Castell de 9 avellana a Cambrils

Després de la intensa segona quinzena d’agost, el primer cap de setmana ens ha deixat una nova  colla que estrena els castells de 9: els Xiquets de Reus han carregat el 3de9f a Cambrils. Les colles de la Zona No Tradicional han tornat de vacances començant a rodar els castells de 8 pisos. La Festa Major de Santa Rosalia a Torredembarra i la Festa Major de Granollers centraven l’atenció castellera del cap de setmana i els Nens del Vendrell, els Xiquets de Tarragona, els Marrecs de Salt, els Castellers de Sabadell i els Xics de Granollers hi han dut castells bàsics de 8. La Colla Joves, els Moixiganguers i els Castellers de Lleida també han fet castells de 8 a Tortosa, Vilanova del Camí i Agramunt, respectivament.

L’únic castell de 9 del cap de setmana ha arribat aquesta tarda a Cambrils, on els Xiquets de Reus han estrenat els 9 pisos aquesta temporada, tot i que només han pogut carregar el castell. Els reusencs l’han acompanyat del 4de8 i del 4de7a, que clarament demana un pis més. Els Xiquets de Cambrils hi han fet el segon castell de 7 de la temporada i han signat la millor actuació des de la refundació.

Aquest migdia, a la Festa Major de Santa Rosalia a Torredembarra, els Nois locals han començat descarregant un magnífic 5de7 amb l’agulla, el primer de la seva història. A segona ronda ha arribat el plat fort de la jornada: els torrencs volien tornar a completar la torre de 7 –que havien fet als anys setanta–, però el castell ha cedit massa d’hora, quan l’aixecadora s’estava col·locant. S’han hagut de conformar amb dos castells més amb l’agulla: el 3de7a i el 4de7a, en una reacció que posa de manifest la seva creixent solidesa com a colla que va a més. Els Nens del Vendrell han obert amb un 3de8 parat i han acabat completant una nova clàssica de 8, la sisena de la temporada. L’altra colla convidada, els Xiquets de Tarragona, volien fer un pas més i completar un nou 5de8, però han desmuntat els dos intents. Els matalassers han completat els dos bàsics de 8 i han deixat el pilar de 6 només en coronat.

Un altre dels plats forts de la jornada s’ha viscut aquest migdia a la Festa Major de Granollers. Uns ambiciosos Xics de Granollers han obert amb el 4de8, però el castell ha cedit després de coronar-lo. Els del Vallès Orientarl han acompanyat el carro gros del 5de7 i el 7de7. Els Castellers de Sabadell, després de l’actuació d’ahir a la tarda a Sant Quirze del Vallès, han tornat a completar els dos bàsics de 8, que podrien pujar un pis la setmana vinent a la Festa Major de Sabadell. Els Marrecs han descarregat el 5de7, el 3de8 i el 2de7, amb la clara intenció d’afegir-los un pis en les properes actuacions.

Avui també s’han vist castells de 8 a Tortosa, on la Colla Joves hi ha completat els bàsics de 8, el 5de7 i el pilar de 6, i a Vilanova del Camí, els Moixiganguers d’ Igualada també han realitzat els dos bàsics de 8 i la torre de 7.

Ahir dissabte, els Castellers de Sabadell van realitzar, a la Festa Major de Sant Quirze del Vallès, el primer doblet de 8 després de vacances –la setmana abans de la seva Festa Major–; també hi van actuar els Castellers de Sant Cugat recent tornats de vacances, amb el 4de7 amb l’agulla com a màxim castell i els Castellers de Terrassa, que van completar el 2de7. A Agramunt, els Castellers de Lleida van descarregar el tercer 2de7, el quart 4de8 i el segon 7de7 de la temporada. Després de l’actuació van realitzar una bona prova de 2de8f. Els Bordegassos hi van dur els castells bàsics de 7.

