateu a Vallirana

 • Castellers de Sant Feliu
 • Matossers de Molins de Rei

Diada de Santa Tecla a Sitges

 • Colla Jove de Castellers de Sitges

Festa Major de Cervera

 • Colla Castellera de la Gavarresa: 3de6, (id)4de6, 4de6, 3de6a
 • Margeners de Guissona: 3de7, 4de7, 4de6a
 • Salats de Súria: 2de6, 3de6, 3de6a

Foto 1: 3de10fm carregat per la Jove de Tarragona per Santa Tecla (Foto: Fèlix Miró)

Foto 2: 3de9f dels Xiquets de Tarragona per Santa Tecla. (Foto: Paula Arbeloa)

Foto 3: 2de9fm dels Minyons de Terrassa a la Mercè.

Foto 4: 3de9f dels Xiquets de Reus a la diada de Misericòrdia.

Foto 5: 2de7 dels Castellers de l’Alt Maresme, a Calella

Notícies relacionades:

Diumenge extra a Barcelona i Tarragona

Tot és obert

25 anys creixent per Santa Tecla