La Vella signa la millor Diada

La tradicional exhibició castellera de la vigília de l’11 de setembre a Valls ha estat novament brillant. Enguany, ha estat la Colla Vella la que ha desfolrat la bèstia indomable a Valls. Els rosats han fet una extraordinària Diada amb el 2de8 sense folre i el 4de9 amb folre i el pilar, tot i que han relliscat amb el 9de8. La Vella ha sortit amb l’actuació més completa feta mai a la Diada Nacional. La Colla Joves ha signat la tripleta màgica. Ha estat una gran actuació que confirma que a Valls ja no hi ha diada menor.

La Colla Vella ha obert el capvespre d’aquest dilluns amb la carta més alta. Ha sortit al màxim i ha apuntat al 2de8 desfolrat, que ha pogut descarregar per primer cop a la plaça del Blat. És el tercer 2 net completat pels rosats –ots en les últimes setmanes– i la desena aleta del seu historial amb aquest fràgil castell. La serenitat de la canalla ha ajudat a salvar les revincades del descens i un tronc amb molt d’ofici ha permès culminar amb èxit un 2de8 sense folre, que ha arribat al Portal Nou per quedar-s’hi.

En la segona tanda han escollit el 4de9 amb folre i el pilar. Ha estat el primer aixecat en aquest cita nocturna i el setè de l’any de la colla (sis dels quals descarregats). A la tercera ronda han optat pel 9de8, a priori el castell més fàcil, però que han deixat tan sols coronat. Han dubtat abans de tirar-lo amunt i han acabat pagat un preu alt per un excés de confiança. Aquest temporada en portaven set  culminats amb èxit i aquest cop els ha fallat per dalt: un resultat del tot inesperat el percentatge de descarregats en aquest castell és del 87%. En la tanda de pilars han resolt amb encert el de 7 folrat. En global, es tracta de la millor actuació vista mai a la Diada Nacional, enguany amb clar color rosat, després que l’any passat la Joves descarregués en aquesta cita el seu primer 2de8sf.

La Colla Joves, precisament, ha encetat la seva actuació amb el 3de9 amb folre, el dotzè de l’any. Els vermells són la segona colla amb més registres en aquest castell enguany, només per darrere dels verds (14+1c). La segona ronda de la Joves ha estat pel 4de9 amb folre, el segon de l’any. De tercera ronda han triat el 5de8, que han desmuntat en una primera instància. Al segon intent l’han descarregat i han segellat la tripleta màgica la segona de la temporada i per tercer cop en aquesta diada (2012 i 2013).

La Joves ha disposat a la diada d’avui de més espai del que tradicionalment té en les diades a la plaça del Blat, després de pressionar l’Ajuntament i arribar al Síndic de Greuges. L’Ajuntament ha habilitat una sala interior de la Casa de la Vila per a ús de la colla del carrer Gassó. La Joves considera que és un bon pas, però insuficient per superar el que consideren un greuge.

  • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 2de8sf, 4de9fa, 9de8(c), Pde7f
  • Colla Joves Xiquets de Valls: 3de9f, 4de9f, (id)5de8, 5de8

Articles relacionats:

El castell que obra la porta del cel

L’espectacle és a Valls

Placa per a la Joves i diada per a la Vella

Segon tram per millorar feina