MANEL CARBONELL

DIVENDRES

Diada de Sant Ramon a Vilafranca del Penedès

 • Castellers de Vilafranca: tde8f, 3de8, 4de8
 • Colla Jove Xiquets de Vilafranca: 4de6, 3de6
 • Xicots de Vilafranca: tde7, 5de7, 4de7a
Festa Major de l’Escala
 • Colla Castellera de Figueres: 3de6, 4de6, 3de6a

DISSABTE

Festa Major de Sant Andreu de la Barca
 • Castellers de l’Adroc: 3de6, 4de6, i3de6
Actuació en motiu de l’Aplec de La Sardana a Encamp (Andorra)
 • Castellers d’Andorra: 3de6a, 4de6, id3de6,is 3de6
 • Xiquets del Serrallo: 3de7, 3de7, 4de6a, 2de6

Festa Major d’Artés
17.30h. Plaça de l’Església

 • Castellers de Berga: 3de7, 4de6a, 4de6
 • Colla Castellera de la Gavarresa: 4de6, 5de6, 4de6p
 • Colla Castellera Nyerros de la Plana: 3de6, 2de6

Festa Major de Sant Quirze del Vallès

 • Castellers de Sabadell: 3de8, 4de8, 7de7
 • Castellers de Sant Cugat: 4de7a, 3de7, 4de7
 • Castellers de Terrassa: 2de7, 5de7, 4de7
Festa Major de la Mare de Déu dels Socors d’Agramunt
 • Bordegassos de Vilanova: 3de7, 4de7, tde6
 • Castellers de Lleida: 2de7, 4de8, 7de7
 • Margeners de Guissona: 4de6, 4de6a, 3de6

DIUMENGE

Festa Major de Granollers
 • Castellers de Sabadell: 4de8, 3de8, 7de7
 • Marrecs de Salt: 5de7, 3de8, 2de7
 • Xics de Granollers: 4de8c, 5de7, 7de7

Festa Major de Vilanova del Camí

 • Castellers d’Esparreguera: 3de7, 4de7a, 4de7
 • Moixiganguers d’Igualada: 3de8, 4de8, 2de7

Festa Major de Santa Coloma de Gramenet

 • Castellers de Badalona: (id)3de7, 5de6, 3de7, (id)2de6, 2de6
 • Castellers de l’Alt Maresme: 3de7, 4de6, 2de6
 • Castellers de Santa Coloma:
 • Laietans de Gramenet: 3de6a, id5de6, 3de6, 4de6a
Diada de Sant Roc a Rubí
 • Castellers de les Roquetes: 4de6, id3de6p, i3de6p
 • Castellers de Rubí:
 • Vailets de Gelida: 4de6a, 3de6
Festes de La Cinta a Tortosa
 • Castellers de Tortosa: 3de6a, 4de6
 • Colla Joves Xiquets de Valls: 4de8, 3de8, 5de7, pde6
 • Xiquets de Vila-seca: 3de6, 4de6, 3de6a

Festa Major de Santa Rosalia a Torredembarra

 • Nens del Vendrell: 3de8, 4de8, tde7
 • Nois de la Torre: 5de7a, i2de7, 4de7a, 3de7a
 • Xiquets de Tarragona: 3de8, id5de8, id5de8, 4de8, pde6c
Diada de la Mare de Déu del Camí a Cambrils
 • Colla Castellera La Bisbal del Penedès: 3de6, 2de6, 3de6s
 • Xiquets de Cambrils: 2de6, 3de7, 5de6
 • Xiquets de Reus: 3de9f(c), id4de8, 4de8, 4de7a

Foto 1: 3de8 dels Castellers de Sabadell a Granollers

Foto 2: 5de7a dels Nois de la Torre a la Festa Major de Santa Rosalia

Foto 3: 4de8 dels Castellers de Lleida a Agramunt

Foto 4: 3de9 amb folre carregat dels Xiquets de Reus a Cambrils