‘Bojos de castells’, el nou magazín casteller

La graella televisiva suma un nou programa casteller, Bojos de castells, un magazín que combina la informació amb l’entreteniment en una nova fórmula que pretén arribar al públic casteller, però també al neòfit. El programa –que es va estrenar la setmana passada– té una hora de durada i s’emet els diumenges a la nit a través de les televisions locals i El Punt – Avui TV, amb repeticions en els dies posteriors.

Bojos de castells és la nova proposta d’actualitat castellera de La Xarxa, que substitueix el Dosos amunt. El programa pretén sumar també telespectadors que no són pròpiament castellers ni aficionats, a través d’un plantejament obert que vagi més enllà de la informació i l’anàlisi adreçat al públic entès en la matèria. En aquest sentit, Bojos de castells incorpora reportatges, entrevistes, connexions en directe amb diversos punts de la geografia castellera i públic al plató, integrat generalment per components d’una mateixa colla.

Per fer possible tota aquesta combinació, Bojos de castells basa bona part del seu llenguatge en el ritme que marquen els dos presentadors, els periodistes Iu Forn –que actualment és columnista d’El Nacional.cat– i Maria Garcia –que forma part de l’equip de castells a RAC1–. Amb un estil fresc i amè, els dos presentadors interactuen entre ells, així com amb els entrevistats i el públic.

Els continguts del programa posen l’accent en les colles punteres, però també presten atenció a les mitjanes i petites, i abraça tant la Zona Tradicional com la No Tradicional. El primer programa va tenir com a colla convidada els Marrecs de Salt i va entrevistar un responsables dels Nois de la Torre, va seguir tot el dia de Sant Fèlix a Francesc Moreno Melilla, va analitzar les colles que van actuar el 30 d’agost a Vilafranca i va entrar al popular bar La Palma de la capital del Penedès per copsar com es viu la post-diada.

El programa de demà tindrà com a colla convidada als Castellers de Sants; farà connexions amb els Minyons de Terrassa, els Castellers de Sabadell i els Bous de la Bisbal; conversarà amb dos històrics membres dels Nens del Vendrell; entrevistarà al responsable mèdic de la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya, Dani Castillo, i entrarà dins els Castellers de Sant Vicenç per explicar com celebren cinc anys.

Bojos de castells està dirigit pel Iu Forn i Santi Terraza, director de la Revista Castells, i expresident del jurat del Concurs. A més de Maria Garcia, els continguts estan elaborats per Pep Ribes (Penedès TV) i Manel Carbonell (Revista Castells). El programa està produït per Girona TV i s’emet per El Punt – Avui TV i les televisions locals adherides a La Xarxa, excepte Canal Blau i TAC 12.

On i quan s’emet Bojos de castells?

 • Banyoles TV (dg a les 22:00)
 • Canal 10 Empordà (dg a les 22:00)
 • Canal Reus TV (dg a les 22:00)
 • Canal Taronja Central (dg a les 22:00)
 • Canal Terrassa ( g a les 22:00)
 • El 9 TV (dg a les 22:00)
 • El Punt – Avui TV (dg a les 22:00)
 • Empordà TV (dg a les 22:00)
 • ETV (dg a les 22:00)
 • Lleida TV – Segrià (dg a les 22:00)
 • Mataró Audiovisual (dg a les 22:00)
 • Olot Televisió (dg a les 22:00)
 • Pirineus TV (dg a les 22:00)
 • teleb – RTV de Badalona (dg a les 22:30)
 • Televisió de Girona (dg a les 22:00)
 • TV Costa Brava (dg a les 22:00)
 • TVR – Televisió del Ripollès (dg a les 22:00)
 • Vallès Visió (dg a les 22:00)
 • Canal 10 Empordà (dm a les 01:20 – dc a les 16:3 )
 • Canal Reus TV (dl a les 10:00)
 • Canal Taronja Central (dg a les 22:00)
 • Canal Terrassa (dl a les 22:30)
 • Canal Terres de l’Ebre (dl a les 00:00)
 • El 9 TV (dl a les 18:00)
 • El Punt – Avui TV (dl a les 15:00)
 • Empordà TV (dl a les 10:00)
 • ETV (dg a les 22:00)
 • Mataró Audiovisual (dm, dc a les 10:30)
 • Olot Televisió (dg a les 22:00)
 • Penedès TV (dg a les 22:30)
 • Pirineus TV (dl a les 16:30)
 • teleb – RTV de Badalona (dl a les 15:15 )
 • Televisió de Girona (dl a les 00:00 )
 • TV Costa Brava (dg a les 22:00)
 • TVR – Televisió del Ripollès (dl a les 21:00)
 • Vallès Visió  dl a les 19:00)

Mira el primer programa

Foto 1: El primer programa de Bojos de castells, emès diumenge 2 de setembre

Foto 2: Iu Forn i Maria Garcia