Els borinots emmanillen la Mercè

La diada local de la Mercè ha estat extraordinària. Els Castellers de Sants s’han reivindicat com la millor colla de la ciutat amb el primer gamma extra en aquesta cita: ho han fet amb el seu segon 2de9 amb folre i manilles de l’any. Els de la Vila de Gràcia han provat el 3de9 amb folre dos cops i els Castellers de Barcelona han coronat el 5de8. A Tarragona, la diada de la Mercè ha portat castells de 8 i ha permès que tots els pilars  arribessin a destí.

Els Castellers de Sants han obert la diada amb el 3de9f amb folre, que s’ha executat en tanda conjunta. Era el cinquè de l’any i per cinquè any consecutiu, els borinots han portat aquest castell a la diada de colles locals de la Mercè. El moment de màxima importància de l’exhibició ha arribat en segona ronda, quan els de la camisa grisa han atacat la torre de 9 amb folre i manilles. Era el primer cop que es feia a la diada de colles locals de la Mercè. Els borinots han tornat a demostrar el seu potencial i la seva capacitat i han descarregat el castell amb autoritat. És la dotzena torre emmanillada dels de Sants, l’única colla de la ciutat que la té en els seus registres. Han tancat la ronda de castells amb el 4de9 amb folre, que han fet després d’un intent desmuntat en què havien arribat a posar l’aixecadora.

Els Castellers de Barcelona han tornat a evidenciar els problemes d’estructura que ja van mostrar ahir. Avui han deixat el 5de8 en carregat, castell que ahir havien completat abans de caure en dues ocasions del 3de9f. Han continuat amb el 3de8 i el 4de8 i deixen una Mercè lluny de les expectatives que hi havien dipositat.

Els Castellers de la Vila de Gràcia han començat bé anotant-se el tercer 2de8 amb folre de l’any, però també han quedat lluny del que havien previst: els seus dos intents de 3de9 amb folre han estat desmuntats. També han acabat fent els dos bàsics de 8.

Les tres colles mitjanes s’han mogut en els castells de 7, com ja havien previst, tot i que la Jove de Barcelona, per primer cop, ha fet millor registre que les altres dues, que han deixat dues construccions només carregades: el 7de7 per part de la Sagrada Família i el 4de7 amb l’agulla en el cas dels del Poble Sec.

Per la seva part, els de Sarrià han estrenat la camisa vi –amb una petxina brodada a l’esquena– amb tres castells de 6. Els de Sarrià han recuperat el color que havien tingut l’antiga colla i avui han fet la seva primera exhibició amb camisa després de la refundació.

A Tarragona també s’han aixecat castells avui. Les dues rondes de la plaça de les Cols, prèvies als pilars caminant, s’han saldat a amb castells de 8 de la Jove de Tarragona, la colla de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets de Tarragona. Les quatre colles de la ciutat han aconseguit portar el pilar de 4 caminant fins al balcó l’Ajuntament amb èxit.

Resultats d’avui:

La Mercè de Barcelona:

 • Castellers de Barcelona: 5de8(c), 4de8, 3de8
 • Castellers de la Sagrada Família: 4de7a, 5de7, 7de7(c)
 • Castellers de la Vila de Gràcia: 2de8f, (id)3de9f, 4de8, (id)3de9f, 3de8
 • Castellers del Poble Sec: 5de7, 7de7, 4de7a(c)
 • Castellers de Sants: 3de9f, 2de9fm, (id)4de9f, 4de9f
 • Castellers de Sarrià: 4de6, 3de6, 3de6a
 • Colla Castellera Jove de Barcelona: 7de7, 5de7, 4de7a

La Mercè de Tarragona (dues rondes i pilar caminant)

 • Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau: 3de8, 4de7a, Pde4cam
 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3de8, 4de8, Pde4cam
 • Xiquets del Serrallo: 3de7, 4de7, Pde4cam
 • Xiquets de Tarragona: 4de8, 2de7, Pde4cam

Articles relacionats:

La Mercè i els borinots

3de10 lila carregat i el 2de9fm malva descarregat

25 anys creixent per Santa Tecla

El pilar caminant: els orígens

L’altre pilar de Santa Tecla